• BIST 100

    10931,20%0,55
  • DOLAR

    33,05% 0,21
  • EURO

    35,89% 0,11
  • GRAM ALTIN

    2521,13% 0,55
  • Ç. ALTIN

    4084,41% 0,00

AK ÜYELER YER SATIŞINA RED VERDİ…

Hendek Belediyesi olağan Ekim ayı meclis toplantısı belediye başkanı Turgut Babaoğlu başkanlığında toplandı. Bütçemiz 310 milyon TL oldu. Meclise gündemden çok Canlı’nın sorduğu sorular damga vurdu.

GÜNCEL 4.10.2023 18:08:00 1656 0
AK ÜYELER  YER SATIŞINA RED VERDİ…

SATIŞ YETKİSİ KARARI 13 EVET   9 RED OYU İLE GEÇTİ

    Babaoğlu başkanlığında toplanan mecliste 15 gündem maddesinden 14'ü  oy birliği ile geçerken son gündem maddesi olan yer satışına AK parti meclis üyeleri RED verdi.

CANLI’NIN SORULARI GÜNDEME DAMGA VURDU

   AK Parti meclis sözcüsü Hamit Canlı, meclis başkanına sorduğu sorular ve getirdiği öneriler ile Ekim ayı meclis toplantısına damga vurdu. Ekim ayı meclis toplantısının hayırlı olmasını dileyen Canlı; “ Ayhan Kızıl caddesindeki kazaya davetiye çıkartan çıkıntılar, engelli geçişleri,saat kule, Yeşliyurt imar planları,  eski terminal binasının atıl halde tutulması, ilçe merkezinde olmayan çöp kutuları  ve 15. Gündem maddesinde yer alan Beylice mahallesindeki 22,5 dönüm arazinin satışı” sorularını gündeme taşıyarak;  “seçimlere 5 ay gibi süreç varken gelin bu satış kararından vazgeçin” önerisi  MHP üyelerince kabul görmedi. 

BABAOĞLU MECLİSE SPOR ELBİSE İLE GELEREK FARKINDALIK YARATTI!

   Meclise spor elbiseleri ile gelerek farkındalık yaratan başkan Babaoğlu, sorulara verdiği  oldukça nazik ve naif cevaplar dikkat çekti. Babaoğlu; “ siz değerli meclis üyelerimiz halktan aldığı sitem ve şikayetleri bizlere ileterek görevinizi yapıyorsunuz bunun için sizlere teşekkür ediyorum.” Diyerek  Saat Cafe sorusuna verdiği cevabında; “ biliyorsunuz biz göreve geldiğimizde orası özel müteşebbis tarafından işletiliyordu. Vatandaş burayı işletemediğini söyledi. Bunun üzerine biz ihaleye çıktık ve ihaleyi alan kişi süresinde ( ben burayı işletemeyeceğim!) dedi. Sonrasında biz ne yapalım dedik ve kendimiz işletmeye karar verdik. Projesini de yaptırdık her şey hazır, yine de yapacağız ancak 1-2 milyon masraf gerekiyor. Şu anda vatandaşlarımıza hizmet etmek için kullandığımız bütçemizi oraya harcamak istemedik. O bölgede yaşayan vatandaşlarımız çay-kahve içemiyorlar ama çocuk parkımız aktif durumda. Belki bu sezonu geçirdik ama önümüzdeki sezonda yapacağız” diyerek yanıtladı. 

BENDEN ÖNCEKİ YÖNETİMDE ÇÖP KOVALARI KOYMAMIŞTI!

   Çöp kovaları sorusuna da verdiği cevapta eski yönetimlere atıf yaparak;  “benden önceki dönemlerde de sizin bahsettiğiniz yerlerde ben uzun yıllardır çöp kovaları hiçbir zaman görmedim. Bu çöp kovalarını biz kendi bünyemizde 80-100 adet yapalım  ve belirlenen noktalara koyabiliriz” dedi.

GÜL KOP İSTESEDE BİR DAHA ESKİ YERİNE GELEMEZ!

   Eski terminal binası hakkında da yanıt veren Babaoğlu;  “Hendek Gül Kooperatifi oradan çıktıktan sonra o bölgeye bir kurumsal yer yapalım hareket gelsin istedik birkaç kurumla görüşmelerimiz oldu ama netice alamadık. Gül Kooperatifinin oradan taşınması o bölgenin düzenini bozdu,  bundan sonra oraya gelmelerini bende istemiyorum. İsteseler de getirmeyeceğim. Zaten önümüzdeki dönemim başına Kemaliye mahallesinde kentsel dönüşümü, belediyeye ait yerlerden  başlatacağım.“diyerek Kentsel Dönüşüm alanında belediyeye ait yere bir gece ansızın taşınan Güll Kooperatifi yetkililerine göndermede bulunarak gözdağı verdi. 

TRAFİK DÜZENİ KURALLARA GÖRE YAPILIR DENEME YANILMAYLA TRAFİK DÜZENLEMESİ YAPMAK SANIRIM  BİZE ÖZGÜ!!!

   Prof.Dr. Ayhan Kızıl caddesindeki trafik keşmekeşliği konusunada değinen Babaoğlu; “ben de o bölgede oturuyorum, görsel olarak bende de rahatsızlık var. Burayı yapan arkadaşlar uzman kişiler, eğer bir aksaklık yaşarsak tekrar düzeltiriz” diye yanıtlaması üzerine söze giren meclis üyesi Canlı;  “siz  iyisi mi aracınıza binin ve stadyumun alt sokağından aracınızla caddeye bir çıkın yanlışlığın farkına varacaksınız, ordaki burun kazalara davetiye çıkarır mahiyette” diyerek cevap vermesi karşısında bu kez meclis üyesi Hüdaverdi Bahadır söze girerek yapılanı şu sözlerle savunması dikkat çekti. Bahadır;  “şimdi hemen böyle yola çıkış versem o araçlardan göremeyecek, kazaya sebebiyet cerecek burda yapılanda en azından kontrollü çıkış yapabilmekte” derken başkan Babaoğlu söze girerek; “şimdi orada sürat yapan vatandaşların olduğunu ve tehlike yaratan insanların olduğunu biliyoruz. Belki bu vesile ile yavaşlamalarına sebep olabiliriz” çıkışında bulunarak, “ biraz kullanalım bakalım” diyerek  yapılanı savundu.  

ŞEHİRCİLİK BİZİM İŞİMİZ! SLOGANINA SARILAN BABAOĞLU BU KEZ  TRAFİK POLİSLİĞİNE SOYUNDU! CANLI ,DERSİNE İYİ ÇALIŞMIŞ

   Babaoğlu konuşmasında meclis üyesi Canlı ile ikili diyolağa girmek sureti ile; “sağa dönüşlerde kural nedir?” sorusunu yöneltti. Canlı’nın  dersine iyi çalışıp meclise geldiği bu nedenle verdiği cevap karşısında Babaoğlu sessiz kalmayı yeğledi. 

EN ÇOK OY ALDIĞINIZ BÖLGEYE BAKIŞ AÇINIZ NEDEN BÖYLE?

   Tam bu sırada MHP Meclis üyesi Av. Ahmet Ay söz alarak; “ sayın başkanım, Yeşiller üst geçidinin asansörü sizin döneminizde hiç çalışmadı. O geçidi ve asansörü kullanan vatandaşlar ki en az 10 bin kişinin kullandığı köprü ve asansör rantable olmadı, asansörler çalışmadı. Bu konuda bilginiz var mı?” sorusunu yöneltti.

ÜST GEÇİTTEKİ ASANSÖR SİZİN DÖNEMİNİZDE HİÇ ÇALIŞMADI

   Babaoğlu; “ tabiki var. Ben bizzat asansörcüyü arayıp en az 10 sefer tamir ettirdim. Mevcut sistem eski kalmış, şimdi sistemi komple yenileyeceğiz. Asansörcümüz ile de görüştüm. Aynı arızayı sürekli veriyor. Asansör eski model yenilememiz lazım.” Demesi üzerine meclis üyesi Ay; “ çocuklu aileler var o dik merdivenlerden çıkamıyorlar. Merdiven kullanışlı değil ama sizin döneminizde asansör hiçbir zaman yapılmadı” itirazında bulunması karşısında meclis başkanı Babaoğlu; “ faturalardan bellidir. Bununla ilgili belediyeye en az belki 5 tane fatura girmiştir.” Demesi üzerine Ay; “ en son  ne zaman çalışmadığından bilginiz oldu?” şeklinde karşı soru sorması üzerine Babaoğlu;   “iki hafta önce çalışmadığı söylenmişti ondan sonra tekrar yapıldı. Cevabına karşılık meclis üyesi Ay, “ oranın ne zaman işletime alınacağını tahmin edebiliyor musunuz?” sorusunu sordu. Babaoğlu bu kez verdiği cevabında; “yedek parça bekliyoruz!” diyerek yanıtladı. 

BATTI ÇIKTI PROJESİ BAKANIMIZIN ÖNÜNDE, ONAY BEKLİYORUZ

   Mecliste izleyici olarak bulunan bir vatandaşımızın bahse konu olan yere alt geçit yapılsın tekli üzerine Babaoğlu; “ ilçemizi ortadan ikiye ayıran D-100 karayolu için düşündüğümüz  yaklaşık 1500 metre olup iki ışıklı kavşak devre dışı bırakılarak  yapılacak BATTI-ÇIKTI’nın bakanlığın istediği doğrultuda projemizi yaptık şu anda projemiz bakanımızın önünde. Gümüşova yaptı biz niye yapamayalım?”  diyerek müjde verdi. 

İNŞALLAH BU PROJEDE  RAFTA ÇÜRÜMEYE BIRAKILMAZ

Umarız bu projede seçim müjdesi olarak  ve akıbeti Süleyman seba Spor Merkezi ve Bisiklet Yolu projesi gibi  tozlu raflarda yerini almaz…

YANGINDAN MAL KAÇIRMIYORUZ!

   Satış yeri konusunda da yanıt veren Babaoğlu; “ burası  bölgede yeri olan 500 dönümlük bir arazi, vatandaşımız mevzi imar planları karşılığında  vereceği maddi gücü olmadığından belediyemize 22,500 m2 yer vermek sureti ile belediyemize intikal eden bir yer. Burayi diğer sattığımı yerler gibi ihale yöntemi ile satıp paraya çevireceğiz. Zaten bizim olmayan bir araziydi. Biz burayı nakte çevirerek vatandaşımıza hizmet etmek adına satacağımız bir yer. Biz seçim üstü yangından mal kaçırmıyoruz. Bunlar muhtarlarımızın bilgisi ile vatandaşlarımızın mezarlık ve cami yerlerini ayrı tutarak satışlarını yapıyoruz. Yangından mal kaçırmıyoruz, tamamen şeffaf  bir ihale yöntemi ile satışa çıkartacağız. Kaynaklarımızın azaldığı bir dönem yaşıyoruz bunu hep birlikte atlatacağız. Vatandaşlardan burayıda yapın diyen bir dünya talep var. Özellikle kırsalda bizden iş bekleyen, yol, kaldırım bekleyen, alt yapı bekleyen insanımız var. Bunlara hizmet götürmek için bu satışları yapıyoruz.” Dedi.

BORÇLAR KASIM AYI MECLİSİNDE AÇIKLANACAK

   Mali tablo hakkında da görüş bildiren Babaoğlu; sözü mali işlerden sorumlu başkan yardımcısı Dilaveroğlu’na vererek,  “geçen ay açıklayacağımıza söz verdiğimiz  borç bakiyesi hakkında açıklamada bulunacaktık bu işin akıbeti nedir?” sorusunu yöneltti. Dilaveroğlu verdiği cevabında; “ başkanım, maliyeden sonuçlanmasını bekliyoruz inşallah bir dahaki mecliste açıklayacağız” demesi ile meclis toplantısı sona erdi.  


ALLAH RAHMET EYLESİN

TOPLUMUN SAĞLIĞI İÇİN SÜRDÜRÜLEBİLİRLİK EĞİTİMLERİ

HENDEK JANDARMA KOMUTANI ÜSTEĞMEN BEYCUR GÖREVE BAŞLADI

HENDEK KÜÇÜK SANAYİ SİTESİ ESNAFI İSYANDA!

HENDEK BELEDİYE BAŞKANI İRFAN PÜSKÜLLÜ'DEN BASIN BAYRAMI MESAJI

KAMUOYUNUN DİKKATİNE!

ALLAH RAHMET EYLESİN

ALLAH RAHMET EYLESİN

KADİFEKALE DERESİ HAKKINDA KAMUOYU DUYURUSU

HENDEK BELEDİYESİ KARATE TAKIMI BURSA’YI FETETTİ!

GAZETENİZ HENDEK ŞAFAK SALI GÜNÜ OKUYUCUSU İLE BULUŞUYOR

HENDEK’DE SALGIN HASTALIK VAR KİMSEDE TIK YOK!

BÜTÇE 300 MİLYON BORÇ 277 MİLYON TL. BÜTÇENİN % 92’Sİ BORÇ…

HENDEK BELEDİYESİ SOSYAL HİZMETLER EKİBİ SAHADA

SAAT KULE DİNLENME PARKI HİZMETE GİRDİ

CUMA NAMAZI SONRASI BELEDİYEDEN AŞURE İKRAMI

SAĞLIK OKUR YAZARLIĞI ERKEN YAŞLARDA BAŞLAMALI

ATATÜRK STADI TARTAN PİST YENİLEME ÇALIŞMALARI BAŞLADI

PÜSKÜLLÜ’DEN BAYANLARA POZİTİF AYRIMCILIK

ALLAH RAHMET EYLESİN

KUMRU KIÇINA TORBA BAĞLAMAYA GEREK YOKMUŞ!

MAHALLESİNİ ÇOK SEVEN MUHTARLAR MERCEK ALTINA ALINMALI…

D-100 KARAYOLU HENDEK ALİ GAFFAR OKKAN BULVARI IŞIKLARINDA KAZA 1 YARALI

BAYRAKTEPE MAHALLESİNDE YANGIN!

ALLAH RAHMET EYLESİN

GAZETENİZ HENDEK ŞAFAK SALI GÜNÜ ÇIKIYOR

Hendek Muhtarlar Derneği Başkanı Halit Bektaş KRAL ÇIPLAK dedi!

HENDEK BELEDİYESİNDEN 5 BİN KİŞİLİK AŞURE İKRAMI

15 TEMMUZ'DA HENDEK TEK YÜREK OLDU

15 TEMMUZ ANMA PROGRAMI KAYMAKAM ACIR ÖNCÜLÜĞÜNDE START ALDI

Yükleniyor

TOPLUMUN SAĞLIĞI İÇİN SÜRDÜRÜLEBİLİRLİK EĞİTİMLERİ

HENDEK KÜÇÜK SANAYİ SİTESİ ESNAFI İSYANDA!

HENDEK BELEDİYE BAŞKANI İRFAN PÜSKÜLLÜ'DEN BASIN BAYRAMI MESAJI

KAMUOYUNUN DİKKATİNE!

KADİFEKALE DERESİ HAKKINDA KAMUOYU DUYURUSU

GAZETENİZ HENDEK ŞAFAK SALI GÜNÜ OKUYUCUSU İLE BULUŞUYOR

BÜTÇE 300 MİLYON BORÇ 277 MİLYON TL. BÜTÇENİN % 92’Sİ BORÇ…

HENDEK BELEDİYESİ SOSYAL HİZMETLER EKİBİ SAHADA

SAAT KULE DİNLENME PARKI HİZMETE GİRDİ

CUMA NAMAZI SONRASI BELEDİYEDEN AŞURE İKRAMI

ALİ İNCİ, TBMM’DE SREBRENİTSA SOYKIRIMINI ANDI"

ECEVİT KELEŞ: AKP'Lİ BAYRAKTAR'IN SÖYLEMİNE GÖRE FINDIK FİYATLARI YİNE DÜŞÜK KALACAK!

MİLLETVEKİLİ MURAT KAYA MUHTARLARIN VE FINDIK ÜRETİCİSİNİN DERTLERİNİ DİNLEDİ

Milletvekili İnci; Cumhurbaşkanı Erdoğan ile Kızılcahamam'da bir araya geldi

ECEVİT KELEŞ: SAYIN BAYRAKTAR, SİZ ÖNCE MİLLETVEKİLLİĞİ GÖREVİNİZİ YERİNE GETİRİN!

TEVER’DEN 21 HAZİRAN MESAJI

BAŞKAN CUROĞLU'NDAN ADAPAZARI'NIN DÜŞMAN İŞGALİNDEN KURTULUŞ YILDÖNÜMÜ MESAJI!

MHP’DEN BASIN AÇIKLAMASI

Ecevit Keleş'ten Kurban Bayramı Mesajı

CHP Parti Meclisi Üyesi Ecevit Keleş’in Babalar Günü Mesajı

HENDEK BELEDİYESİ KARATE TAKIMI BURSA’YI FETETTİ!

HENDEKSPOR HOCA SORUNUNU ÇÖZDÜ

KENDİ YAĞI İLE KAVRULAN RASİMPAŞA SPORUN ŞAMPİYONLUK GECESİ MUHTEŞEM OLDU

ÇAKMAK: 'KİMSE HENDEKSPORUN ÜSTÜNDE DEĞİLDİR'

YİĞİT HAMZA SARI AVRUPA İKİNCİSİ

HENDEK GENÇLİK SPOR İLÇE MÜDÜRÜNE YÜKLENMEK NE DERECE HAKKANİYETLİ ?

HENDEK’TE TERFİ SEVİNCİ

TURNUVANIN ŞAMPİYON ADAYI KAYALAR KUYUMCULUK

TEK RAKİBİ KENDİLERİ!

HENDEKSPOR YENİ BAŞKANINI SEÇTİ

İŞ, SİYASET,BÜROKRASİ VE SPOR DÜNYASI BU DÜĞÜNDE BULUŞTU

BAYRAK AİLESİNİN EN MUTLU GECESİ

HALİT İNCİ KAYINPEDER OLUYOR

ELİF İLE ÇAĞLAYAN MURATLARINA ERDİLER

KARADENİZLİLER DERNEĞİNDEN ANNELER GÜNÜ MATİNESİ

DEMİR AİLESİ İLE SONBAHAR AİLESİ DÜNÜR OLDULAR

MUTLULUKLAR SİZLERİN OLSUN…

MUTLULUKLAR DİLİYORUZ…

ÇELEN VE EKİN AİLESİNİ EN MUTLU GÜNLERİNDE SEVENLERİ YALNIZ BIRAKMADI

Sapanca 5. El Sanatları Festivalinde Coşkulu Açılış

HENDEK BELEDİYESİ KİTAP BAĞIŞI KAMPANYASI DÜZENLİYOR

TÜRKİYE YÜZYILI PROJESİ KAPSAMINDA OKUL ÖNCESİ ETKİNLİĞİ START ALDI

HENDEK DEVLET BAHÇELİ FEN LİSESİ GERÇEĞİ!

EĞİTİMCİYE GÖSTERİLEN TAVIR, EĞİTİM SENDİKASI TARAFINDAN BASIN AÇIKLAMASI İLE TELİN EDİLDİ

VELİLER DERT KÜPÜ! "VERDİKLERİ SÖZLERİ TUTSUNLAR!"

ALGIYLA BİR YERE VARAMAZSIN SİYASET MÜHENDİSİ…

HENDEK’TE OKUL ÇOCUKLARINA AĞIZ VE DİŞ SAĞLIĞI EĞİTİMİ

SAYIN HENDEK HALKIMIZIN DİKKATİNE!

EĞİTİMDE ÇAĞ ATLADIK!!!

İLÇEMİZDE TAŞIMALI EĞİTİM 1 GÜN TATİL EDİLDİ, YARIN BU OKULLAR KAPALI

LİG TABLOSU

Takım O G M B Av P
1.Galatasaray 38 33 2 3 66 102
2.Fenerbahçe 38 31 1 6 68 99
3.Trabzonspor 38 21 13 4 19 67
4.İstanbul Başakşehir 38 18 13 7 14 61
5.Kasımpaşa 38 16 14 8 -3 56
6.Beşiktaş 38 16 14 8 5 56
7.Sivasspor 38 14 12 12 -7 54
8.Alanyaspor 38 12 10 16 3 52
9.Rizespor 38 14 16 8 -10 50
10.Antalyaspor 38 12 13 13 -5 49
11.Gazişehir Gaziantep 38 12 18 8 -7 44
12.Adana Demirspor 38 10 14 14 -7 44
13.Samsunspor 38 11 17 10 -10 43
14.Kayserispor 38 11 15 12 -13 42
15.Hatayspor 38 9 15 14 -7 41
16.Konyaspor 38 9 15 14 -13 41
17.Ankaragücü 38 8 14 16 -6 40
18.Fatih Karagümrük 38 10 18 10 -3 40
19.Pendikspor 38 9 19 10 -31 37
20.İstanbulspor 38 4 27 7 -53 16