Tarih: 15.08.2024 13:10

ADALET SİSTEMİNDE ÇİFTE STANDART

Facebook Twitter Linked-in

ADALET HER BİREY İÇİN İHTİYAÇTIR 

   Güçlü Türkiye Partisi Genel Başkanvekili ve Hukuk Danışmanı Av. Nilüfer Badur, son günlerde yaşanan olaylar üzerinden Türkiye’deki adalet sistemine yönelik önemli açıklamalarda bulundu. Av. Badur, adaletin her birey için en temel ihtiyaçlardan biri olduğunu belirterek, adaletin yalnızca bazı kesimler için değil, tüm toplum için eşit ve adil bir şekilde sağlanması gerektiğini vurguladı.

İKİ FARKLI OLAY İKİ FARKLI SONUÇ
   Av. Badur, geçtiğimiz günlerde yaşanan iki olay üzerinden adalet sisteminin çifte standart uygulamalarına dikkat çekti. 16 yaşındaki bir moto kuryenin ölümüne sebep olan ve bilirkişi raporuna göre %100 kusurlu bulunan Kerem Kınık’ın kızı Fatıma Zehra Kınık’ın tutuklanmamasını, buna karşın sadece sokak röportajında fikirlerini ifade eden genç bir kızın jet hızıyla tutuklanmasını eleştirdi.

ADALET BİR GÜN HERKESE LAZIM OLACAK
   Bu tür olayların adalet kavramını ciddi şekilde zedelediğini ifade eden Badur, “Adaletin sadece belirli kesimlere değil, tüm vatandaşlara eşit bir şekilde uygulanması gerekmektedir. Aksi takdirde toplumun adalet sistemine olan güveni sarsılmakta, hukukun üstünlüğü ilkesine olan inanç zayıflamaktadır. Bugün adaletin işlemediğini düşünenler, yarın bu adaletsizlikten bizzat kendileri de zarar göreceklerdir. Adalet bir gün herkese lazım olacaktır” dedi.

ADALETE OLAN GÜVEN HER GEÇEN GÜN ZAYIFLIYOR
   Av. Nilüfer Badur, adaletin olmadığı bir toplumda huzur, güven ve barışın sağlanamayacağını belirterek, “Hukuk devleti olmanın en temel gerekliliği, adaletin tarafsız, şeffaf ve eşit bir şekilde uygulanmasıdır. Bu tür çifte standartların önüne geçilmediği sürece, toplumun adalete olan güveni her geçen gün daha da zayıflayacaktır” ifadelerini kullandı.

GÜÇLÜ TÜRKİYE PARTİSİ OLARAK KARARLI DURUŞUMUZ DEVAM EDECEK

Son olarak, Av. Badur, adalet sisteminin güçlendirilmesi, hukukun üstünlüğünün tam anlamıyla tesis edilmesi ve toplumda adaletin her kesim için sağlanması gerektiğini belirterek, bu konuda Güçlü Türkiye Partisi olarak kararlı duruşlarını sürdüreceklerini ifade etti.  




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —