Tarih: 07.01.2023 19:03

BEŞİK GİBİ SALLANIYORUZ

Facebook Twitter Linked-in

AKYAZI-ERENLER-ARİFİYE

Kandilli Rasathanesi Deprem Araştırma Enstitüsü'nden alınan verilere göre Sakarya'da son 3 günde küçük ölçekli 6 deprem meydana geldi.

İlk olarak Akyazı'nın Altındere Mahallesi'nde 4 dakika arayla meydana gelen depremlerin büyüklüğü 2.0 ve 1.1 olarak ölçüldü.

HENDEK’E NE KALDI?

Bu depremlerin ardından dün Erenler'de 2 sarsıntı daha meydana geldi. Erenler Değirmendere'de meydana gelen depremin büyüklüğü 1.4, Kayalarreşitbey'de meydana gelen depremin büyüklüğü ise 1.2 olarak ölçüldü.

Son olarak bugün Arifiye Kemaliye'de 1 saat arayla ikisi de 1.4 büyüklüğünde olmak üzere iki deprem daha meydana geldi.

ÖNLEM ALMAK İÇİN NE BEKLİYORSUNUZ?

Yakın zaman önce yakın ilçemiz Gölyaka’da meydana gelen depremde ilçemizde yaşananları haberleştirip; yetkililere “ önlem almak için ne bekliyorsunuz?”  diye sormuştuk. Ne yazık ki o günden bugüne değişen bir şey yok. Her şey eski tas eski hamam… vah benim Hendeğim…

Gölyaka depremi sonrasında ilçemizde yaşananlar ne yazık ki depremin merkez üssü Gölyaka ilçesinde yaşanmadı.

TOPLANMA ALANLARININ YERİ BELLİ DEĞİL

-Zira ilçemizde vatandaşlar korku ve endişe ile sokaklara fırlamışlar, toplanma alanlarının belirsizliği, yerlerinin bilinmezliği nedeni ile vatandaşlar sokaklarında yaktıkları ateş başında sabahlamışlardı.

SU UYARISI YAPILMADI

-İsale hattımızda meydana gelen arızalar nedeni ile ilçemize 24 saat su verilememeiş, dünyaya su pazarlayan ilçemizde vatandaşlar pet şişe su almak için marketlerde kuyruk oluşturmuşlardı.

-Deprem nedeni ile anoslar yapılmadığı gibi, kriz merkezi de kurulmadı…

-Bir krisz merkezi ulaşım telefonu dahi vatandaşa duyurulmadı...

Ne yazık ki düne kadar depremden dem vuran siyasilerde bu konuyu gündeme taşımayarak vatandaşın sesini , feryadını, şikayetlerini duymazdan gelmekte bir beis duymamışlardı...




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —