9748,35%-1,64
35,50% 0,21
36,22% -0,25
3058,28% -0,19
4911,59% 0,46
DOĞAGAZ BULUŞMALARI ÇERÇEVESİNDE KARGALI VE UZUNCA ORMAN MAHALLE SAKİNLERİ VEKİL VE BELEDİYE BAŞKANINI BAĞRINA BASTI
İlçemizin doğalgazı eksik olan mahallerinden Kargalıhanbaba ve Uzuncaorman mahalleleri yeni yılda doğalgazlarını kavuşuyorlar.
Doğalgaz konusu ile Kargalıhanbaba ve Uzuncaorman mahallelerinde vatandaşlarla toplantılar düzenlendi, toplantıya Sakarya AK Parti Milletvekili Ali İnci ve İrfan Püsküllü katılarak halk bilgilendirildi.
ÇALMAYA ÇIRPMAYA DEĞİL HİZMET ETMEYE GELDİK
Mahalle sakinlerine seslenen İrfan Püsküllü; hizmet için Hendeği yönetmeye talip olduklarının altını önemle çizdi ve " Allah'a şükür geçtiğimiz 8,5 ayda bir çok hizmeti halkımızla buluşturduk, buluşturmaya devam ediyoruz. Biz çalmaya, çırpmaya değil Hendek halkına hizmet etmeye, halkın yaşam kalitesini yükseltmeye geldik. Sizler bizlerin arkasında olduktan sonra çözemeyeceğimiz bir sorunumuz olmaz ben sizlerden güç alıyorum." dedi.
NE SÖZ VERDİYSEK YAPTIK YAPMAYA DA DEVAM EDECEĞİZ
Erkek ve bayanlardan oluşan toplantının ilki Kargalıhanbaba ikincisi de Uzuncaorman mahallesinde yapıldı. Doğalgaz ile ilgili teknik bilgiler aktararak vekil Ali İnci; " yerel seçim öncesinde sizleri ziyaret ettiğimizde bizlerden doğalgaz istediniz, bizlerde size bu yıl içerisinde çalışmaların başlayacağının müjdesini vermiştik. İşte bu akşam yine karşınızdayız" diyerek AGDAŞ genel müdürü ile telefon konuşmasını mikrofondan yayınladı. AGDAŞ müdürü Mesut bey mahalle sakinlerine Doğalgaz çalışmalarının 20 Aralık itibarı ile başlayacağının müjdesini verdi, verilen müjde vatandaşlarca alkışlandı.
KİMSENİN ALGI OYUNLARINA ALET OLMAYIN
Milletvekili Ali İnci vatandaşlara; " sizlere ileri geri konuşanlar olur inanmayın, algılarına alet olmayın. Doğalgazı mahallenize belediye getirmiyor buna yetkisi de yok. Bu işler Enerji bakanlığından BDDK'ya oradan da AGDAŞ müdürüne verilen talimatla gerçekleşmektedir. İşte bizler sizlerin vekilleri olarak sizlerden gelen bu talebi enerji bakanımıza ilettik, enerji bakanımızın BDDK'ye verdiği talimat ve sonrasında Sakarya AGDAŞ genel müdürlüğüne verilen talimatla mahallelerimize doğalgaz geliyor. İşin bürokratik yanı bu. Diğer bir konu bildiğiniz üzere AGDAŞ özel bir şirket, doğal olarak yatırım yaparken karlılığını düşünür.
Biz Hendek Belediyesi olarak işin daha süratle gerçekleşmesi adına belediye imkanlarımızla doğalgaz boru hatlarının kazılması, boruların döşenmesi sonrasında vatandaşlarımızın mağduriyetini önlemek adına hatların kapatılması ve üzerlerinin sıcak asfaltla kapanması gibi işlemleri doğalgazınız evlerinizde yandıktan sonra Hendek Belediyesi olarak biz yapacağız." dedi.
BELEDİYE BAŞKANIMIZA HUZURLARINIZDA TEŞEKKÜR EDİYORUM
İnci: " Bizler bu konuda elini değil başını, gövdesini taşın altına koyan Hendek Belediye Başkanımız İrfan Püsküllü'ye huzurlarınızda teşekkür ediyorum" dedi. İnci; " değerli vatandaşlar kış aylarına girdik kar yağar çalışmalarda çamurla mücadele edebilirsiniz, yaz olur tozla mücadele edebilirsiniz biz her iki durumuda düşünerek ve yaptığımız çalışmaların hakkıyla yerine getirilmesi adına bütün bu doğalgazın döşenmesi, borulara gazın verilmesi, denemelerin yapılması sonrasında bu çalışmaları yapacağız bilginiz olsun " diye konuştu.
İNCİ'DEN DİŞ HASTANESİ MÜJDESİ
Vatandaşlarla konuşan İnci, Kargalıhanbaba mahallesi sakinlerine ilçemiz adına diş hastanesi müjdesi verdi. İnci; " önceleri hastalarımız emar ve tomografi çektirmek için ile gidiyor 3-5 ay sonraya randevu alıyorlardı. Sağlık bakanlığımızda diyaloğa girdik ve bugün çok sayıda il hastanelerinde bile olmayan Emar ve Tomografi cihazlarını hastanemize getirdik elhamdülillah. Sadece bu mu tabiki hayır. Hastanemizi 2. sınıfa taşıyarak 10 yataklı yoğun bakım ünitesi oluşturduk. Bununla da yetinmiyoruz ve 2025 yılı içerisinde hastanemize birde diş hastanesi kazandırıyoruz bununda müjdesini burada sizlerle paylaşıyorum hayırlı uğurlu olsun" diyerek sözlerini sonlandırdı.
YÜZ YÜZE ARACISIZ
Konuşmaların ardından hatıra fotoğrafı çekilmesi ile toplantı sona ererken heyet hep birlikte Uzuncaorman mahallesine hareket etti. Yatsı namazı sonrasında köy kahvesine vatandaşlarla buluşuldu ve istekler, dertle ve şikayetler bire bir vatandaşlar tarafından aracısız olarak vekil ve belediye başkanına iletildi. Vatandaşlara seslenen İnci; " arkadaşlar, genel seçimlerde Hendek'ten 7 vekil adayı vardı sizler üç adayı meclis gönderdiniz AK Parti milletvekili olarak bize %56 oy verdiniz ve bizi size hizmet edebilme şansı verdiniz hepinize çok teşekkür ediyorum. Ben sizlerin efendisi değil hizmetkarınızım. Benden istifade edin. benden isteklerde bulunun bende hizmet akıtayım. " diyerek
Uzuncaorman mahallesi sakinlerine de müjdeler vermeyi ihmal etmedi. İnci; " bakın hemen yanıbaşınızda 2.OSB sanayi bölgesi mevcut. Yakın zaman önce 4000 m2 daha yer sağlandı ve yakın zamanda 60 fabrika daha kurulacak. Hendek büyüyor hem de çok hızlı bir şekilde. Bu büyüme sizlere de yansıyacak. Ellerinizdeki arazileri hemen satmayın biraz bekleyin mahallenize doğalgaz gelmesi ile daha da değer kazanacak, sizler kazançlı çıkacaksınız. " diye uyarıda bulundu.
SİZ İSTEYİN BİZ YAPALIM. GENÇLİK MERKEZİ VE SENTETİK SAHALAR
İnci, mahalle muhtarından gelen Gençlik Merkezi isteğinde de kayıtsız kalmadı ve grup yolu güzergahı üzerinde bulunan mahallelerin ortak hizmet alabilecekleri Gençlik Merkezinin kurulacağını, ihtiyaç duyulan mahallelerimize de sentetik sahalar yapılacağını müjdeledi. Milletvekili İnci, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın 13 Aralık'ta AK Parti il kongresine katılacağından dolayı parti yöneticileri ile istişare toplantısına katılmak adına vatandaşlarla vedalaşarak ayrılması sonrasında söz alan Hendek Belediye Başkanı İrfan Püsküllü'de vatandaşlara yaptığı konuşmasında; " bizler hizmeti merkezden kenar mahallelere doğru yapıyoruz. Uzak mahalle ayrımımız yok ancak aciliyet arzeden hizmetlerin önceliği elzemdir" dedi. Vatandaşlarla vedalaşan Püsküllü, Uzunca orman mahallesinden ayrıldı.
HENDEK'E DEĞER KATMAYA DEVAM EDİYORUZ
Hendek Belediye Başkanı İrfan Püsküllü, program sonrasında yaptığı açıklamasında: “Sakarya Milletvekilimiz Sn. Ali İnci ile birlikte Kargalıhanbaba ve Uzuncaorman mahallelerimizde vatandaşlarımız ve değerli muhtarlarımızla bir araya gelerek, uzun zamandır beklenen doğalgaz müjdesini paylaşmanın mutluluğunu yaşadık. Bu ay itibarıyla mahallelerimizde kazı çalışmaları başlayacak ve mahallelerimiz doğalgaza kavuşacak. Hendek’imiz için durmadan çalışmaya, değer katmaya devam ediyoruz.” dedi.