-
BIST 100
16176,11%-0,11
-
DOLAR
44,11% 0,07
-
EURO
51,08% 0,09
-
GRAM ALTIN
7345,05% 0,12
-
Ç. ALTIN
11826,62% 0,00
MACERA MERAKLISI PİKNİKÇİLERE SELMAN DEDE MESİRE ALANI EV SAHİPLİĞİ YAPIYOR
İNCİ ÖNCÜ OLDU İlçemiz Çamdağı mevkiinde bulunan ve dönemin belediye başkanı Ali İnci tarafından yaklaşık 85 dönüm alanı Orman Bakanlığından Hendek Belediyesine tahsisini sağlayarak sayfiye alanı yapmış,
, bir yandan ata sporumuz yağlı güreşlerini başlatmış diğer yandan ihtiyaç sahibi ailelerin çocuklarının ücretsiz olarak sünnet edilmelerini sağlamış böylece hem sporcuya olan desteğini hem de ilçe insanının rahat bir ortamda, oksijen deposu mesire alanında değişik sosyal aktivitelerin yapılmasının kapısını açtı.
İlerleyen süreçte de bu etkinlikleri gelenekselleştirmek sureti ile etkinliklerin gelecek yıllara aktarılmasını miras bıraktı.
PİKNİKÇİLERİN İHTİYAÇ DUYDUKLARI HER İMKAN MEVCUT
Girişin ücretsiz olduğu Selman dede mesire alanında piknikçilerin ihtiyaç duydukları her türlü ortam mevcut. Gençlerin oynayabilecekleri futbol ve voleybol sahaları, yağlı güreş sahası, çocukların eğlenebilecekleri süs havuzları, aydınlatma ve enerji, piknikçilerin güvenle ateş yakabilecekleri barbüküler, dinlenme alanları, gezi yolları, her bir piknikçinin rahatça ulaşım sağladığı çeşmeler, WC’ler ve özellikle güvenlik hayatı kolaylaştırma anlamında büyük kolaylık sağlıyor.
FİKİR KABUL GÖRMEMİŞTİ
Yıllardır söyledik ancak dinletemedik. Piknikçiler ve karavancılar olarak adlandırılan macera tutkunlarını burada ağırlayabilirsek ilçemiz adına hem turizm adına hem de ekonomik katkı anlamında ilçemize çok şey kazandıracağını defaatle söylememize ve önermemize rağmen maalesef devrik başkan Babaoğlu ve ekibi fikir bizden çıkınca bizlerin fikrinde ard niyet olduğu gerekçesi ile bırakın faaliyete sokmayı kaale bile almamıştı. Oysa bu insanlar bizlerin kültür elçileri olacaklar ve ilçemizin müspet yönde propagandasını bila bedelsiz yapmış olacaklardı.
Nihayet 31 mart 2024 yerel seçimlerinde BBP’den Belediye Başkanı adayı olan İrfan Püsküllü görev başına geldi ve bu önerimizi hayata geçirdi.
MACERA TUTKUNLARI HEM DİNLENİYOR HEM EĞLENİYORLAR
Bugün tatil günü Pazar olması hasebi ile ziyaret ettiğimizde macera tutkunu piknikçilerimizin ailecek çoluk çocuk kamp çadırı kurduklarına şahit olduk. Sabah güneşinin yeni yeni aydınlattığı bir ortamda aile büyüklerinin sabah kahvaltısı sofrası hazırlamalarına da şahitlik ettik.
YAPANLARDAN ALLAH RAZI OLSUN
Birkaç macera tutkunu piknikçi misafirlerimizle konuştuğumuzda; “ bizler macera tutkunları olarak ülkemizin değişik bölgelerinde değişik yörelerinde bu tür organizasyonlar sağlıyoruz. Burayı hiç bilmiyorduk, bir doğa harikası ve oksijen deposu bir alan. Her türlü sosyal aktivitenin yapılmasına imkan sağlayan bu alanı ilçeye kazandıranlara teşekkür etmeyi borç biliriz” diyerek memnuniyetlerini ifade ettiler.
MÜJDE ! HAYVANAT BAHÇESİ ÇOK YAKINDA…
Hendek Belediye Başkanı irfan Püsküllü, Selman dede mesire alanımızda bulunan hayvanat bahçesinin eski yönetim tarafından belediyemiz anlaşılmaz bir şekilde ortadan kaldırdığı, mevcut hayvanları dağıttığı bir ortamda alanımızda dinlenen piknikçilerden bu konuda çok sayıda tekrardan hayvanat bahçesinin oluşturulması adına öneriler aldık, alıyoruz. İnşallah yakın bir zamanda doğa ile iç içe yeni bir hayvanat bahçesi projemizi hayata geçireceğiz" dedi.
OĞUZ GIDA'DAN İFTAR PROGRAMI ÖNCESİNDE "KABEDE HACILAR HU DER ALLAH" İLAHİSİ
BAYRAM ÖNCESİNDE CUMHURİYET ALANI ŞANTİYE ALANINA DÖNDÜ
HENDEK KAYMAKAMLIĞINDAN KAYNAK KİTAP DAĞITIMI
SAYIN ALEMDAR DİPLOMANIZ GERÇEK Mİ SAHTE Mİ?
ALLAH RAHMET EYLESİN
HENDEK ZABITASINDAN KAPALI PAZAR YERİNDE KAPSAMLI DENETİM
SAKARYA ÜNİVERSİTESİ FARKINDALIK YARATTI
OKULLARIMIZA SPOR MALZEMESİ DESTEĞİ YAPILDI
YETERSE YETER! NEREDE MAHALLE MUHTARI?
HENDEK KARATE SEÇMELERE DAMGA VURDU
HENDEK'DE 10 MİLYONLUK KAÇAK MAKARON YAKALANDI
BBP HENDEK İLÇE TEŞKİLATI İFTAR PROGRAMINA YOĞUN KATILIM
ALLAH RAHMET EYLESİN
DİKKAT! İBANINI VERENE 10 YIL HAPİS CEZASI
TÜM KADINLARIMIZIN GÜNÜ KUTLU OLSUN
SPORSEVER HALKIMIZA DAVET!
HENDEK'DE DEAŞ'LI YAKALANDI
ARAÇ SAHİPLERİNİN DİKKATİNE!
SADECE CEZA ÇÖZÜM DEĞİLDİR
ALLAH RAHMET EYLESİN
HENDEK’TE YEŞİL ALANLARDA TEMİZLİK VE AĞAÇLANDIRMA SEFERBERLİĞİ
YETİM YAVRULARIMIZLA İFTAR
KAYMAKAM GÖKPINAR'DAN ANA OKULU ZİYARETİ
MART AYI OLAĞAN MECLİSİ PÜSKÜLLÜ BAŞKANLIĞINDA TOPLANDI
BESİ ÜRETİCİLERİ KAYMAKAM GÖKPINAR'I ZİYARET ETTİLER
KAYMAKAM GÖKPINAR VE BELEDİYE BAŞKANI PÜSKÜLLÜ KIZILAY BUTİK MAĞAZASINI VE ALBAYRAKOĞLU AŞEVİNİ ZİYARET ETTİLER
KAYMAKAM GÖKPINAR, 15 GÜN ÖNCE ÇUKURHAN MAHALLE SAKİNLERİNE VERDİĞİ SÖZÜNÜ TUTTU
KENAR'DAN,MECLİS TOPLANTISINA DAVET!
ALLAH RAHMET EYLESİN
“VATANSEVERLERİ SİNDİRMEYE YÖNELİK OPERASYONLAR SONUÇ VERMEYECEKTİR”
Yükleniyor


