• BIST 100

    9738,66%-0,20
  • DOLAR

    34,10% 0,06
  • EURO

    38,02% 0,32
  • GRAM ALTIN

    2825,76% 0,35
  • Ç. ALTIN

    4596,45% 0,41

BABAOĞLU'NUN BASIN TOPLANTISININ TAM METNİ…

1 Saat 48 dakika süren program sonlandığında izleyici sayısı 249 idi…

SİYASET 11.09.2024 12:30:00 939 0
BABAOĞLU

Devrik başkan Turgut Babaoğlu, mensubu bulunduğu MHP Hendek İlçe binasında  Hendek Belediyesinde yaşananlar hakkında kendisine yapılan suçlamalar hakkında basın açıklamsı yaptı. Babaoğlu’na MHP İlçe Başkanı Burhan Namlı, Ülkü Ocakları Başkanı Sıtkı Yaz ve Hendek AKP İlçe Başkanı Adem Öz eşlik etti.

-Uzun yıllardır siyasetin içindeyim

- Hendek tarihinde hiçbir zaman olmamış bir devir teslim töreni gerçekleştirdik. 

- Bu süreçte bazen İrfan Püsküllü’nün ağzından bazen yakınlarından bazen ona yakın basın mensuplarından  bu vesile ile halkın bir kısmının ağzında dolaşan bizler hakkında bizim yaptıklarımızla alakası olmayan bir çok iddiayı görüyoruz. Bu açıklamaların karşı tarafı da biziz. Dolayısı ile hakkımızda söylenen bu ithamlara, bu dedikoduya, yalana bir şekilde cevap vermek zorunda kaldık. 

-Borçlu belediyeler hizmet yapamayacak olsaydı bunu biz yapardık diyerek kendi dönemine ( 2019-2024)  dikkat çeken Babaoğlu;

-Vatandaşlarımız belediyeye bir iş talebi ile gidiyorlar, hep şikayet ve sitem dinliyorlar. Diyorlar ki belediyeyi çok borçla aldık, iş yapabilecek gücümüz yok. Belediye borç batağında. Gibi bahanelerle iş yapma kabiliyetlerinin olmadığını bu borç meselesi ile kapatmak, kabiliyetsizliklerini kapatmanın  gayreti içerisindeler. 

-2019 yılında bütçemiz 55 milyon TL iken 101-117-119 milyon TL ile devraldık, bugün bütçemiz 300 milyon TL. Şu anda onların hesabı ile bizim 31 Aralık 2023 itibarı ile bıraktığımız borç 280 milyon, benim hesabımla ise 240 milyon TL. borç ile teslim ettik. Kur üzerinden açıklayacak olursak 20 milyon dolar ile borçla aldığımız belediyeyi  biz 7-8 milyon dolar borçla devrettik. 

NOT: Babaoğlu ve ekibi 2019 yılı iş başına geldiğinde mecliste tüm dünyaya açık yayın altında yaptığı açıklamada Hendek Belediyesini 101 MİLYON TL borçla devraldıklarını söylemişti. Aradan tam 31 ay geçti. Uludere Sosyal Tesislerinde muhtarla yaptığı açıklamasında Hendek Belediyesinin borcunun 117 milyon tl olduğunu açıklamıştı. İlerleyen süreçte meclis toplantısında da borcun 119 milyon olduğunu söylemiştiniz. Başkan hangi sözünüze inanalım?

HER YİĞİDİN YOĞURT YİYİŞİ FARKLIDIR

    Babaoğlu; “  Biz dönemimizde Pandemi ve ekonomik krize rağmen belediyelerde devamlılık esastır anlayışı ile  eskiden gelen borçları her ay 300-400  bin dolar borç ödedik, hizmetlerde aksaklık yaşatmadık. Belediyenin şirketini borç yükünden kurtardık, bankalar ve esnaf nezdinde çalışılabilir ve kredi verilebilir hale getirdik. Kimisi bunu becerebilir kimisi beceremez. Vekilimiz Ali İnci kendi ifadesi ile Püsküllü’nün belediyeyi iyi idare edemediğini kendisi söylemesine rağmen aynı kişiyi aday yaptı başkan oldu. Malzeme bu…

HALKIN GÖZÜNDE BİZİ İTİBARSIZLAŞTIRMAYA ÇALIŞIYORLAR

  Babaoğlu; “ 100 bin nüfusu olan belediyemiz kaynak oluşturmak adına tabi ki ticaret yapacak, mal alıp mal satacak. Ticaret yaptıklarımıza bazen nakit para bazen de çekler vereceğiz. Bu çeklerde belli düzen içinde takip edilecek ve ona göre ödenecek. Bizim dönemimizde ne eskiden gelen ne de bizim kestiğimiz çeklerde ödenmeyen çekimiz olmadı. Bugün ödenmeyen çekler zinciri halen mevcut. Bu ödenmeyen çeklerden bizi sorumlu tutarak bizi halkın nezdinde çamur at izi kalsın mantığında töhmet altında bırakacak, sanki iş ve hizmet alımı olmadan kesilmiş faturalar karşılığında ödenmiş çekler varmış gibi bir intiba yaratıp halkın gözünde bizi itibarsızlaştırmaya çalışıyorlar. 

GEL AÇIK OTURUM YAPALIM

  Babaoğlu; “ Somut bir biçimde gelsinler, oturalım konuşalım, cevabını verelim diyerek başkan Püsküllü’yü açık oturuma davet etti. Bizim evraklarımız kayıt altında olup hepsi hizmet karşılığı kesilmiş çekler. Ya da firmalar çağrılsa deseler ki;  (arkadaş sen bu faturayı niye neyin karşılığında kestin, bu çek sana hangi hizmet ya da mal alımı karşılığında ödendi diye sorsalar, yerinde gidip baksalar bu ortaya çıkacak. Ama burada iyi niyet kesinlikle yok. 

ÖNCE GÜNÜ GELEN ÇEKLERİ ÖDEYİN SONRA HUKUK MÜCADELESİ BAŞLATIN

  Babaoğlu; “ Hatta sizin nezdinizde bir usulsüzlük varsa siz firmaların çeklerini ödersiniz ondan sonra hukuki yönden bunu takip eder varsa bir suçumuz karşılığını hukuk nezdinde görürüz. Bizim kaçacak halimiz yok. Biz buralıyız. Sizin gibi seçim dönemlerinde buraya gelip seçimden sonra giden sonra seçim zamanı yine gelen kişi değiliz. Ben öz Hendekliyim, babamda dedem de burada doğdu burada öleceğiz. Biz tertemiz, güzel bir şekilde belediyeyi yönettik, kimsenin hakkını yemeden, yedirmeden, yediğini fark ettiğimiz kimseyi de affetmeden, usulsüzlük yapan, evrakta sahtecilik yapanları yargılattık, ceza aldırdık, kendisine zimmet oluşturan , belediyenin içerisinde herkesin gözünden kaçıracak şekilde kendisine menfaat elde eden arkadaşlarımızı da savcılığa bizzat kendim suç duyurusunda bulunarak, işine son vererek adlet önünde yargılanmasını sağladım. Biz usulsüzlüğün üstünü örtmeyiz, yanlışı görmemezlikten gelmeyiz.

BENİM YANIMDAKİ YANLIŞ İNSANLAR ŞİMDİ ONUN YANINDALAR, TAKIM TAMAMLANDI

  Babaoğlu; “ Zaten yanlış olanlar, bu işe meyilli olanlar benim yanımdan ayrılıp onun yanına geçtiler. Takım oluşmuş oldu” iddiasında bulundu. “Bizde yanlış aramayın yanlış sizde “ diyerek Başkan Püsküllü ve ekibine nasihatlarda bulundu. 

NOT: Kim bunlar kim bunlar? Her çalışan personeli zimmen suçlamak hoş bir şey olmasa gerek.

BELEDİYE OLARAK, ŞİRKET OLARAK BİZ HİÇ BİR ÇEKİMİZİ FAKTORİNG FİRMASINA VERMEDİK, VERDİLER DİYORSUNUZ İSPAT EDİN

  Babaoğlu; “Efendim bu işlerle alakalı kestiğimiz çeklerle alakalı bir tane faktoringe vermişler, faktoringte çeklerimiz varmış, Hendek Belediyesi ya da Belediye şirketinin kendi eliyle faktoringe verip ya da bir faiz kuruluşuna çek verip te karşılığında para aldığını iddia eden arkadaşlar ispat etsinler ben istediklerini yapacam ama ben ticaret yapıyorum, benim iş yaptığım firmaya vermiş olduğum çeki ister bir başka firmaya verir ister faktoringte kullanır isterse kasasında tutar. Ben buna müdahale edemem, ben hizmetimi almışım paramı vermişim. Gerisi beni ilgilendiren konu değil. Ticaret kanununa göre belediye şirketi çalışır, ticaret kanununa aykırı bir durum var ise hem ben hem devlet gereğini yapar. 

NOT: Hendek Belediye Başkanı İrfan Püsküllü  hiçbir ortamda böyle bir söylemde ve iddiada bulunmadı. Soruyu çarpıtarak yanıt vermeniz sizi yüceltmez aksine daha da küçültür. Başkan Püsküllü Eylül ayı oğalan meclis toplantısında; “ kesilen çekler alan kişilerce Faktoring firmalarına kırdırılarak paralarını almışlar, şimdi faktoring avukatları bizim araçlarımızı bağlatmak, haciz uygulamak için dolaşıyorlar. Faktoring avukatının yanından bizat 2 kez aradım firma sahibini. Kestiğiniz faturanın karşılığı olan ürünü kime, ne zaman, nerede teslim ettiniz?  İspatlayın, gelin paranızı ödeyeyim” dediği halde şirket sahibinin görüşmeye gelmediğini söyledi. Açın Belediyenin internet sayfasını Eylül ayı meclis toplantısı her şeyi açık açık ortaya koyuyor.

İRFAN PÜSKÜLLÜ’YE BU YAKIŞMIYOR!

  Babaoğlu; “ Siz benden 20 yıl önce başkanlık yapan arkadaşımızı bir belki iki sefer mülkiye, Sayıştay denetiminden geçmiş, beş yıllık dönemde 5-6 sefer hem mülkiye hem Sayıştay tarafından denetlenmişiz. Alnımızın akıyla da bu denetlemelerden ufak tefek tenkitlerle, düzeltmelerle çıkmışız. Şimdi siz geleceksiniz, beceriksiliğinizin kabahatini belediyenin borcuna , bizim esnafla olan ilişkimize atıfta bulunarak lekeleyeceksiniz bu yakışmıyor. 

SAYIN BAŞKAN KILAVUZUNU DEĞİŞTİR!

  Babaoğlu; “Kılavuzunuz doğru değil. O başkanlığa geçmiş dönemdeki gibi devam ederseniz sonunuz sizin de hiç hayırlı olmaz. 

-Seçimin ertesi gününde kasamızda 13 milyon TL bıraktık.” Diyen Babaoğlu, borçları aksatmadan ödeyerek şirketin itibarını kurtardığını söyledi. 

ADAMLAR İŞİNİ YAPMIŞ  SİZ KESİLEN ÇEKLERİN BEDELİNİ ÖDEYECEKSİNİZ

  Babaoğlu; “kasada para olmasına rağmen çekleri ödemiyorsunuz. Hiç biri benim akrabam değil. Dışardan hizmet aldıklarımızı tanımıyorum bile. Gelmişler işlerini yapmışlar gitmişler. Paralarını çek olarak ödemişiz vadesi gelmiş ödenmemiş. Adamlar beni, muhasebe müdürünü arıyorlar. Bizim çeklerimiz ödenmedi diyorlar. Gidip başkanla konuştunuz mu dedim. Konuştuklarını söyleyip; “ bizi adam yerine koymadı direk bize hırsız muamelesi yaptı” dediler. Başkan Püsküllü kendilerine; “gidin avukata verin paranızı oradan alın ben ödeme yapmayacağım” diyormuş. Adamlar ne yapsın? Adam işini yapmış, hizmetini yapmış, biz çekini ödemeyeceğiz böyle bir şey var mı? “diyen Babaoğlu Püsküllü’ye öğüt vererek yol gösterdi.

NOT: Ortada olmayan, nerede, ne zaman kime nasıl teslim edildiği ispat edilemeyen tabiri caiz ise ticaret piyasasında  NAYLON FATURA  karşılığında kesilen çeklerin ödenmesi, fakir fukaranın, garip gurabanın hakkını birilerine peşkeş çekmektir. İrfan başkanın kıblesi bellidir. Hazır suyun başında iken neden musluğu açsın, zamanında müdahale en doğrusu…

YAPTIKLARIMIZ ORTADA!

  Babaoğlu; “ Siz önce günü, ödemesi gelen çekleri ödeyin ondan sonra hukuken bir hata varsa arayalım. Bizim burada saklıyacak, gizleyecek bir şeyimiz yok. Hizmeti yapan personel belediyede, yapılan işler sahada, kilitli parke ise kilitli parke, binaysa bina, parksa park, alt yapı ise alt yapı, asfaltsa asfalt hepsi burada. Metrajları belli, tonajları belli. Yapılan iş belli adet belli. 

NOT: Yahu Babaoğlu, Allah aşkına sözleşmesine uygun olarak yaptığın, ( 112 acil istasyonları dahil) teslim ettiğin, hizmete soktuğun bir tek eserini gösterebilir misin? Hepsi eksik, yarım…

RAMAZAN AYINDA 2 MİLYON TL’LİK ET ALINDA İFTAR SOFRALARI KURULDU, NE YAPSAYDIK YANİ? BAŞKA TÜRLÜ VATANDAŞLA NASIL BULUŞACAĞIZ?

  Babaoğlu; “Yahu kasaptan et almışız, yahu Ramazan, seçim… halkla başka türlü nasıl buluşacağız? Hendek halkına tüm belediye başkanlarının olduğu gibi iftar vermişiz. Halkın parası ile halka iftar vermişiz Hendek Belediyesi olarak. Efendim 2 milyon liralık et alınmış, yahu neredeyse 30 bin kişiye yakın insana iftar programı yapmışız. Bunun içine konulan eti belediye olarak aldık. Şirket üzerinden aldık. Bunda anormal ne var? Kendileri yapmadı mı? Bunu hangi belediye başkanı yapmıyor? Halkla buluşmanın, onlarla temas etmenin Ramazanda başka bir yöntemi var mı? İftar programları belli. Ne yaptık biz bu eti? Sayıları belli, kayıtları belli. Siz adama suç isnat ederek töhmet altına bırakıyorsunuz? Ne var bunda yani?

NOT: Diyorsun ki bunun başka bir yolu var mı? Var tabi olmaz mı? Bak daha geçtiğimiz Ramazan ayında başkan Püsküllünün 10 bin kişiye verdiği iftar programının bedelini Hendek 2. OSB müdürlüğü tarafından karşılandığını açık açık yazmış, afişlerle halka duyurmuştu. Sen ne yapıyorsun? Yetim, öksüz, garip, gurabanın hakkı olan parayı sırf kendi siyasetinin pirim kazanması adına iftira sofraları kuruyorsun. Çay taşıyla çay kuşu vurmak derler buna… Varsa paran ya da bu işi için belediye ve şirket bütçesinin haricinde bir kaynak oluşturuyorsan ona diyecek sözümüz yok ama sen aleni olarak itiraf ediyorsun: Ben belediyenin parası ile halka iftar verdim!!!

  Devrik başkan Babaoğlu, seçim sürecinde Ramazan ayında  bazı mahallelerde verdiğiniz iftar sofrası alanlarına astığınız afişte BELEDİYE LOGOSU yok. Sadece mensubu olduğunuz partinin logosu ve sizin fotoğrafınız var. Yani bu iftarı partiniz ve siz vermiş gibi seçmene lanse etmiştiniz, unuttunuz mu? Ne demek Belediyenin parası ile kendi seçmenlerine iftar sofraları kurmak, peki ilçenin diğer insanlarının bu harcamalarda hakkı yok mu? 

BABAOĞLU, AÇIK AÇIK YAPTIĞI YASA DIŞILIĞI ORTAYA KOYDU, BU BİR SUÇ DUYURUSUDUR.

  Babaoğlu; “ Yaptığımız  en kötü iş şu olabilir diyerek verdiği örnekle şöyle açıkladı:  “örneğin belediyenin masa alma imkanı yasal olarak yoktur , masa almışızdır sandalye diye fatura kesmişizdir. Diyen Babaoğlu sözü doğalgaz döşemelerine getirdi. Belediyenin doğalgaz döşeme yetkisi var mı? Sorusunu yöneltip şöyle cevapladı: “ biz ne yaptık? Halkımıza 12 senedir 1 metre doğalgaz döşenmeyen mahallelerimize bir hamle başlattık. 12 mahallemize de bunu döşedik. Belediyenin böyle bir yetkisi yokken, böyle bir harcama kalemi yokken doğalgaz firmasının kazı, dolgu, tesfiye gibi işlerini Hendek Belediyesi olarak biz yaptık. Kendimize bunları malzeme olarak fatura ettirdik. İşin altında bir bit yeniği aramak doğru bir şey değil. 

NOT: Kuruma farklı bir ürün alıp farklı bir fatura kestirip para ödemek YASAL MI? Yaptığın yasadışılığın mutlaka bir karşılığı olacaktır, olmalıdır…

FİLMİN İKİNCİ DEVRESİ ÇANAK SORULAR!!!

    Videoda gazetecilerin sanırım mikrofonu olmadığı için hangi soruları sorduklarını anılmakta, çözmekte zorluk çektik. Babaoğlu’nun çanak sorulara verdiği yanıtlarla devam edelim… DEVİR TESLİM VE MAKAM ARABASI! 

         Bu durumlarda insan nefsi ile mücadele ediyor. Seçimi kaybetmişsiniz, sizinle birlikte yol yürüyen arkadaşlarınız üzgün. Hendek kardeşlik, dostluk ortamına alışmışken, ortamı germenin, tekrar bir husumet ortamının yaratılmasına müsaade etmeyecek şekilde kendi nefsimi yenerek, namusumuzla, şerefimizle belediye başkanlığı görevini törenle devrettik. Benim başkanlığı devralışımda zaten İrfan başkan 3-4 ay kala belediyeye hiç gelmedi, belediye başkan yardımcıları belli sürelerle belediyeyi onlar idare etti. Artık ne kadar ettilerse? O zaman bindikleri makam arabası A-6 Audi marka araç , çokta güzel bir araç olduğunu biliyorum. Daha başkanlık süreci bitmeden ben nasıl olsa binmiyorum benden sonra onunda binmesine gerek yok diyerek sattılar.

Bizde uzun bir süre başkan yardımcılarının bindiği, atıl durumda olan, sürekli arıza çıkaran bir araçtı. En sonunda  Skoda marka bir araç kiraladık ve başkanlığımızın sonuna kadar o araca bindik. İlerleyen süreçte TOGG çıkınca müracaat ettik ve 1milyon 800 bin tl’ye  nakit ödeyerek belediyemize makam aracı olarak aldık. Seçim döneminde hiç binmedim. İrfan başkana bir makam aracı kazandırdık. Kendisinin yaptığı gibi aracı satıpta araçsız bırakmadık. 

-          - İŞÇİ KIYIMI

     - Seçimin hemen akabinde belediyede işçi kıyımı yapıldı. Şu anda belediyede çalışan memurlara mobing uygulanıyor! Bu konuda neler söyleyeceksiniz? Sorusuna cevap veren devrik başkan Babaoğlu,

BARİ TAZMİNATLARINI ÖDESEYDİNİZ?

-          “Tabi çok üzüldüm açıkcası. Şimdi çıkartılan personele bakıyorum hepsi bedenen sahada çalışan insanlar. Kimisi mezarlık kimisi fen işlerinde kimisi sosyal hizmetlerde aktif olarak bedenen çalışan yaklaşık 50 arkadaşımız var. Bunların bir kısmı İrfan başkan döneminde işe başlamış, bir kısmı da benim dönemimde işe başlamışlar. 5 yıldır emek harcayan arkadaşlarımız  tasarruf tedbirleri kapsamında çıkartıldı. Tazminatları da ödenmedi. Bari tazminatlarını ödeseydiniz. Memur arkadaşlardan görüyorum şimdi adam inşaat mühendisi olmuş, inşaat mühendisini Kadıfekale deresine görevli gönderiyorsun, beyaz masada bir inşaat mühendisini oturttıruyorsun, ya da şantiyede atıl bir yere gönderiyorsun. Çalışan arkadaşların hiç birisinin huzurlu olduğunu düşünmüyorum. Ben 2-3 arkadaşı işten çıkarttım bunun dışında kimsenin menşeyine bakmadım. Kimseye o şunun adamı o şu partili zihniyeti ile bakmadım, kimseye mobing uygulamadım. Sadece şu oldu. O zaman sözleşmeleri memur diye bir kavram vardı. Sözleşmeleri yenilenmesi söz konusu olduğunda usulsüz bir şekilde eğitmen kadrosunda  sözleşmeli memur olarak göreve başlatılan 19 kişiyi karşıma aldım dedim ki sizin sözleşmeli memur olarak bu kadroda çalışma şansınız yok, ben bu usulsüz işleme imza atmam diyerek onların sözleşmelerini yenilemedim. Şunuda söyledim, hukuken eğer haksız olduğumu düşünüyorsanız burada çalışanlarda dahil olmak üzere beni mahkemeye verebilir eğer kazanmanız halinde ben sizi tekrar işe başlatacam dedim. Hatta bu süre zarfında işsiz kalmayın, sizi belediye şirketi Türkay üzerinden aynı maaşla çalışmaya devam ettirebilirim ama sözleşmeli memur olarak çalışmanıza izin veremem dedim. Bir kısmı çalışmaya devam etti bir kısmı ayrıldı. Sonrasında bunların içersinden okulunu tamamlayıp mezuniyetini sözleşmeli memur haline getirenleri sözleşmeli memur olarak aldık ve halen çalışıyorlar. Onun dışında kimseye bir mobingimiz olmadı. Bir iki münferit saygısızlık yapan, ahlaksızlık yapan çalışanlarımızada gereken cezayı verdik. 

SON GÜNLERDEKİ BELEDİYE BORÇLARI , SİZ KAÇ LİRA BORÇLA ALDINIZ, KAÇ LİRA BORÇLA DEVRETTİNİZ, SEÇİMDE CUMHUR İTTİFAKININ DİĞER ORTAĞINDAN BEKLEDİĞİNİZ DESTEĞİ ALDINIZ MI? 

Sorusuna Babaoğlu;

Biz belediye başkanı olduğumuzda  Hendek Belediyesinin 2019 yılı bütçesi 55 milyon TL idi. Bu 55 milyon bütçe ve yaklaşık 117 milyon TL ile borçla teslim aldık. Buda yaklaşık o zamanın parası ile 20 Milyon Dolar civarında idi. Anlayabilesiniz diye söylüyorum! Şimdi ise biz 2024 yılbaşı 1 Ocak tarihi itibarı ile halka anlattığımız sunumlarda 147 milyon TL borç açıkladık. Sonraki 2024 yılı OCAK-ŞUBAT-MART ayı içerisinde ihalelerimiz vardı, taahhüt ettiğimiz işler vardı. Seçim döneminde biraz daha hızlandık. Bizim şu anki bütçemiz 300 Milyon TL. Bizim 1 Oacak itibarı ile açıkladığımız 147 milyonun içinden ödemelerimiz oldu. 140 milyona falan düşmüş olabilir. Ama düşmediğini farzedersek 30 milyona yakın asfalt borcumuz, onun dışında kilitli parke falan yaptık. Birde bu yaptığımız işlerin yıl sonuna kadar olan ( 2024 yılı içerinde) kestiğimiz çeklerimiz var. Bunlarda aşağı yukarı 30 milyon civarında yapıyor. Yani bu 140 milyona 60 milyon daha eklersek aşağı yukarı 200 milyon. Unutmuş olabilirim hadi fazla fazla 210 milyon olsun. 250 milyon olsun. 280 milyon açıklamışlar. Ya İrfan başkana birisi yalan beyanda bulunuyor,  ya benim devrettiğim 1 Nisandan itibaren başka bir borçlanmaya gittiler. Yoksa benim devrettiğim 140 milyon, şirket adına kestiğimiz çeklerle birlikte bu paranın miktarı 200-210 milyon TL olur. Bu da 20 milyon Dolar ile borçla devraldığımız belediyeyi yaklaşık 7-8 milyon Dolar civarında borçla devretmiş oluyoruz. Yani bütçenin iki katı ile devraldığımız belediyeyi neredeyse yarısından biraz fazla borçla teslim ettik. Bunların sayısal ve teknik olarak kayıtlarını aldık bunları kendilerine her türlü ispat edebiliriz. 

-          İkinci konu, seçim dönemine başladığımızda biz ittifakın adayı olarak o dönemki AK parti Hendek İlçe Başkanı ve yönetimi ve kıymetli ilçe başkanımız, ocak başkanımızla beraber bir seçim sathı mahalline girdik. AK partinin Hendekdeki gücünün, Hendekdeki potansiyelinin, üye sayısını hepsini bilen insanlarız. Ağırlıklı da AK parti seçmeninin yoğun olduğu bir ilçeyiz. Bizim gözlemimizden akçan ama AK partinin gerek il teşkilatı, genel merkez yetkililerinin yapmış olduğu denetim ve gözlemlerinde AK Parti teşkilatının olması gerektiği gibi çalışmadığı, sahada varlık gösteremedikleri gibi birkaç sebeple bizim tamamen dışımızda gelişen bir mekanizmayla o dönemki arkadaşımızın çalışmadıkları, sahada aday gerekli desteği vermedikleri gerekçesi ile görevden aldılar. O zamana kadar evet biz durumun farkında değildik net söylüyorum. Ama sonra gördük ki  kıymetli Adem başkanım ilçe başkanı olarak atandı. Biz ondan sonra AK partinin çalışmalarının nasıl olduğunu gördük. Sahada ayak basmadığımız yeri kalabalık oluşturmakta, mensuplarıyla buluşmada hiçbir sıkıntı yaşamadık. Her toplantımız kalabalık her toplantımız gerekli ilgi ve alakaya maruz kalacak şekilde geçti. Sonra uyumlu bir şekilde programları birlikte yürüttük. Bizimle birlikte yürüyenlerin emeklerine herkesin huzurunda bir kez daha teşekkür ediyorum.

NOT: Laf cambazlığına gerek yok. Senin devir aldığın gün yani 1 Nisan 2019 tarihinde dolar kuru 6.40 TL idi. Bugün 34.00 TL doğal olarak bugünkü hesaptan hesaplandığında borç yükü daha yüksek çıkacaktır. Bu ALGI ile bir yere varamazsın…

 

-          HENDEKİN VEKİLİ ALİ İNCİ SİZE SEÇİMDE DESTEK VERDİ Mİ?

   Babaoğlu: “  Ali başkan bizimle bir toplantıda Aşk-ı ala düğün salonunda bir resim verdi. Sanırım bakan bey geldiğinde ya da Büyükşehir Belediye başkanı Yusuf bey geldiğinde. Birde Belediyede makam odamızda işte gelip oradaki diğer vekillerimizle, başkanlarımızla beraber bizimle destek verdiğini gösterir şekilde bir elimizi kaldırdılar hep beraber. Onun dışında Ali başkanın sahada bize destek verdiğini ben hiçbir şekilde görmedim. Biz Ali başkanın ses kayıtlı, görüntülü, bize destek vermediğini ispatlı bir şekilde ilgili makamlara ilettik. Karşımızdaki rakibimize destek verdiğini bizzat raporlarımızla, makamlarında sayın yetkililerle AK partinin genel merkezindeki  genel başkan yardımcılarına, il başkanlarımıza hepsine bize çalışmadığını tam tersi her tarafa telefonlarla sözlü olarak telkinlerde bulunduğunu , destek istediğini, yaptığını biliyoruz. Biz kendi işimize bakıyoruz bu AK partinin iç sorunudur. Yakışan, tabiki AK partinin Sakarya milletvekili olarak il ve ilçe teşkilatıyla sayın Cumhurbaşkanımızın tensipleriyle aday olmuş ittifak adayına  destek vermesi doğru olan bir şeydir. Ama bunu yapmadı. Ben çokta etkisi olduğunu düşünmüyorum. Ali İnci’nin bu memlekette Hendek’deki seçime etki edeceğini, öyle bir gücü olduğunu da düşünmüyorum. Bizim seçimi kaybetmemizin sebebi Ali İnci değildir” diyen Babaoğlu, ittifakı bulunduğu AK partinin ekonomik başarısızlığına bağladı.

BABAOĞLU’NUN HER ZAMAN BİR GÜNAH KEÇİSİ VAR MUTLAKA 

SEÇİMİN KAYBEDİLMESİNİN MÜSEBBİBİ AK PARTİ HÜKÜMETİ!

         Babaoğlu, 5 yıl Hendek Belediye başkanlığı yaptığı dönemi harikulade, aslanlar gibi yönettiğini ballandıra ballandıra anlatması sonrasında her zaman olduğu gibi yine kendisine bir günah keçisi yaratmayı ihmal etmedi. Bu kez günah keçisi AK parti hükümeti olduğunu ileri sürerek,  seçim kaybedilmesinin nedenlerini şöyle açıkladı: “ ülkenin genel anlamda ekonomik sıkıntıları, emeklilerin kendi içerisinde yaşamış oldukları durumlar, ekonomik krizler ve sıkıntılarla alakalı olduğunu halkın bize de bununla ilgili bir mesaj verdiğini düşünüyorum. Artı Ramazan olması münasebeti ile sandığa gitmeyen yaklaşık 11 bine yakın seçmenden kaynaklı olduğunu, birde 4 bine yakın geçersiz oydan kaynaklı olarak seçimi kazanamadığımızı düşünüyorum. Yoksa seçmenimiz sandığa gelmiş olsaydı, kazanacağımızı düşündükleri için gelmediklerini düşünüyorum. Diğer bir sebep ise seçim pusulasındaki logoların özellikle AK partinin yaşlı seçmeninin geldiğinde AK parti logosunu seçim pusulasında bulamadığı için atamadığını biliyoruz. Yaklaşık 3500 tane oy bu şekilde ziyan oldu, geçersiz sayıldı. Yoksa AK parti seçmeni de MHP seçmenide adayına sahip çıktı. Seçim döneminde baizim hakkımızda insanlara organize bir şekilde dedikoduyla, iftira ile insanları etkilediler. Üç yıldır bir çalışma içerisindeydi  İrfan Püsküllü. O zaman il başkan yardımcısı iken Ali İnci’de vekilken. Videolarlada ispatlı benim adayım İrfan Püsküllü’dür Turgut Babaoğlu adayımız değildir, İrfan Püsküllü aday olacaktır diye 3 yıldır çalıştı. Bunları söyledi bu söylemlerde bulundu.

NOT: Şimdi sözün tam sırası… 2019 yılı yerel seçimlerinde yaklaşık 24.350 oy alarak yönetime gelmiştiniz. 4 yıllık başkanlığınız döneminde mademki çok başarılı hizmetlere imza attınız, o halde  partinizin oyu neden 6.702’ye düştü?  Bunun bir açıklaması olmalı…

AK PARTİ İLÇE BAŞKANI SANIRSINIZ KONU MANKENİ…

   Babaoğlu; “Kimsede sesini çıkartmadı demek sureti ile kendisini parlatırken ortağı oldukları Cumhur İttifakının büyük paydaşı Hendek AK parti ilçe başkanı Adem Öz’ünde hazır bulunduğu bir basın açıklamasında bu suçlamayı yapmaktan geri durmadı. Bu söylemler karşısında basın toplantısında hazır bulunan ilçe başkanı Adem Öz’ün buna bir tepki vermemesi de dikkat çekti. 

  HALK ÖNÜMÜZDEKİ SEÇİMLERDE GÖREVİ YİNE BİZE VERECEK

    Babaoğlu; “Bir daha söylüyorum, bizim seçimi kaybetmemizin sebebi Ali İnci değildir, tüm ülkedeki oy algoritmalarına bakarsanız tüm ülkede bu mesajın verildiği belediyelerin sayıları fazladır. Yoksa CHP ülke genelinde bu ülkenin içinde bulunduğu durumdan kaynaklı bir mesaj niteliğinde ben bunun geçici bir şey olduğunu düşünüyorum. Kalıcı bir şey değil. Halk AK parti ve MHP’yi seviyor, o halk bize, bizi bu ekonomik krizden , bizi bu darboğazdan kurtarın biz size yine oyumuzu vereceğiz. Ama birazcık kulağınızı çekmek istiyoruz dediler ve bize mesaj verdiler. İnşallah önümüzdeki milletvekilliği seçiminde doğru adaylarla yine AKP+MHP’nin ittifakı kazanacak sonrasındaki yerel seçimlerde de kaybedilen belediyeler aynı şekilde geriye alacağına inanıyorum. 

NOT: Kaybeden pehlivan güreşe doymaz derler…

YER SATIŞLARI 2015-2019 ARASI RESMİ KAYITLARDA BULUNUYOR.MEVCUT BAŞKAN BİR KARIŞ YER SATMADIM, BUNDAN SONRADA SATTIRMAYACAĞIZ DİYOR. SON GÜNLERDE İHALE YOLUYLA DEĞİL  ENCÜMEN KARARI İLE ÇAĞLAYAN MAHALLESİNDE 3 DÖNÜM YER SATILDI, NE DİYECEKSİNİZ?

   Babaoğlu; “ bizi bazı seçim bölgelerinde bunlarla itham ettiler, be aslanlar gibi belediyenin mülkiyetini kanunun bize vermiş olduğu yetkilerle gerekli usul ve kaideleri ortaya koyarak herkesin gözü önünde meclis üyelerimizin bilgisi dahilinde Hendek halkının gözünün önünde ihale yöntemi ile SATTIM… Satışada karşı değilim, belediyenin ihtiyacının olmayacağı bir alansa, bizim işimize hiçbir şekilde yaramayacak ya da mahallenin bir ihtiyacını görmeyecek alanlarda olan yerlerin yine de satılmasında bir beis görmüyorum. Ama siz eğer mevcut başkanı bu yer satışlarıyla yıpratıp, benden önceki dönemde yer sattığınız kayıtlı, ispatlı, belgeli şekilde ortaya çıkmasına rağmen ( bir karış yer satmadık, satmayacağız) da diyorsanız bugünde o yeri satmayacaksınız. Evet bende duydum, şu an otoban gişelerinin ordaki firmamızın yan tarafında olan yerimizi mevcut fabrikanın parseline hissedar edilerek o hisse satışı şeklinde satılıyor. Bunu görüyorum. Bana göre uygundur, bir sakıncası da yoktur. Ama sözünüzle eyleminiz birbirini tutacak” diyerek İrfan Püsküllü’ye göndermede bulundu.

NOT: Hendek Belediyesi tarihinde ilk kez senin döneminde  polis ordusu altına ihale yaptı. Yeşilvadi mahallesinde okulun yanındaki alanı satacaktınız, halk birlik olunca bu tepki karşısında geri adım attınız, hatırlatayım dedim…

 SİZİN DÖNEMİNİZDE MEMURİYET KADROSUNA ALINAN PERSONELLER VE YAYLA EVLERİNİN YIKIM KARARI SİZİN DÖNEMİNİZDE ALINDI

  Babaoğlu; “ yayla bölgesinden bahsediyorsunuz, bunlar Hendek Belediyesinin yetki sınırları içerisinde değil, bunu ne ben ne şu anki başkanın böyle bir kararla bunları yıkımını sağlayabileceğini sanmıyorum. Bizim alanımızda değil. Bu tamamen Orman Bakanlığının denetiminde, gözetiminde hatta bir çoğu o yayladaki evlerin sahipleri Orman bakanlığının kiracısı konumundalar. Onlara kira ödüyorlar. Biz sayın vekilimiz M.Levent Bülbül beyle vatandaşlarımızın talebi üzerine bu görüşmeleri bizzat kendisi yaptı, sürenin biraz daha uzatılması bu işin tekrar değerlendirilmesi ile alakalı girişimleri oldu ve 1 ay daha süre kazanıldı. Bu süre zarfında daha da detaylı inceleneceğini inşallah bu arkadaşlarında mağduriyetini  ya da bundan sonra yapılmasının önüne geçip mevcut olanların korunmasının sağlanmasını bekliyoruz.

Diğer sorunuzla ilgili olarak bugün memuriyetlerle alakalı olarak net bir sayı veremem ancak, benim dönemimden önce sözleşmeli memur olarak çalışanlardan hiç birisini mağdur etmedim. Tahmin ediyorum ki bende sözleşmeli memur olarak 20 kişiyi işe aldım. Şunu da söyleyeyim ben aldığım dönemle bıraktığım dönem arasında personel sayısında bir artışa gitmedim. Ben 419 kişiyle aldığım belediyeyi aşağı yukarı 422 kişiyle falan belediye şirketi, sözleşmeli memur şeklinde devrettim. Bende işten çıkanların, emekli olanların yerlerine personeller aldım. Sayıyı şişirmedim.

Öylede bir iddia var. Belediyeyi personellerle doldurmuşlar falan. Aldıklarımız ortada. Gel bunları adam gibi konuşalım” diyerek Başkan Püsküllü’ye çağrıda bulundu. 

BUNDAN SONRAKİ SÜREÇTE ÖNCE VEKİLLİK SONRA BELEDİYE BAŞKANLIĞI SEÇİMLERİNE GİDECEĞİZ TURGUT BABAOĞLU OLARAK  DÜŞÜNCELERİNİZ NEDİR?

   Babaoğlu; “ şimdi ben bir kere 35-36 yıldır  MHP’nin bir neferiyim. Belediye başkanlığını da yaptım. 10 yıla yakın ilçe başkanlığı yaptım. Benim Milletvekilliği ya da Belediye Başkanlığı ile ilgili bugünden söz söylemem çok doğru olmaz. Ancak partimizin bize bugün, yarın nerde ne görev verirse ilçe başkanım, ilçe başkanlarımızın emrindeyiz. Parti çalışmalarında nerde ne vazife düşüyorsa  onlarla beraber bu siyasi çalışmalarımızı milletvekilliği seçimlerinde sahada milletvekili adaylarımızın , partilerimizin, ittifakımızın daha yüksek oy alması için ne yapmamız gerekiyorsa bende teşkilatımla beraber partimin bir mensubu olarak elimden gelen gayreti göstererek çalışmalarımıza devam edeceğiz. Bize verilecek görev neyse onu yaparız. Görev verilmezse de yine teşkilatımızla beraber çalışmaya devam edeceğiz. Yapacak bir şey yok. 

NOT; Görev verilmezse partiden ayrılıp yine eskisi gibi farklı bir partiden aday olacak mısınız!?)

İSTEMEM YAN CEBİME KOY!!!

  Babaoğlu; “ ama şunu özellikle söyleyeyim. Bugün siyasetçide kolay yetişmiyor! Aday bulmak, aday oluşturmak onu gerekli donanıma sahip kılmak, elimizdeki cevherlerimizi , değerleri sahada tutmak onları halkla buluşturmak hepimizin görevi. Siyaset mekanizması adam yetiştirmiyor şu andan sonra siyasette her geçen gün insanlar bu kirli zihniyetler yüzünden uzaklaşıyor. Maalesef bide burada yeni insanlar yetiştirmeye gayret ediyoruz. 

SÜLEYMAN SEBA SPOR KOMPLEKSİ NEDEN YAPILAMADI? FEN LİSESİ NEDEN BİTMEDİ? KÜTÜPHANE MEVZU HAKKINDA  BİLGİ KİRLİLİĞİ KALKMASI İÇİN AÇIKLAMA YAPARMISINIZ?

  Babaoğlu; “ Bir insanın Belediye başkanına, ya da bir milletvekiline inanması, söylediğini doğru kabul etmesi kadar doğal bir şey var mı? Ban göre yok, ben beni yöneten insanların ağzından çıkan söze inanırım. Ama bu adam yalancı ise, yalan konuşuyorsa, yalan konuşmayı alışkanlık hale getirdiyse buna kim ne yapabilir?

NOT: Evet Babaoğlu, 2019 seçim arifesinde bir TV programında parti değiştirmeyeceğim, sonuna kadar sizinleyim, kayıt altına   alın lütfen diyerek iddialı söylemlerde bulunmuştunuz. Aradan 1 yıl geçmeden parti değiştirdiniz. Bak soyut değil somut konuşuyorum. Hani diyorsun ya belediye başkanının söylediğinin doğru olduğuna inanılır bundan doğal bir şey olabilirmi? Peki senin bundan sonraki sözlerinin hangisine inanalım??? 

ALİ İNCİ YALANCIDIR !!! YALANCILIĞI ALIŞKANLIK HALİNE GETİRMİŞTİR!

   Babaoğlu; “Adam diyor ki “diyerek Ali İnci’yi işaret etti ve yüklendi. Babaoğlu;  “Organize Sanayi Bölgesini ben getirdim. Üniversiteyi Hendek’e ben getirdim diyor. Şimdi doğalgaz çalışması yaptım, bunları ben yaptım diyor. Ben getirdim diyor. Parasını ben ödedim o yapmış. Şimdi ben planlı bir şekilde doğalgazla ilgili firmayla görüşmelerimizi yaptık, nereye ne yapılacağının planlamasını yaptık, şimdi oraya da ben yapacam buraya da ben yapacam diyor. Şimdi yalan konuşmayı bir alışkanlık haline getirmiş Bir insanın önünü nasıl kesersin? İnsanlar da buna inanıyor. 

CEZAEVİNİ HENDEK’E ALİ İNCİ GETİRDİ

  Babaoğlu; “ Doğru yaptığı bir şey var. Hendek’e cezaevini o şahsiyet getirdi. Eğitim yuvasını cezaevine çeviren bu arkadaş” diyerek Ali İnci’yi hedef tahtasına oturttu. Babaoğlu, “ hikayesini de çok iyi biliyorum bunun da üstünün örtüldüğünü”  iddia etti. 

NOT: Yaşanan bir yolsuzluğu, usulsüzlüğü  yetkili makamlara bilerek  bildirmemek suçtur. Neden konuyu hukuka taşımadınız? 

SÜLEYMAN SEBA SPOR KOMPLEKSİNİN YAPIMINI ALİ İNCİ ENGELLEDİ!

    Babaoğlu; “ Süleyman Seba spor kompleksi bundan yaklaşık 3 yıl önce hatta 3,5  - 4 yıla yakın oldu , 20-30 milyonluk bir bütçe ile yapacağımız Süleyman Seba Kompleksini bakana kayınpederi üzerinden yalan konuşmak sureti ile bizim Pazartesi günü başlayacak işimizi ertelettirdi. Sonra Pandemi, ekonomik kriz , geldiğimiz durum hala aynı şekilde duruyor. 

  Babaoğlu; “ Fen Lisesini yaptık, önce kaba inşaat işini bizzat ödemelerini de Hendek Belediyesi olarak biz yaptık. Bakanlıkla anlaşmamız şöyleydi, siz burasını bitirin kabasının bitmesi aşamasında bizde Milli eğitim bakanlığı olarak iç teşrifatı, ince işçiliği ile ihalemizi biz yapacağız, ve eğitim öğretim yılına yetiştireceğiz. Yine yanlış bilgiler ile , aman bu dönemde yapmayın, başkanı zaten değiştireceğiz, bizim dönemimizde bu işleri yaparız deyip bakanlıkta o ihaleye bakan insanları ve bakan yardımcılarını etkilemek sureti ile ihalenin yapılmasını geciktirdi.

NOT: Seçim sürecinde kamuoyuna bilbord reklamları ile yaptığınız duyurularda Fen Lisesinin hizmete girdiğini ve öğrencilerin burada eğitim öğretim gördüğünü iddia etmiştiniz. Bugün yalanınız ortaya çıktı. Hatırlatmak istedim…

LEVENT BÜLBÜL VE ANKARA

   Babaoğlu; “ Sakarya'daki bizim AK parti MHP milletvekillerimizin hepsi birbirinden kıymetli. Bugün milletvekili olmasa da genel başkan yardımcısı olması hasebiyle Ali İksan Yavuz ile M.Levent Bülbül vekilimizi kıyaslarken  Ali İksan beyin milletvekilliği dönemi ile kıyaslamamamız lazım. Şimdi genel başkan yarımcısı, grup başkan vekili, partide aktif görev alan, mecliste aktif görev alan vekillerimizin diğer arkadaşlarımız gibi sahada olmalarını beklememiz yanlış. Çünkü ayrı görevleri var, günün 8-10 saatini mecliste ya da genel merkezde geçiriyor. Genel başkanlarımız adına işler yapıyorlar. Tüm Türkiye ile uğraşıyorlar sadece Sakarya’nın vekili değil, tüm Türkiye’deki bu teşkilatların birer temsilcisi olarak orada faaliyet gösteriyorlar. Ama bu demek değildir ki burda düğünde cenazede olmalarını onlarda arzu ediyorlar. Ama tüm Türkiye’deki il ilçe başkanları , belediye başkanları  onların üzerinden bakanlıklarda işler yapıyorlar. Ben mesela buradan söylüyorum. Devletin, kamunun üzerinden almış olduğumuz tüm hizmetleri sayın milletvekilimiz M.Levent Bülbül ve sayın A.İksan Yavuz sayesinde almışızdır. Kendilerine bir kez daha buradan teşekkür ediyorum. Yani bu görevler öyle basit görevler değil. Zor görvler adamların gecesi gündüzü yok. Çalışıyorlar, genel başkan mesela şu anda Levent Bülbül vekilimize iç tüzükle ilgili bir görev verdi iç tüzük değişikliği olacak,  birde anayasa çalışmalarında genel merkez adına yetkili bir kişi olarak tüm siyasi partilerle bu konuyu mecliste çalışıp bundan sonraki yılda bizim tabi olacağımız anayasanın oluştulmasına katkı sağlıyacak bu bizim için bir gurur meselesi. Hendekli, bizim kardeşimiz, canımız ciğerimiz olan vekil anayasanın oluşturulmasında büyük katkı sağlayacak, genel başkanımızın talimatlarıyla orda yerine getirecek. Bence olaya burdan bakmak lazım. Sıkıntımız olmadı bugüne kadar Allah razı olsun. 

YENİ MAHALLE YAĞMUR SUYU PROJESİ İÇİN YAPTIĞINIZ YATIRIM TUTARI NEDİR? PAZARYERİ KONUSUNUN DÜNÜ BUGÜNÜ…

  Babaoğlu; “  Az öncede söyledim ya şimdi bunların işi dedikodu, halkın arasında konuşulan söylemlerle bir başkan ve bir milletvekili konuşamaz. Biz bilgiye, belgeye, somut ifadeye dayalı konuşmamız lazım. Öyle söylüyorlar, vatandaş böyle dedi, işte esnaf böyle söylüyor ağzıyla bir ilçe başkanı, il başkanı, milletvekili belediye başkanı konuşamaz konuşmaması lazım. Şimdi biz bu pazaryerini mahalle muhtarımız ve halkımızın özel arzu ve istemiyle orada pazaryerinin açılmasına müsaade ettik benim iznimle. Kimse pazaryerinin faaliyetini orda kendine çıkartmasın. Ben istediğim zaman açtım pazarı onlar istediği zaman değil” demek sureti ile Hendek Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Mehmet Demirel’e de göndermede bulunmayı ihmal etmedi. 

  Babaoğlu; “ Ama uygun alan oluşturulana kadar orda yapılmasını uygun alan oluşturduktan sonra da kafamızdaki yer Noksel fabrikasının arkasındaki , yeni asfalt yol dökülen yoldu biz  oraya taşıyacaktık pazaryerini yetişemedik ama şimdi adaylık döneminde esnaf arkadaşlarımıza söz veren belediye başkanı burayı kaldıracam, burayı pazaryerine taşıyacağım  orda usulsüzlüklere son vereceğim böyle rezillik mi olur? Diyen belediye başkanı şimdi hiçbir aksiyonunu bir tavrını görmüyoruz. Pazaryerinde kimsenin bizim dışımızda para toplayan kimse olmadı. Sadece benim bilgim dahilinde pazaryerinin kurulmasına katkı sağlayan demirden bazı direkler yapıldı. Çadırların gerilmesi için. Orda da örnek veriyorum o zamanın parası 30-40 bin TL civarında iki sefer para toplandı. O da o direklerin yapımı, montajı ve işçiliği için. Bunun dışında usulsüz bir para toplanma ihtimali varsa bilen arkadaşlar gitsinler suç duyurusunda bulunsunlar. Biz böyle bir şey yapmadık, yaptırmadık ta. İddiası olan varsa ispat etsin” dedi. 

  Babaoğlu; “Yağmur suyu projesine gelecek olursan mesela bu sabah yağmur yağdı, normalde şu kadar bir yağmurda bile o yolda gezme şansımız yoktu. En az bir bölgenin tamamı evlerinin bodrum katları su altında oluyordu. Bugünün parası ile yaklaşık 200 milyon TL’lik bir yatırım Yenimahallenin göbeğine. Şehrin meyili o tarafa olduğu için yüzey sularının hepsi o tarafa dökülüyordu. 

YENİMAHALLEDEN BEKLEDİĞİM DESTEĞİ ALAMADIM

  Babaoğlu; “ Çok ciddi bir çalışmayla buranın alt yapısını bitirdik,  bir çok asfaltlanacak, kilitli parkeden olacak kaldırım yerlerini de bitirdik. Açıkcası ben Yenimahalleden o kadar hizmet etmemize rağmen beklediğim desteği alamadım. 

YEŞİLLER ÜST GEÇİDİNDEKİ ASANSÖR KONUSU

   Babaoğlu; “ bu asansörü geldiğim günden beri hep sorunlu yılda en az 2-3 sefer bunların bakımlarını yaptırıyorum her sene. Hatta bizim bakım sözleşmemizin olduğu Beyazıt asansör firması da orada kayıtlarda mevcut. Fakat son zamanda seçime yakın bir zamanda  yine arza yapmaya başladı. Bu sefer dedimki dışardan bir firma getireyim , yapıyoruz arıza yapıyoruz arıza bunu kökten çözelim dedim. 

BABAOĞLU AHLAK DERSİ VERDİ!

    Babaoğlu; “Başka bir firmayı çağırdık yanlış hatırlamıyorsam  400 bin TL’ye yakın bir masrafla kameraları da dahil olmak üzere sıfırdan bakım yapıp çalışır hale getirdik. Bir dahada arıza yapmadı. Adam faturasını kesti tabiki şimdi ödemesini alacak, sen çekinin ödenmesini isteyen adama hırsız muamelesi yaparsan adamda seni mahkemeye verir. Uzlaşalım, anlaşalım diye insanları muhatap alırsanız , kimse ard niyetli değil burada. Asansör orda yapılan iş orda kesilen fatura ortada siz şimdi olmayan bir şeyin üzerine  varmış gibi ya da varolan bir şeyi yok gibi alırsanız bu ahlak kurallarına da sığmaz. Doğru bulmuyorum.

BİSİKLET VE YÜRÜYÜŞ YOLU PROJESİ

    Babaoğlu; “ bir kısmını yaptık, daha yapacaklarımız var, şimdi bisiklet yolu bize bakanlıktan yanlış hatırlamıyorsam o zamanın parası 1,5-2 milyon civarında bir Alparslan Türkeş parkından başlayıp itfaiyeye doğru çıkan yolun tamamını yapacaktık. Aşağı yukarı 3 km falan. Yaaa bu para bakanlıktan belediyeye geldi, biz onu alıp başka yerde değerlendirmedik, belediyenin kasasına girdi, işte belediyenin yapacağı işler arasında. Onu yapmadıysak o parayla başka bir şey yapmışızdır!!! Kaynağı orda kullanmışızdır, şimdiki mevcut kaynakla da bisiklet yolu yapılabilir. Belediyede devamlılık esas, önceliklerinize göre yaparsınız, nihayetinde bisiklet yolu acil bir şey değil. Daha acil işlerimiz vardı onu yapmışızdır!!! Yoksa bisiklet yolu bugünde yapılabilir, dün yapılmadıysa bugün yapılır , para kasada. 

NOT: Bakanlıkla yapılan antlaşma gereği proje doğrultusunda para aktarıldı. Peki bam sorumuz şu. Halen dahi ortada olmayan proje dosyasına hangi fotoğraflar ve çalışmalar konuldu, bakanlığa neler sunuldu ki bu para ödendi? Yazık ki Sakarya MHP Milletvekili M.Levent Bülbülü’de bu şekilde mi aldattınız…

MAHALLELER BAZINDA BAŞLATILAN ÇALIŞMALAR SEKTEYE UĞRUYOR BU KONUDA NE DİYECEKSİNİZ ?

      Sorusuna muhatap olan devrik başkan Babaoğlu; “ şimdi şöyle  Hendeği bir şantiye haline getirdik, her bölgede eşgüdümlü çalışmalarımız oldu, hepsini aynı anda belli bir aşamalara getirip birlikte nihayetlendirme arzusunda çalıştık. Ama hava şartları, ekonomik şartlar nedeniyle istediklerimizi zamanında yerine getiremediğimiz işler oldu. Ama bir çoğunuda %80 oranında tamamladık. Eksik olanlar yeni dönemde olacak olanlar var şimdi muhtarlarımız gidiyor, diyor ki başkanım şu işim var, bakıyor  senin köyden bana istediğim oy çıkmamış  sana hizmet yok diyor.

KALDIRIMLARI TAMİR ETMEK HİZMET Mİ?

    Babaoğlu; “ Diğer muhtarlarda soruyorum hepsi aynı şeyi söylüyor. Peki  bir araya topladığımda dedim ki  mahallesine gerçekten kalıcı ve ihtiyaca binaen yapılan hizmet var mı? Yok. Demek ki oy oranlarına göre hizmet yapmıyor bahanesi bahane. Yoksa oy çıkan yerlere ne yapıyorsunuz? Yine bir şey yok. Tarla yollarını grayderle düzeltmek hizmetse yolların tamiratlarını yapmak , kaldırımları tamir etmek hizmetse Allah kolaylık versin.

MAL VARLIĞINIZ KONUSUNDA NELER SÖYLEYECEKSİNİZ? YENİ EVLİLİK YAPTINIZ MI?

     Babaoğlu, “ yaaa gerçekten şimdi bunları bana partili arkadaşlarımız, ilçe başkanlarımız, vatandaşlarımızın hepsi bu dedikoduların hepsi bize geliyor. İftiraların hepsi geliyor. Ve bunları bu adayın etrafındaki insanlar organize bir şekilde yaptı. 

BABAOĞLU BEDDUA ETTİ

 Babaoğlu; “  Ahlaksızlar, bana attıkları iftiraların hepsi inşallah kendi başlarına gelsin, ailelerinde huzur bulamasın, bana bu iftirayı atan kim varsa. Ailelerinde huzur bulamasınlar, 1 kuruşa da muhtaç olsunlar. Bana başkanlık sayesinde zenginlik sahibi oldu diyenler , fabrikaları, otelleri, villaları var diyenler, eğer bunlar doğruysa Allah beni onlara dediğim gibi etsin. Ama eğer doğru değilse Mevlam onları o ailelerinde huzur bırakmasın 1 kuruşa da muhtaç etsin. 

GÜMÜŞOVADA EVİM VARDI SATTIM HENDEK’E FEDA OLSUN!

  Babaoğlu; “ Benim seçimden önce hatta başkan olduğumda Gümüşova’da dairem de vardı  onu da sattım. Benim şu anda hani diyor ki benim üzerime daire yok diyoruz üzerine yoksa şunun üzerine yapmıştır, bunun üstüne yapmıştır diyor. Yahu Allah Allah… Kendi alışkanlıklarını, kendi yaptıkları yanlış işleri benim üzerimden yapmış gibi gösteriyorlar. Biz sizin aklınıza erişemeyiz bu noktada. Bizim hırsızlıkla, dolandırıcılıkla  ya da zimmete mal geçirmekle bunlarla bizim bi yanından bile geçemeyiz. Halep ordaysa arşın burada bak şimdi ben başkan değilim, benim böyle şeylerle olduğumu ispat eden şurda somut bir şekilde şusu var busu var , şurası bunun ama şunun üstüne, bu fabrikada şunun için çalışıyor denebilir. 

BABADAN KALMA 2 KATLI EVİMİZ VAR

    Babaoğlu; “ Benim oturduğum ev kira, merkezde 500 m2 arsamız içinde 2 katlı evimiz var. Arabam var, seçimden önceki ekonomik durumumdan çokta iyi durumda değilim. Allah’a hamdolsun her zaman çalıştım hiç kimseye muhtaç olmadım. Bir işimizde var, ticaretimizde var, orda da emin olun  eğer çok ince hesap yaparsam belki de çok ciddi bir rakam benim kendi kasamdan belediye hizmetlerine geçmiştir. Hendek için helali hoş olsun. Bunu bir keyif bağışlamak için söylemiyorum. Ama biz o dönemde borç ödeyeceksek kendi arkadaşlarımızla da işbirliği ile yüzümüz kızarmasın, kimseye mahçup olmayalım diye bir çok işi kendi imkanlarımızla Ahmet, Mehmet bu işi sen yap, ödeme yapmadan yaptırdığımız çok iş var. 

TECRÜBELİ BAŞKAN BABAOĞLU’NDAN PÜSKÜLLÜYE NASİHAT!

  Babaoğlu; “ Bence artık hepimizin belediye başkanı olan İrfan Püsküllü’ye  şunu söylüyorum. Böyle öküz altında buzağı aramaktansa, yanlış bulmaya çalışmaktansa bu kardeşimiz bu kısıtlı dönemlerde ekonomik krize ve Pandemiye rağmen bu kadar hizmeti bu Hendek halkına nasıl bir hizmet yapabildi  bunun araştırmasına girsin ben bunu nasıl yapabilirim, nasıl kaynak oluşturabilirim, bence bunları eğer araştırır ve bunun üzerine kafasını yorarsa  bence iyi bir belediye başkanlığı yapar,  daha yapmaya belki de devam eder. Bence bunlar Hendek halkına hiçbir şey kazandırmaz. Kavga, iftira, soyut kavramlarla , dedikodularla hareket etmek  belediye başkanına da bize de yakışmaz. Lütfen rica ediyorum.

YANDAŞLARDAN HİZMET ALMA TİCARETİ

   Babaoğlu; “ Yani yandaş şirket demeyelim de ben yapılan işlerin Hendek halkına Hendek içindeki esnaflarla bu işi yapabilecek kapasitedeki insanlarla yapılmasından yanayım!!! Yani dışardan devşirme insanlar eğer iş kabiliyeti burda bu işi yapmaya yeterli ise buranın esnafının tercih edilmesini o arkadaşlara yakın olmasını da dahil olmak üzere  tercih ederim. Bunda bir beis yok. 

NOT: Orda dur devrik başkan Babaoğlu, bu söylemlerinde döneminde yaptığın eylemin örtüşmüyor. 

1 Reklam ihalesini ilçede kimseye duyurmadan yaptın.

2- Bu işi yapacak kapasitede hem makine parkurumuz hem deneyimli personele sahibiz. 

3- Ben Hendekliyim, devşirme değil, peki reklam işini Düzce’li bir firmaya verirken hiç mi vicdanın sızlamadı.

-4 Bak Babaoğlu, makamda , mevkide, ömür misali hepsi geçici. Sultan Süleyman'a kalmayan dünya ve makam sana da kalmadı. Ama bir sözünün altına imzamı atıyorum: NE EKERSENİZ ONU BİÇERSİNİZ sözünüz 5 yıllık döneminizde en gerçekçi söz oldu. 

  Babaoğlu; “ Ama bir ihale yapıyormuş gibi gösterip ihaleyi kazanacak kişinin de belli olduğu, adrese teslim işlerin olmaması lazım. Şimdi benim yanımdan ayrılan,  diğer tarafa destek veren ve benimle ayrılmasının sebebi olarak bir gerekçe gösteremeyen , yanlış işler yapıyorlar diye soyut bir kavramla konuşanlar bugün o tarafta, birisi ihale alıyor, birisi bir belediye başkanının baskısıyla, tehditi ile fabrikalardan iş almaya zorlanıyor. Başkasının işini bıraktırıp o işi ona aldırmaya çalışıyorlar, bir bedel ödüyorlar bir diyet ödüyorlar onlara  yani bana destek verdiniz para kazandırdınız, al sana bu ihale sen sus, sanada şu işler olsun sende sus, hep beraber kardeşçe yaşayalım. Benim dönemimde böyle bir şeye kimse şahit olamazdı olmadı da. Haa belki benim kaybetmemin sebeplerinden bir tanesi de şunu diyebilirsiniz, yanındaki insanlara bir imkan sağlamadı, ihale vermedi, onlara usulsüz kaynak oluşturmadı ve o yüzden yanındaki arkadaşlar terketti derseniz buna artık kanaat getirebilirim. 

HENDEKSPOR KONUSU VE HARCAMALAR

  Babaoğlu; “ şöyle, benle Hendek sporun başkanı olan başkanlarımızla her zaman Hendeksporun iyi koşullarda bu ligde mücadele edip bir üst lige çıkmasını arzuladık. Bunu başardık ta. Ama 3. Ligde kalmak için daha fazla bütçe ve bir lobi gerektiriyor. Bizde bu işi düştükten sonra öğrendik. Ama samimiyetle başkanımız, yöneticilerimiz hep beraber samimiyetle bir mücadele içerisinde Hendeksporu daha iyi yerlerde olması, en azından yarışmacı ve mücadeleci bir takım olmasını isteriz. Bunu başardık ta. Hiçbir zaman Hendekspor ezilmedi. Rakiplerimizin her zaman en korkulu rüyası oldu. Bize gelen her takım korkuyla geldi, bizim gittiğimiz her takım bizden korktu, bunu başardık. Bir pişmanlığım kesinlikle yok.  Öğrendiğimiz bilgilerle daha iyisini yapabilecek durumdayız şu anda. Bu bir tecrübedir, yaşanılarak öğrendik. Eksiklerimiz olmuştur, ama bilerek eksik, yanlış yapmadık. Şunu net bir şekilde söyleyeyim hiçbir zaman böyle 40-50 milyon TL harcanmadı. En son bıraktığımız dönemde  30 milyon TL civarında bir bütçe ile  Hendekspora ligi tamamlattık. Şimdi Hendekspor Hendek Belediyesinin desteği olmadan devam etme şansı yok. Evet bu kaynağı yöneticilerimizle, başkanımızla ağırlıklı olarakta Hendek’deki ticaretle uğraşan erbabımız ve Hendek Belediyesinin finans desteği ile yaptık. 30 milyon TL civarında parayı da harcadık. Belediye kayıtlarında, Hendeksporun kayıtlarında nerden ne para geldi, ne kadar harcandı net bir şekilde belli. 

DEVAM ETMEM YAKIŞIK ALMAZDI

   Babaoğlu; “ Yeni belediye başkanımız, hatta bize dediler ki bırakmayın, devam edebilirsiniz diye söylediler ya burası Hendek Belediyesinin himayesinde olan bir takım. Bizim ekip olarak o kulüpte başkanlığımız bittikten sonra devam etmemiz doğru olmaz. Başkan arzu ettiği kişinin başkan olmasını istedi ve yönetim şu anda yapıyor. Ben siyaseten onların denetiminde, gözetiminde, onun istediği insanlar var diye Hendekspora karşı kesinlikle sevgimizde bir azalma yok başarılı olması için de elimizden gelen desteği bugünde yarında vereceğiz vermeye de devam edeceğiz. 

EMEKLİ OLDUNUZ MU?

     Babaoğlu; “ bakın, valla teşekkür ederim. Çok güzel bir soru. Şimdi kötü niyeti anlatmak adına söylüyorum. Bu yapılanların tamamen özellikle siyaseten bana bu sayın başkanımızın kılavuzunun direktifleriyle çünkü bu kısıtlı imkanlarla bu hizmetleri yapan Hendek’e bu kadar alt yapı, üst yapı, bina, tesis kazandıran! Belediye başkanının devam etmemesi lazım. Bunun itibarsızlaştırılması lazım. 

SİZ HANGİ DİNE MENSUPSUNUZ?

   Babaoğlu; “ Yahu ne eşimizden ayrıldığımız kaldı, başkasıyla evlendiğimiz kaldı, hırsızlığımız kalmadı, arsızlığımız kalmadı yani hangi birini anlatayım. Şimdi çamur atın izi kalsın, ben, onlar iftira atacak ben bunları cevaplamaya , sürekli ya ben öyle değilim böyleyim demeye maruz bırakılacam. Böyle bir şey var mı? Hangi dine mensupsunuz siz ya? Yani hangi dinde böyle bir iftira, karalama, dedikodu, nerde var? Yani bunları konuşanlar bu iftiraları atanlar eğer bizim dinimizden ise valla bence kendilerini sorgulasınlar. Böyle bir şey yok. 

BENİ MAHKEMEYE VERMİŞLER BEN HAZIRIM

   Babaoğlu; “ Şimdi bu iftiraları atan kişiler devam ediyor. Şimdi belediye üzerinden karalamayla , şimdi beni mahkemeye de vermişler bir konu ile alakalı. Ben hazırım, şu an itibarı ile bütün hazırlıklarımı yaptım. Davayla ilgili  avukat arkadaşlarımızla birlikte bu savunmamızı, bu işin ne olduğunu izah edeceğiz. Bizim belgelerimiz, bilgilerimiz, evraklarımız hepsi tam. 

10 YILDIR DAVA NETİCELENDİRİLMEDİ . EĞER NETİCELENDİRİLSEYDİ NE VEKİL VEKİL, NE BAŞKAN BAŞKAN NEDEN BAŞKAN YARDIMCILARI ORADA OLMAZLARDI!

    Babaoğlu; “ Ama işin sıkıntılı tarafı şu. 10 yıldır devam eden ve hale neticelendirilmeyen bir davada yargılanan mevcut milletvekili, bugünkü belediye başkanı, ve şu anda Himpaşın yönetim kurulu başkanı, başkan yardımcısı olan arkadaşlar, hepsinin yargılanması sürerken bunlar şimdi belediye başkanlığını kazandılar. Niye? Eğer bu yargılama sürecinde bitmiş olsaydı ne arkadaş vekil ne şu anki belediye başkanı, belediye başkanı olamıyordu. Şimdi bunların belediye başkanı olduğunda  delil karartmasında, bu delilleri bertaraf etmesinde ben şimdi nerden bileyim belediyedeki kayıtlarda bu mahkemeye verdikleri konuda  evrakları yok etmediklerini? Böyle bir şey yaparlarsa bunu nasıl ispat edeceğiz? Siz yargılanan adamı belediye başkan adayı yaparsanız, bizde seçersek eğer yargılama zamanında neticelendirilmeyip sürekli uzattırılırsa, 10 yıldır bu dava hala neticelenmedi. 

NOT: Maşallah hem sitem edip şikayetçi oluyorsun hem hakim olup karar veriyorsun…

BENİMLE BİR ZORLARININ OLDUĞU AŞİKAR, BENDEN İNTİKAM ALIYORLAR!

Babaoğlu; “ Şimdi buradan nereye gelecem, ben 2024 yılının Şubat ayının sonu Mart ayının başında emekliliği hakettim. Ve hemen o haftası emeklilik müracaatımı SGK’na yaptım. Kabul edildi. Emekli olmanıza mani hiçbir şey yok dendi ve emeklilik işlemlerim başlatıldı. Tabi seçim çalışmaları, evraklar biliyorsunuz biraz gecikmeli oluyor sanırım. Bize diyorlar ki  başkan olduğunuz zaman  sizin, İrfan başkanın başkanlığının bittiği benim başkanlığımın başladığı, mazbatamı almadığım dönemde , mazbatamı alıp teslim ettim belediyeye. O zaman insan kaynaklarına bakan arkadaşlar benim girişimi yaptılar. SGK diyor ki;  sizin girişiniz yapılırken  işte şu kalemlerde hatalı giriş yapılmış, bunun düzeltilmesi ve bize tekrar geriye verilmesi diye belediyeye yazı yazıyorlar.  Seçimden sonra geliyor. 

NOT: 2024 YILI Mart ayında sen halen belediye başkanıydın, görevdeyken emeklilik işlerini halletseydin, elinden tutan mı vardı?

    Babaoğlu; “ Bunun 3-5 gün içinde hadi 10 gün hadi hadi 1 ay içerisinde resmi olarak cevaplanması lazım. Nisan, Mayıs, Haziran, Temmuz, Ağustos, şu an  Eylül’deyiz. Tam 6 aydır bu yazıya cevap verilmediği için benim emeklilik işlemlerim hala askıda yapılmıyor. Yani iyi niyet olmadığı, benimle bir zorlarının olduğu, bir intikam almak derdinde oldukları aşikar. Benim onlarla, özellikle İrfan Başkanla hiç problemimiz olmadı bu güne kadar. Aramızda kötü bir diyalog hiç geçmedi. Hiçbir kötü bir eeee anımız olmadı.  Neden böyle yaptıklarını anlamış değilim. Vallahi billahi anlamış değilim. 

HENDEK HALKINDAN VE BENDEN İNTİKAM ALAMAK İÇİN BAŞKAN OLDU

    Babaoğlu; “ Ben İrfan başkanı iyi birisi olarak tanırım. Öyle anlatırlar öyle biliriz. Ama içinde beslediği, bu başkanlığı da arzu etmesinin sebebi Hendek halkından,  ve ona zamanında destek vermeyenlerden eee ya da ona oy çıkmamış yerlerden herhalde de benden intikam almak için başkan olmayı çok arzu etti ve bu yolda da ilerliyor. Hiç yakışmıyor. 

TÜRKAY ŞİRKETİNİN BAŞKANISINIZ MAAŞ ALDINIZ MI? 

     Babaoğlu; “ ne ben ne de benden önce  eski adıyla Himpaş yeni adıyla Türkay  şirketinde belediye başkan yardımcılığı ve Türkay yönetim kurulu başkanlığı yaptı ona da maaş ödemesi yapmadım. Kendim de başkanlık yaptığımda belediye başkanlığı maaşım dışında hiçbir gelirde almadım. Öyle bir şey yapmadık çok şükür. 

YAHU BU BABAOĞLU’NUN MU BASIN TOPLANTISI YOKSA SİYASET MÜHENDİSİ ORHAN TOPÇU’NUN MU? 

SİYASET MÜHENDİSİNİN KAHRAMAN OLMA HEVESİ! 

ÖNCE YORUMDA BULUNDU VE İLÇE HALKINA ÇAĞRIDA BULUNDU. ORHAN TOPÇU; “ İLÇEMİZDE ÇOK MEŞHUR BİR SİYASETÇİMİZ VAR. YÜKSEK MERTEBELERDE OLAN. GEÇMİŞ DÖNEMDE BUNUN KARDEŞİNİN BAŞINA BİR OLAY GELDİ.  ENGELLİ, YAŞI TUTMAYAN  BİR KIZ ÇOCUĞUNA TACİZ OLAYIYDI. HİÇ BİR ZAMAN BU İLÇEMİZDE KULLANILMADI. SEÇİM ZAMANINDA DA KULLANILMADI. BURDAN SESLENİYORUM  .BİR GAZETECİ OLARAK , HENDEK’TE DOĞMUŞ BİR İNSAN OLARAK İNSANLARIN ÇOCUKLARIYLA, KADINLARIYLA , İNSANLARIN NAMUSLARIYLA OYNAMAYI BIRAKSINLAR,  AYNANIN KARŞISINA GEÇİP  KENDİLERİNE BAKSINLAR.”

NOT: Yahudinin işi olmadığında eski defterleri karıştırırmış.  Üzerinden yıllar geçmiş, mahkemesi görülmüş, cezası kesilmiş unutulmuş bir asayiş haberi üzerinden pişmiş aşa su katmanın ne alemi var? Kaldı ki ceza kanunumuza göre suç kişiseldir. Oğulun işlediği bir suçtan baba yargılanamaz, kardeş yargılanamaz. Senin gibi ALGI operasyonu yaparak siyasetçiye suç elbisesi giydirmek  sana da kimseye de  bir yarar sağlamaz. 

HAKOM KONUSU VE YÜKÜMLÜLÜĞÜ NEDİR. DEPREM ÇALIŞMALARINIZ HAKKINDA NELER SÖYLEYECEKSİNİZ?

   Babaoğlu; “ tabi bölgemiz deprem bölgesi. Olası bir depreme hazırlıklı olmak, her belediye başkanının asli görevlerinden bir tanesi. Biz bununla ilgili, şu anda geçen ay mecliste kabul edilen yönergeyi biz kendi dönemimizde bu işin uzmanı bir arkadaşı başka bir kurumdan alarak , getirerek o arkadaşa yaptırttık. Şu anda onaylanan oydu. Hendeği imar planında Sakarya’da başka hiçbir ilçede olmayan deprem fay hatlarının imar planlarına işlenmesi için Türkiye’de bu işi bilen Prof. Hocamızla ve ekibiyle birlikte yaklaşık 1 yıllık bir çalışma neticesinde imar planlarına işlenmesini sağladık. Şu anda Hendek’in imar planında fay hatları nereden geçiyor, ne kadar mesafede imar uygulaması yapılabilir, vatandaş ev yapmak istediğinde burada sakınca var mıdır yok mudur sorusuna cevap verebileceğimiz bir konumdayız. 

   Babaoğlu; “ Hakom’u da bu yüzden yaptık. İlçe Sağlık Müdürlüğünce binanın yıkılması kararı sonrasında bu insanları, vatandaşlarımızın hizmet almalarını engellememek adına o binamızı geçici olarak İl Sağlık Müdürlüğüne , dolayısıyla İlçe Sağlık Müdürlüğüne belediye alanlarının tahsisini gerçekleştirdik. Şimdi ise yine geçen ay meclisten geçen,  İlçe Sağlık Müdürlüğümüzün yeni inşaatı yakın zamanda başlayacak, ve o binalar o doktorlarımız, ordaki İlçe Sağlık Müdürlüğü buradan taşınacak. Bu 1-2 yıl daha sürecek bana göre. 

AK PARTİ KONGRELERİ!

 MALUMUNUZ AK PARTİNİN KONGRELERİ BAŞLIYOR. İLÇE BAŞKANLIĞINA ADAY OLMAYI DÜŞÜNÜYOR MUSUNUZ?

     Adem Öz; “ hepinizi saygı sevgi ve muhabbetle selamlıyorum. Bu toplantı inşallah ilçemiz Hendeğimize, Sakarya’mıza, ülkemize ve İslam Alemine , tüm dünyaya hayırla vesile olmasını diliyorum. Değerli dostlar, biz MHP ile birlikte Cumhur İttifakı bileşeniyiz. Halen yasal olarak ta sosyal olarak ta maddi manevi olarakta bileşeniz. Birlikte hareket ediyoruz. Tepe noktamızdaki büyüklerimiz nasıl birlikte hareket ediyorlar ise bizde ilçe bazında birlikte hareket ediyoruz. Ve bu birliktelik sürdüğü müddetçede birlikte hareket edeceğiz. İnşallah bu birlikteliğimiz güzel bir şekilde daha nice zamanlara kadar sürer. Seçim sathı mahallinde güzel bir birlikteliğimiz oldu. Cumhur İttifakı bileşenliğinin devamı için ne gerekiyorsa onu ben şahsen yerine getirdiğime inanıyorum. Biz sefere çıktık zafer Allah’tan. Bir sürü etken olabilir. İki tane amblemin olduğu seçim pusulası olsaydı biz bu seçimi alırdık. 17 tane belediye meclis üyesi çıkardık. Seçim sandığına gelen yaşlı insanlar amblemi fark edemediler.  Yani AK partinin amblemi olan ampul şeyini fark edemediler. Bu mazeret değil. Biz üzerimize düşeni yaptık. Değerli dostlar devlette ve belediyecilikte süreklilik arz eder. Yani devlet devlettir. Halef selef işler olur, oluyorda , olacaktırda bundan sonra. Yasal olduğu çerçevede , yasalsa gayri yasalsa eski belediyenin devamını borçlarda , iyi işlerde takip etmek yeni gelen belediye meclis üyesinin görevidir. Bu işler böyledir. Süreklilik esastır. Devlette de belediyelerde de. Denetim sıkıntılı bir ortam var ise, olabilir ilk önce istişare edilerek diyalogla çözülmeye çalışılır, ondan sonraki safhada da hukukla çözülür. Hukuk var bu memlekette. Böyle germeye, inatlaşmaya gerek yok. Hukukukn verdiği o karara da herkes saygı gösterir. Değerli dostlar, gelelim şimdi Orhan beyin söylemiş olduğu soruya. Bizim hiç aklımızda böyle bir şey yoktu. Yani ilçe başkanı olacağız veya böyle bir şeyimiz olacak, bizden önceki mevcut  yönetimin 30 tanesinden 25’i istifa etmiş başka bir partiye gitmiş. Elinde mevcut olanlarda bir gösteriş gibi halleri vardı. Ben bunu görüyorum. Hendek’li de görüyordu. Ama bunu genel merkezde gördü. Onlarda araştırıyorlar, gözetliyorlardı mecburlar bizleri gözetmeye. Bu süreçte yeni görev değişikliğine ihtiyaç duydu AK parti genel merkezi. Bize böyle bir görev tevdi ettiler. Bizde Cumhur İttifakının kendi genel başkanımızın, Cumhurbaşkanımızın, Tayyip Erdoğan’ın  ayakta durabilmesi için, iyi yol yürüyebilmesine ne katkım olur bağlamında, buhranlı bir dönemdi, yok isstemiyorum, karışık bir dönemdi istemiyorum deme gibi bir lüksüm yok. 60 yaşındayım, 50 yıldır siyasetin, aktif olarak olmasa da içindeyim. 30-40 yıldır da aktif siyasetin içindeyim. Hiçbir zaman verilen bir görevle ilgili bir oluşumum olmadı. Ben bunu yapmam, etmem, bazen mahalle temsilciliği dediler eyvallah dedik. Bazen yönetim, hiçbir talebim olmadı. 2 dönem İl Genel Meclisi üyesi oldum. Ve ön seçimle geldik buraya. İnanın 58 tane köy temsilcisi arkadaşımın dilekçe vermesi ile aday oldum ben. Onun için önümüzdeki dönem AK parti olarak kongre süreçlerimiz başlamıştır. Bizde bunların altlıkları olan delege seçimleri ile ilgili çalışmalarımıza başladık. Büyüklerimiz, genel merkezimiz devam edeceksin derse yapacak herhangi bir şeyim yok. Buna mecburum devam etmeye. Benim davam öyle yerde bırakılacak bir dava değil. Buna mecburum devam etmeye. Haa tamam yeter derse orda yine büyüklerimizin, genel merkezimizin takdiridir. Ben nerede görev verirlerse orda da hazırım. Bu aday olmasıyla ilgili ben hizmet etmek için inanın 8 aydan beri tek bir günüm boş değil. 1 saatim boş değil, insanlara yardım etmeye çalışıyoruz. Bu konuda ne parti gözetiyorum,  ne ırk, ne cins hiçbir şey gözetmiyorum. K,m işi düşerse yardımcı olmaya çalışıyorum. Herkese yardımcı olunuyor mu? Olamıyoruz. Olamadığımda oluyor ama en azından iyi niyetimi karşı tarafa gösterebiliyorum. Önümüzdeki dönem herkesin takdir ettiği ortamda yine yeni bir yönetimle bu oluşuma devam etmek istiyorum. Ama olur olmaz o benim bileceğim iş değil. Cenabı Allah’ın takdiridir. “ diye yanıtladı. Burada söze giren  ve MHP ilçe binsaında kendisi adına basın toplantısı düzenleyen devrik başkan Babaoğlu, “Adem abi inşallah devam edersin” temennisinde bulundu. 

ADEM ÖZ: BEN VARIM

    Adem Öz tekrar söze girerek, hepimiz birlikte akraba olmasak ta  tanışırız. Böyle birbirimizi kırabilecek, yarın pişman olabilecek oluşumlara şahsen ben girmek istemiyorum çünkü girmemek için büyük bir yer değil burası ufak bir yer. 100 bin diyoruz ama herkes birbirini tanıyor, onun için, bir siyaset için birbirimizi kırmamıza hiç gerek yok.  Ben o mihvalde çalışmalara, yani olumlu yönde olan çalışmalarla ilgili her yerde varım.” Dedi.

SOSYAL MEDYADAN TÜRKAY ADINA GELEN SORUYU, TAŞ İMALATHANESİNDEKİ YAŞANAN YOLSUZLUK VE MAHKEMELER KONUSUNU BİRAZ AÇABİLİRMİSİNİZ?

   Babaoğlu; “ tabiii. Bu tesadüfen tespit edilen bir konu. Böyle bir arkadaş ortamında oturuyoruz. Ya geçen dedi belediyeden taş aldın falan. Ya biz dedim taş falan satmıyoruz. Yasak. Normalde ürettiğimizin hepsini sahaya zaten yetiştiremiyoruz. Ya dedi ben aldım. Kime ödeme yaptınız dedim. Aradım hemen arkadaşı muhasebeyi, o tarafı. Size böyle birisi ödeme yaptı mı yok. Adamı çağırdım sen dedim nereye ödeme yaptın? Dur bir bakayım dedi, baktım ki kişinin hesabına gitmiş. O işe bakan kişinin hesabına. Evet Türkay’da çalışan , bu vatandaşla muhatap olan kişinin hesabına gitmiş. Sonra geriye dönük biraz sondaj  sonra çalışanları ayrıca ifadeye aldık, ordaki alt taraftakileri, burada bir şey oluyormu? Dedik. Ya başkan biz sizin haberiniz var zannettik gibi ifadeler, söylemler oldu. Sonra geri geri geri en son o kişiyi o bilgilerle çağırdık, itiraf etti.

   Babaoğlu; “ Yaa ben böyle bir şey yaptım, çok pişmanım, 90 bin lira kadar bir para işte bunu da yakın bir zamanda  ödeyeceğim beni ne olursun affedin diye kendisi böyle söyledi. Arkadaşlar, avukatımız falan bana geldi, eğer dedim 90 bin TL ise bunu ödesin ben bu mevzuyu kapatacağım dedim. Sonra biz ifadeyi aldık, banka dekontlarını istedik, banka dekontlarını getirdi, üç aylıklara bir baktığımızda öyle 90 bin TL falan değil. Üç aylıktan 1 seneliğe gittik, 2021 yılının sonundan beri böyle bir ilişki içerisinde olduğunu tespit edince avukatımız Gökhan beyle konuşup bizzat kendim Savcılığa suç duyurusunda bulundum. Ve arkadaşların, o işte çalışanların hepsi ifadeye çağrıldı, bilgisayarlar alındı, dava sonuçta devam ediyor. Baya bir tutuklu yargılandı şimdi belediye başkanı değiştikten sonra ne hikmetse arkadaş içerden çıktı. Yargı süreci devam ediyor. Bide bu benim düşmanın değil ha. Kardeşim dediğim işe benim aldığım, çocukluğundan beri tanıdığım, çokta sevdiğim bir insandı. Öyle bir şeyin bana yapılmaması lazımdı. Hani normalde onların benden beklediği yaaa bu işin üstünü ört. Ama çok ciddi bir rakam. Nasıl örtecez? Beni bu yönden bile vurdular. Yani mevcut rakiplerim, belediye başkanımız  ve onun avaneleri beni bu meseleden vurdular, cezaevinden mektup geliyormuş deyip mektuplar piyasaya sürüp halkı bu konuyla ilgili yanlış bilgilendirdiler. 

HEP SATMIŞSINIZ NE KADAR YER SATTINIZ?

     Babaoğlu; “ bakın ben eğer satılanlara bir girersem şu anki mevcut vekil de belediye başkanı da bunun altından kalkamaz. Saymaya bir başlarsan nereleri sattıklarını söylersem kalkamaz. Ama ben evet bazı yerleri sattım. 800 parça yerin 160 tanesini sattım. Eğer bu kadar satma meraklısı olsam mevcut 800’ünü de satacak zamanım vardı. Belediyenin ve halkın işine yarayacak alanları bıraktık, atıl, kör durumda, bizim işimize yaramayacak olan, vatandaşın sınırında, onun dibinde onun işine yarayacak yerleri  sattık. Tamamen de şeffaf. Şimdi öylede bir iş yaptık ki  Beylice’de Lojistik alanda bir mevzi imar yaptık, şu an o yeri satsınlar, sattığımız bütün yerlerin belki de 4 katı belediyeye kaynak olur. Ve satılabilecek bir yer bana göre de satılması lazım. Borçlarda ödenir, başka işlerde yapılır, yapılabilir, biz onu zaten o iş için ürettik. Belediyeye ordan bir yer elde edelim gelir elde edelim. Tapusu belediyenin üstüne. Yoksa belediyecilik artık sadece size iller bankasından gelen bütçe ile iş yapmak değil kendi kaynaklarınızı kendinizin üreteceği vatandaşıda mağdur etmeden kaynak üreteceğiniz alanları oluşturmaktır. Şimdi siz Yenimahallede  gidin bakın  binadan hareket edebiliyor musunuz? Siz orada 18 uygulaması yapmışsnız Yenimahalle gibi yerde, tam 20.000 m2 arazi yok. Nortmale park, yeşil alanları orda yayılmış şekilde olması lazım. Biz şimdi alan bulamıyoruz ki park yapalım. 20 dönümü belediyeye tapu çıkartıp satmışsın.20 dönüm, Yenimahallede düşünün. 

5 YILLIK BAŞKANLIK DÖNEMİZDE KEŞKELERİNİZ OLDU MU, KEŞKE ŞUNU YAPMASAYDIN DEDİĞİNİZ VAR MI?

     Babaoğlu; “ Orhan abi, belediyecilik yaşanarak, ben siyasi tecrübem olduğunu düşünüyorum. Çok iyi bir tecrübesi olduğunu düşünen yaş itibarıyle de ne kötü tecrübe kazanacak bir yaştayım. Dolayısı ile tecrübeli olarak girdiğim bu işte evet yaşanarak edindiğim tecrübeler. Çünkü belediye başkanlığı yapmadan tecrübe edinme şansımız yok. Çokta tecrübe edindim. Yeni dönemde bu tecrübelerimi Hendek halkına çok iyi yasıtmak  hedefindeydim. Ve bu tecrübelerime biraz daha tecrübe katarak inşallah bir dahaki dönemde bu hizmetlere daha güzel bir şekilde yapacam” cevabı ile önümüzdeki dönemde Hendek Belediye Başkan adayı olduğunu ilan etti. Babaoğlu konuşmasının devamında; “  tabiki pişmanlıklarımız, şöyle yapsaydım dediğim şeyler oldu mu oldu. Eeee insanlara ve belediye personeline davranışlarımla ilgili hiçbir pişmanlığım yok. Benim tarzım bu. Ben belediye çalışanlarımızın hepsini, kimi desteklerse desteklesin ben çok seviyorum. Onlar benim mesai arkadaşım oldu.

İHANETLERİ AFFETMEMEM LAZIMDI

   Babaoğlu; “  Hendek halkıyla ilgili eeee bana oy vermiş vermemiş, bir talebi olmuş gerçekleştirmişim, gerçekleştirmemişim. Kimseye bir dargınlığım, kırgınlığım kesinlikle yok. Ama ihanetleri affetmemem lazımdı. Bugün beni yarı yolda bırakanlar, ben ahde vefa göstererek onları yanımdan uzaklaştırmam gerekirken yıllardır beraberiz diye sineye çektiğim herkesten eleştiri aldığım konuda bugün eğer tekrar olsa ertesi gün görevine son verirdim. Anladınız kimden bahsettiğimi. Mesela o konuda çok pişmanlık duyuyorum. Onun dışında öyle hatırladığım, pişmanlık duyduğum çok şükür dikkat eden bir insanım bu işlere, muhakkak vardır ama şu an hatırlayamıyorum. Ama ona pişmanım. Keşke o kapıya insanlar alacaklarımız var deyip bas bas bağırdıklarında, çekleriyle belediyeye gelip ödememizi yapın diye kapımıza gelenler, ödeme yaptığımız, işlerini gördüğümüz gibi gibi bir çok meselede olur bu tür insan hayatında bu tür şeyler olur. Ticareten bunlar olabilir. Kişilik, karakter değişmez,  ahde vefa bu bizim abimizdir, seçimi kaybedecek olsam da ben bunu yanımdan ayırmam dediğim arkadaşımız, abimiz son düzlükte bize bunu yapıyor. Seçimi kaybetmeme etken olduğunu düşünmüyorum. Kesinlikle bir faktör olduğunu da düşünmüyorum. Ama duygusal insanlarız, abilik, kardeşlik , dostluk hukukuna aykırı davranma şansımız yok. Bu konuda biraz pişmanlığım var. “ dedi.

NOT: Tarihler 2019 mart ayını gösterirken Karadeniz ses sanatçısı ismail Türüt ilçemize geldi ve bir konserle halka hitap etti. Konser öncesi ilçemizdeki bir iş adamı; bana olan borcunuzu ödeyin aksi halde konser yaptırmam” demesi üzerine bugün İHANET ile suçladığın Hüdaverdi Bahadır, bulup buluşturup o borcu ödedi ve konser gerçekleşti. 

 LOJİSTİK ÜS MERKEZİ HİZMETE GİRDİĞİNDE HENDEK EN AZ 10 YIL DAHA HİZMETTE SIKINTI YAŞAMAZ

  Burhan Namlı; “ Lojistik alanla ilgili olarak basın toplantısında hazır bulunan MHP Hendek İlçe Başkanı Burhan Namlı, “  Lojistik alanda ayrılan kaynak yeri söylediniz ancak bu alana yapılacak yapılar neticesinde  ilçemizin kazancı ne olacak? “ sorusu üzerine  devrik başkan Babaoğlu; “ benden önceki durumlarda nasıl yapılıyordu?” sorusunu sorarak söze giren Babaoğlu; “ önce imara açılacak alanlar yandaşlar tarafından toplatılıyordu, sonra oralar imara açılıyor ve oralarda bu yandaşların binaları çıkıyordu. Hatırlayın, çok uzak değil unutuyoruz.  Şimdi biz Beylice’de burayı lojistik alan ilan etmeden önce , yani halka duyurmadan önce  oranın mahalle sakinlerini ve muhtarlarını çağırdık ve dedik ki  arkadaşlar burası sizin atalarınızdan dedenizden kalan yerler, burayı bakın biz böyle bir hale getireceğiz sakın kimseye satmayın. Burayı 1-2 sene sonra değerinin çok çok üstünde kıymetli bir yer olarak satabilirsiniz dedik ve duyurduk. Ondan sonra satmak isteyen, el değiştiren değiştirmiştir bu bizi ilgilendirmez. Ama Hendeğin en az belki de 20 yıl ordaki sistem çalışmaya başladığında emlak gelirleri, efendim ruhsat gelirleri, ve oluşturduğumuz ordaki arazinin satışından elde edeceğimiz gelirlerle 10 yıl bir daha hizmetle ilgili sıkıntı yaşamayacağımız bir şart oluşturduk. O yüzdende çok kıymetli buluyorum. Gerek imar çalışmalarında gerek Hendeğin alt yapı üst yapı sağlık ve spor yatırımları ile ilgili yapmış olduklarımda kıymetli ilçe başkanlarıma,  beraber çalıştığımız ekip arkadaşlarıma, belediye çalışanlarına bu iş ve hizmeti üretirken bana destek verdikleri için milletvekillerine hepsine huzurlarınızda tekrar, tekrar, tekrar teşekkür ediyorum. 

BAZEN KAZANIRKEN KAYBEDER BAZEN DE KAYBEDERKEN KAZANIRSINIZ

    Babaoğlu; “ Çok güzel bir 5 yıl çalışma dönemi geçirdik. Seçimdir, siyasettir, bugün kazanan belki de kaybetmiştir. Ama seçimde kaybeden belki de kazanmıştır. Bunu Mevlam bilir. Zaman gösterecek, Allah hepimize hakkımızda hayırlısını nasip etsin. Ben basın toplantımıza katılan katılımcılara çok çok teşekkür ediyorum. Hepinizden Allah razı olsun, sizleri Allah’a emanet ediyorum” diyerek basın toplantısı sona erdi.

NOT: Yaklaşık 1 saat 48 dakika süren canlı basın toplantısı yayınlandığı anda program sonlandığında izleyici sayısının 249 kişi olduğunu belirtelim.


BBP GENEL SEKRETERİ AHMET YETİŞ HENDEK BELEDİYE BAŞKANI İRFAN PÜSKÜLLÜ’YÜ MAKAMINDA ZİYARET ETTİ

ALLAH RAHMET EYLESİN

HENDEK İLÇESİ 19 EYLÜL GAZİLER GÜNÜ PROGRAMI

HENDEK’TE YENİ MR CİHAZI HİZMETE BAŞLADI

ALLAH RAHMET EYLESİN

Türk Kızılayı Hendek Şube Başkanlığından!

BAYRAKTEPE YENİ YUVALARA EV SAHİPLİĞİ YAPMAYA DEVAM EDİYOR

KOYUN CAN, KASAP ET DERDİNDE!

Sakarya Boksunda Yükseliş devam ediyor

ALLAH RAHMET EYLESİN

OBA MAKARNADA PATLAMA 25 YARALI

HUKUK MÜCADELESİNİ BELEDİYE KAZANDI

14.05.2023 – 12.09.2024 TARİHLERTİ ARASINDA İLÇEMİZ DEVLET HASTANESİNE PERSONEL ATAMALARI

BİR YALANI DAHA AÇIKLIYORUZ!

HAYIRLI KANDİLLER

HENDEK BELEDİYESİ’NDEN DOLANDIRICILIK UYARISI

KANDİLİMİZ MÜBAREK OLSUN

KANDİLİMİZ MÜBAREK OLSUN

KANDİLİNİZ MÜBAREK OLSUN

HAYIRLI KANDİLLER

HAYIRLI KANDİLLER

HAYIRLI KANDİLLER

HAYIRLI KANDİLLER

MEVLİD KANDİLİMİZ MÜBAREK OLSUN

ERKEN SEÇİM ŞART!

TÜRK AKINCILARI AVUSTURYA ÖNÜNDE!

İLÇE TRAFİĞİNE ÇEKİ DÜZEN GELİYOR

BABAOĞLU'NUN BASIN TOPLANTISININ TAM METNİ…

İFLAS ETMİŞ BİR BELEDİYE DEVRALAN PÜSKÜLLÜ VE EKİBİ HİZMETLERE KALDIKLARI YERDEN DEVAM EDİYOR

ALLAH RAHMET EYLESİN

Yükleniyor

HENDEK İLÇESİ 19 EYLÜL GAZİLER GÜNÜ PROGRAMI

Türk Kızılayı Hendek Şube Başkanlığından!

HUKUK MÜCADELESİNİ BELEDİYE KAZANDI

HAYIRLI KANDİLLER

HENDEK BELEDİYESİ’NDEN DOLANDIRICILIK UYARISI

KANDİLİMİZ MÜBAREK OLSUN

KANDİLİNİZ MÜBAREK OLSUN

HAYIRLI KANDİLLER

HAYIRLI KANDİLLER

HAYIRLI KANDİLLER

BBP GENEL SEKRETERİ AHMET YETİŞ HENDEK BELEDİYE BAŞKANI İRFAN PÜSKÜLLÜ’YÜ MAKAMINDA ZİYARET ETTİ

ERKEN SEÇİM ŞART!

BABAOĞLU'NUN BASIN TOPLANTISININ TAM METNİ…

ECEVİT KELEŞ: VAR BİR ÇARESİ!

DAĞ FARE DOĞURDU! KENDİLERİ ÇALIP KENDİLERİ SÖYLEDİLER…

Ali İnci, Çiğdem Yaylasında “12 Eylül ve Darbeler” konulu program gerçekleştirdi.

CHP GRUP SÖZCÜSÜ UYUŞTURUCUYA DİKKAT ÇEKTİ

Keleş’ten 30 Ağustos Zafer Bayramı Mesajı

AK PARTİ SAHADA, MUHALEFET NERDESİN HANEY?

ADALET BİRLİK PARTİSİ, HALKIN İRADESİNE SAYGISIZLIĞI KINADI

Sakarya Boksunda Yükseliş devam ediyor

TÜRK AKINCILARI AVUSTURYA ÖNÜNDE!

CHP PARTİ MECLİSİ ÜYESİ ECEVİT KELEŞ'TEN İKİNCİ YÜZYILIN DEĞİŞİM KURULTAYI'NA TAM DESTEK

HENDEKSPOR KAMP YOLUNDA

HENDEKSPOR KAMPA GİDİYOR

6 EKİMDE HENDEK ATATÜRK STADYUMUNDA BULUŞALIM

HENDEKSPOR HAZIRLIK MAÇINDA GÖZ DOLDURDU

TEMİZEL ve KAYACIK KAMPA GİRDİ

TÜRKİYE ŞAMPİYONU EDİZ GURURUMUZ OLMAYA DEVAM EDİYOR

VENEDİK YOLCUSU KALMASIN! Milli Takıma 2 sporcu

BAYRAKTEPE YENİ YUVALARA EV SAHİPLİĞİ YAPMAYA DEVAM EDİYOR

KOMUTANIMIZIN İKİNCİ BAHARI

KEREM, SENEM’İNE KAVUŞTU

FAHRİ HEMŞEHRİMİZ HAKİM BİNGÖL TATLI TELAŞ İÇERİSİNDE

ULUDERE’DE DUYGU SELİ !

İŞTE ORGANİZASYON İŞTE ETKİNLİK…

GAZETE ŞEHİR VİZYON’UN ÖDÜL GECESİ RENKLİ GEÇTİ

İŞ, SİYASET,BÜROKRASİ VE SPOR DÜNYASI BU DÜĞÜNDE BULUŞTU

BAYRAK AİLESİNİN EN MUTLU GECESİ

HALİT İNCİ KAYINPEDER OLUYOR

BİR YALANI DAHA AÇIKLIYORUZ!

ORADA NEDEN OTURUYORSUN?

Sakarya Üniversitesi Kontenjanları Doldu

HANİ HENDEK DEVLET BAHÇELİ FEN LİSESİ BİTMİŞ, İÇERİSİNDE ÖĞRENCİLER EĞİTİM-ÖĞRETİM GÖRÜYORLARDI?

HENDEK BELEDİYESİ KİTAP BAĞIŞI KAMPANYASI DÜZENLİYOR

TÜRKİYE YÜZYILI PROJESİ KAPSAMINDA OKUL ÖNCESİ ETKİNLİĞİ START ALDI

HENDEK DEVLET BAHÇELİ FEN LİSESİ GERÇEĞİ!

EĞİTİMCİYE GÖSTERİLEN TAVIR, EĞİTİM SENDİKASI TARAFINDAN BASIN AÇIKLAMASI İLE TELİN EDİLDİ

VELİLER DERT KÜPÜ! "VERDİKLERİ SÖZLERİ TUTSUNLAR!"

ALGIYLA BİR YERE VARAMAZSIN SİYASET MÜHENDİSİ…

LİG TABLOSU

Takım O G M B Av P
1.Galatasaray 5 5 0 0 13 15
2.Fenerbahçe 5 4 0 1 11 13
3.Beşiktaş 4 3 0 1 6 10
4.İstanbul Başakşehir 5 3 1 1 4 10
5.Eyüpspor 5 2 0 3 4 9
6.Samsunspor 5 3 2 0 3 9
7.Konyaspor 5 2 2 1 -1 7
8.Sivasspor 5 2 2 1 -1 7
9.Antalyaspor 5 2 2 1 -3 7
10.Göztepe 4 1 0 3 2 6
11.Kasımpaşa 5 1 2 2 -2 5
12.Rizespor 5 1 3 1 -10 4
13.Trabzonspor 3 0 0 3 0 3
14.Gazişehir Gaziantep 4 1 3 0 -3 3
15.Alanyaspor 5 0 2 3 -5 3
16.Bodrum FK 5 1 4 0 -5 3
17.Kayserispor 3 0 1 2 -1 2
18.Hatayspor 5 0 3 2 -5 2
19.Adana Demirspor 5 0 4 1 -7 1