Tarih: 02.10.2024 17:15

BBP’Lİ MECLİS ÜYELERİ BU SESSİZLİK NEDEN?

Facebook Twitter Linked-in

   Sofu, partisinin kararına katılınca eşitlik bozuldu ve 13-12 oylama sonucu ile madde reddedildi. 
Burada bir (S) verelim...
Neydi  reddedilen gündemin 9. cu maddesi. 
-Belediye Başkanlığımız ve Belediye İştiraklerimiz olan TÜRKAY Hendek Yatırım Planlama ve Hizmet AŞ ile HENPAŞ Kurumsal Hizmetler ve Danışmanlık AŞ’nin ilgili bankalarda bulunan kamu hizmeti hesaplarına kamu yararı kararının alınmasının görüşülmesi.
ÖNCE ÖDE SONRA HUKUK MÜCADELENİ YAP!!!
   Mecliste madde üzerine söz alan AK Parti grup başkanı Şenay Sakal ve MHP grup başkanı ağız birliği etmişcesine, belediye tarafından ödenmeyen bazı esnaf çeklerinin ödenmesini, yasal işlem gerekiyorsa bu işlemlerin ödemenin yapılması sonrasında  işleme sokulmasını istediler ve bu gerekçe ile maddeye red oyu verdiklerini söylediler. 
BBP’Lİ MECLİS ÜYELERİ SAVUNMA YAPMADIĞINIZA, YAPAMADIĞINIZA GÖRE SİZLERDE AYNI GÖRÜŞTE OLMALISINIZ, YANILIYOR MUYUM?
   Bekledim ki BBP’li bir meclis üyesi çıksın , yapılan uygulamanın yanlış olmadığını, Hendek Belediye Başkanı İrfan Püsküllü’nün haklı olduğunu haykırsın, ama NERDE???
PÜSKÜLLÜ; “ VERDİĞİNİZİ İSPAT EDİN YARIN PARANIZI ÖDEYEYİM”
   Bu konudaki görüşümü bir örnekle açıklayacak olursak; bir kere daha geçen ayki meclis toplantısında başkan Püsküllü üzerine basa basa ifade etti. Püsküllü; “ bakın arkadaşlar biz belediye olarak yüzlerce esnafımızla ticaret yapıyoruz. Bunlardan sadece 3-5 esnafla sorun yaşadık yaşıyoruz. Ben kimseye borcumuzu ödemem demiyorum. Kestiğiniz faturanın karşılığı olan mamulü belediyede yada şirkette kime, ne zaman, nasıl hangi oranda verdiniz? Bunu bana ispatlayın paranızı yarın ödeyeyim” dediği daha kulaklarımızda...
Esnaflar yada şirketler özel kuruluşlardır, belediye ise kamusal bir kuruluştur. Dolayısı ile her bir kuruşun vebali vardır. Şimdi size bir örnek vererek konuya açıklık getireyim. 
   “Bir şirket sahibisiniz. Şirketinizde görevlendirdiğiniz bir kişiye almaya-satmaya-ödemeye  yetki verdiğinizi  kabul edelim. Bu esnada siz şirketin patronu olarak tatile çıktınız, tatil dönüşü hesap raporlarını kontrol ettiniz. Klasörünüzde yüksek meblağda  şirketinize verildiği yönünde bir mamulün fatura ve karşılığında günü geldiğinde ödeneceği beyan edilen çek mevcut.  
   Şirketinize kesilen fatura karşılığı teslim edildiği söylenen onlarca kamyon malzemeden bahsediyoruz çocuk oyuncağı değil...Malzemenin bünyenizde bulunmadığına şahitlik ettiniz. Bu durum karşısında ise derhal yetki verdiğiniz kişiyi sorguya çekip gelişmeleri anlatmasını istiyorsunuz. Bu yetmiyor size mamulü fatura eden kişiye durumu anlatıp ürünü kime, ne miktarda ne zaman verdiğini sorduğunuzda verilen cevaplar sizi tatmin etmiyor. 
OLACAK ŞEY Mİ ALLAH AŞKINA?
   Şimdi size yetimin, garip gurabanın her kuruşunda  hakkı olan  parayı,  sırf belediyenin adının kötüye çıkmaması adına  İTİBARDAN TASARRUF OLMAZ! Mantığı ile önce önünüzdeki çek’in ödenmesini sonra hukuk mücadelesi başlatmanınız öneriyorlar, yahu hazır suyun , vananın başındasın. Aç vanayı boşalt, sonra kapat vanayı doldurma telaşına gir, olacak şey mi Allah aşkına...Sizler bireysel bir esnaf ya da şirket sahibi olarak bu işi kabullenmezken kamunun parasını hesapsızca savurmak, ortada olmayan, girdisi yapılmayan mamulün sadece evraklar bazında verilmiş görünüyor olmasını gerekçe gösterip ödenmesini istemek HANGİ AKLIN ÜRÜNÜ???
BU ACİZLİK NİYE?
   Geçen ayki meclis toplantısında tüm bunlar çıplak bir dille bizzat belediye başkanı irfan Püsküllü tarafından ifade edilmesine rağmen bugün yapılan meclis toplantısında ne hikmetse tek bir BBP’li meclis üyesi çıkıp belediye başkanı irfan Püsküllü’yü savunmadı, savunamadı, nedir bu acizliğin gerisindeki neden???




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —