• BIST 100

    11031,63%-0,46
  • DOLAR

    41,68% 0,20
  • EURO

    48,93% 0,16
  • GRAM ALTIN

    5179,28% 0,42
  • Ç. ALTIN

    8519,01% 0,00

EKİM AYI OLAĞAN MECLİSİ PÜSKÜLLÜ BAŞKANLIĞINDA TOPLANDI

13 Gündem maddesi ile toplanan meclis öncesi grup sözcülerine söz veren meclis başkanı Püsküllü'ye hem MHP hem de CHP grubundan soru bombardımanı geldi.

GÜNCEL 3.10.2025 11:40:00 120 0
EKİM AYI OLAĞAN MECLİSİ PÜSKÜLLÜ BAŞKANLIĞINDA TOPLANDI

CIMBIZLAMA İLE DEĞİL MECLİSTE YAŞANANLARIN DETAYLARINI YAZDIK…

  SORU BOMBARDIMANI 

     İlk sözü alan CHP grubu sözcüsü Ahmet Ziya Kılnaz, ay içerisinde bulunan önemli günleri tek tek kutlayarak başladığı konuşmasının soru bölümlerinde: " Muammer Sencer caddesinde açılan Parfümeri işyerinin  açık vaziyette olduğu ve denildiği gibi cezaevi ile bir ilgisi bulunmamaktadır. Diğer bir konu ilçemizin  merkezindeki trafik sorunu, kent meydanı projesinin akıbeti, gündemde yer alan 9 ve 10. cu maddelerdeki alış ve satışlarda bazı durumlar var. Buna talip olan personellerin açıklama yapmasını talep ediyoruz. " diyerek 
yönelttiği soruların cevaplanmasını istedi. 
     MHP sözcüsü Oğuz Tutkun'da  konuşmasına özel günleri tebrik ederek başladı ve hazırladığı soruları meclis başkanı Püsküllü'ye yöneltti. Tutkun: “ zabıtanın son günlerdeki faaliyetleri, ilçenin içinden çıkılmaz trafik sorunu,  parfümeri satış mağazası, Kahraman mahallesinde yapılan doğalgaz çalışmaları sonrasında  kapatılmayan  kazı alanlarından başta mahalle sakinleri olmak üzere taşımalı eğitim yapan servis şoförlerinin şikayetleri,  meydanda yapılan kaldırım çalışmaları konularında açıklama” yapılmasını istedi. 

SAKAL'DAN YAPICI MUHALEFET
   Hemen akabinden meclis üyesi Şenay Sakal söz aldı, meclisi sevgi saygı ve muhabbetle selamlaması sonrasında  özel günlere dikkat çekip kutlamalarda bulunmasına ilaveten sözlerine devam eden  Sakal, " Hendek çok büyük  bir değerini yitirdi ancak Hendek bu değerine sahip çıktığı için Hendek halkına teşekkür ediyor, rahmeti rahmana kavuşan Rasim Betir paşamıza da Allah'tan rahmet, yakınlarına ve tüm Hendek halkına başsağlığı  diliyorum.  İlçemizin bazı bölgelerinde fiberoptik kablo döşemesi amacıyla kazınan yollarımız var. Bu iş yapılmazsa yapılmaz bir iş ama doldurma işini yapan personele eğitim verilmesi daha verimli olacaktır düşüncesindeyim. Diğer bir konu Nuriye mahallesindeeski çöplük yolunun per perişan hali içler acısı. Bu düzensizliğin ortadan kaldırılması, disipline edilmesi ilçemize değer katacaktır.  İmar harçları ile bir dizi çalışmalar yaptınız bundan dolayı sizlere teşekkür ediyorum" diyerek sözlerini sonlandırdı.

HER SORUNUN CEVABI VAR

    Sorular faslının bitmesinin akabinden meclis başkanı Püsküllü sorulan her soruya ayrıntılı bir şekilde cevap verdi.
    Başkan Püsküllü; ilk olarak CHP grup sözcüsünün sorularını cevaplayarak  açıklamasına başladı.
    Püsküllü, " Güreş İhtisas Kulübümüzün önüne başladığımız Gençlik Merkezi projemiz onaylandı, ihale aşamasında diyerek ilçe halkına
müjde verdi. Püsküllü, orada bulunan yolun gidişli gelişli yapılacağını vurgulayarak ağaç kesiminin olmayacağını ağaçların orta refüjde bırakılacağını ifade etti. 
     Püsküllü; " ilçemizdeki parklanma problemi konusuna gelecek olursak, evet yapılacak olan gençlik merkezinin yan tarafında bir kısım park alanımız var özellikle Salı pazarında esnaflarımızın araçlarını güvenli ve korunaklı bir şekilde çekebilecekleri alan olarak İmam Hatip Lisesi arkasında 8 dönüm araziyi park  alanı olarak tahsis ettik, bir zabıta memurumuzu da orada güvenliği ve disiplini sağlamak adına görevlendirdik. Bu uygulamanın geçiş aşaması 1 ay sürecek, aksine davrananlara 1 ay sonrasında cezai işlem uygulanacak" dedi.

RASİMPAŞA CAMİİ ALTINDAKİ OTOPARK VATANDAŞIMIZIN HİZMETİNDE
    Püsküllü; “  bunun yanı sıra Rasimpaşa camimizin altındaki otopark güvenlik kameraları ile donatıldı, kaymakamımızla birlikte konuyu görüştük ve kendileri de projemize destek verdiler.  Salı günlerine mahsus vatandaşlarımız araçlarını park edebilecekler. Kent meydanı ve katlı otopark projesi için çalışmalarımız devam ediyor, bütçemiz el verdiği oranda  yapmayı planlıyoruz çünkü belediyemizi borç altına sokmamayı hesaplıyoruz. Projede yer altına otopar üstüde tamamen kent alanı  olacak şekilde planlamamızı yaptık. Muammer Sencer caddesindeki Parfümeri dükkanını da Ziraat Bankasının hemen yanı başında bulunan alana taşıyacağız. Orada bulunan fındık satış büfesinin bize devredilmesini istedik, orada bir ticaret alanı oluşsun istiyoruz. ” dedi.
      Gündemin 9 ve 10. ncu maddeleri için yetkili kişi konuyla ilgili açıklamada bulunarak meclisi bilgilendirdi.
      Püsküllü MHP grup sözcüsü ve meclis üyesi Şenay Sakal'ın da sorularını şu ifadelerle cevapladı.

YAPTIĞIMIZ YATIRIMLAR SÖK-TAK DEĞİL KALICI YATIRIMLARDIR

    Püsküllü; " konuyla ilgili olarak Kaymakamımız, İlçe Jandarma komutanımız ve İlçe Emniyet Müdürümüzle birlikte  trafik keşmekeşliğini masaya yatırdık, kısa zamanda gerekli değişiklikleri yapacağız. Şunu da göz ardı etmeyelim ki bazı sürücülerimizin kurallara uymama gibi bir adetleri var, çarşı merkezinde ikinci sıraya park eden araçları her gün görebiliyoruz, bunu önlemek adına da gerekli adımlarımızı atıyoruz.  Evet son dönemde ilçemiz merkezinde yapılan kaldırımlarda bir eksiğimiz var mı var, onu da kısa zamanda gidereceğiz. Ama bilinmesini isterim ki biz sök taktan yana değiliz, şu an yapılan yatırımlar kalıcı yatırımlardır. " dedi.

HENDEK İÇİN BÜYÜK AVANTAJ
    Püsküllü; " Sayın valimizin ve sayın kaymakamımızın deprem bölgesinden gelmiş olmaları ilçemiz adına büyük avantaj.  Gaffar Okkan Camiisi konusunda eğer vakıf olayını işin içine sokmamış olsalardı  bir problem yoktu ama şimdi yaşananlar olayı farklı mecralara taşıyor bunun için  biraz zamana bırakalım  zaman en iyi ilaçtır. 

   Fiberoptik kabloların döşenmesi sonrasında meydana gelen kazılan yerlerin doldurulması oldukça zahmetli bir iş, ancak ekiplerimiz ellerinden gelen çabayı gösteriyorlar. Biz  Türk Telefon yetkililerine  kazdığınız yerleri hemen onarın diyebilirdik ancak bizler kendilerine yardımcı olmaya çalışıyoruz.  Çöplük yoluna gelecek olursak bizde oradaki görüntülerden rahatsızız. Ama bundan sonra o alanı gözetim altında tutacağız" diyerek zabıta müdürüne o bölgenin günlük denetlenmesi yönünde talimat verdi.

GAFFAR OKKAN ANISINA

 Başkan Püsküllü; "   İlçemiz mahmutbey mahallesi Kemalpaşa caddesi bitiminde oluşturulan üçgen alana tıpkı Şehit Gökhan Yaşartürk'ün benzerifotoğrafının yer alacağı çalışmanın benzerini yapacağız" dedi. 

   Püsküllü; "  Şu da bilinmeli ki biz o çöplük alanını Saski'ye tahsis ettik. Burayı kontrol altına alın dedik. Eğer yapamayacaksanız bize teslim edin. Sasaki yetkilileri bize kamera koyacaklarını söylediler ama bunuda faaliyete geçirmediler. Ha keza eski şehir içi otobüs terminalini de Saski'ye devretmiştik, geldiler sadece bir tabela koydular o kadar. Çok ağırdan alıyorlar. Biz elimizden geldiği kadarıyla yardımcı oluyoruz. 

İNŞAAT PİYASASI  DURAĞAN

    "İmar harçları konusunda ise  komisyonun kararı doğrultusunda yol alıyoruz. Ama nihayetinde biz belediye olarak halka hizmet yapacağız bunun içinde paramızın olması olmazsa olmazımız. Belediyenin en büyük geliri inşaat harçlarından. 2018 yılında biz belediye olarak 3500 konut ruhsatı kesmişiz. 2025 yılı itibarı ile 500 lü rakamları yakalayamadık. İnşaat piyasası şu an çok ağır gidiyor.  Tabi bu durum Hendek Belediyesinin gelirlerini düşürüyor. Bu açıdan baktığımızda bizler katlı otopark alanı oluşturma aşamasında belediyemizi ne kadar borçlandırabiliriz bu konuda ciddi bir karar aşamasındayız. "diyen Püsküllü, Atatürk Stadyumu altına başladığımız Gençlik Merkezi projemiz onaylandı, buradan ilçemiz halkına da bu müjdeyi vereyim. Bu projemizin içinde değişik spor dallarında gençlerimizin spor yapabileceklerini "ifade etmesi ile meclis gündemine geçildi. 
GÜNDEM MADDELERİ
   Konuşmaların ardından gündem maddelerine geçildi. Gündemin 1,2, 3, 4, 5 ve 6. Maddeleri olan “2026 yılı Belediye Performans Programı ile ilgili hazırlanan Plan ve Bütçe Komisyon raporunun görüşülmesi, 2026 yılı Belediye Bütçesi ile ilgili hazırlanan Plan ve Bütçe Komisyon raporunun görüşülmesi, 2026 yılı Belediye ücret tarifesi ile ilgili hazırlanan Plan ve Bütçe Komisyon raporunun görüşülmesi, İlçemiz Bakacak Mahallesi kırsal yerleşim alan sınırının belirlenmesi ilgili hazırlanan İmar ve Bayındırlık Komisyon Raporu’nun görüşülmesi, İlçemiz Kargalıhanbaba ve Uzuncaorman Mahalleleri ile Yukarıçalıca Mahallesi’nin bir kısmını kapsayan alanda yapılmış olan 1/1000 ölçekli Uygulama İmar Planına 3. Askı sürecinde parsel malikleri tarafından yapılan 7 adet itiraz ile ilgili hazırlanan İmar ve Bayındırlık Komisyon Raporu’nun görüşülmesi, İlçemiz Dereboğazı Mahallesi 2670 ada 13 numaralı parselde (eski 64 ada 32 parsel) 1/1000 ölçekli uygulama imar plan değişikliği ile ilgili hazırlanan İmar ve Bayındırlık Komisyon Raporu’nun görüşülmesi” maddeleri oy birliğiyle kabul edildi. Gündemin 7 ve 8. Maddeleri olan, “İlçemiz Beyköy (Punabey) Mahallesi kırsal yerleşim alan sınırlarının belirlenmesinin görüşülmesi, İlçemiz Servetiye Mahallesi 1383 ada 22 numaralı parsel ile hazırlanan 1/1000 ölçekli Uygulama İmar Planının görüşülmesi” maddeleri ise oy birliğiyle imar ve bayındırlık komisyonuna havale edildi. Gündemin 9. Maddesi olan, “Belediyemiz mülkiyetinde bulunan 10 adet trafikten çekme belgeli araçların 2886 sayılı Devlet İhale Kanunu’na göre satışlarının yapılması için Belediye Başkanı ve Belediye Encümeni’ne yetki verilmesinin görüşülmesi” maddesi ise oy birliğiyle plan ve bütçe komisyonuna havale edildi. Gündemin 10,11 ve 12. Maddeleri olan “1 adet Daewoo Marka, Solar 280 LC-3 1998 model iş makinesi ile 1 adet Daewoo Marka, Solar 220 LC-3 1998 model iş makinesi alımı için, Belediyemiz adına devir ve tüm işlemleri yürütmek üzere Destek Hizmetleri Müdürü Adem Saçar’ın yetkilendirilmesinin görüşülmesi, Belediye ve Bağlı Kuruluşları ile Mahalli İdare Birlikleri Norm Kadro İlke ve Standartlarına Dair Yönetmeliğin 9, 10 ve 11. maddesi gereğince dolu kadro değişimi yapılmasının görüşülmesi, Belediye ve Bağlı Kuruluşları ile Mahalli İdare Birlikleri Norm Kadro İlke ve Standartlarına Dair Yönetmeliğin 9, 10 ve 11. maddesi gereğince boş kadro değişimi yapılmasının görüşülmesi” maddeleri oy birliğiyle kabul edilirken gündemin 13. Maddesi olan “İlçemiz Başpınar Mahallesi 1208 ada 2 parsel ve Başpınar Mahallesi Şehit Mehmet Kiraz Caddesi No:4/201 adresinde bulunan yerin Halk Eğitim Merkezi olarak kullanılmak üzere 5 yıl süre ile İl Milli Eğitim Müdürlüğü’ne tahsis edilmesinin görüşülmesi” maddesi oy birliğiyle 5 yıl süre ile Milli Eğitim Müdürlüğüne tahsis edildi.
Başkan İrfan Püsküllü meclis toplantısı sonunda alınan kararların hayırlı olmasını diledi ve meclis toplantısı son buldu.
 

EKİM AYI OLAĞAN MECLİSİ PÜSKÜLLÜ BAŞKANLIĞINDA TOPLANDI

MELEK NİŞANCI HUZUREVİ’NDE ANLAMLI BULUŞMA

SEYMEN ÖZBAŞ BİLARDO GENÇLER DÜNYA İKİNCİSİ OLDU

BÜYÜKCAMİ BAHÇESİNİ İŞGAL EDEN KUMRU'LARDA ÇİÇEK HASTALIĞI TESPİT EDİLDİ

HENDEK KARADENİZLİLER DERNEĞİ BAŞKANI EROL ÇETİNKALA'DAN ÇETİN AÇIKLAMA!

BAŞIMIZ SAĞOLSUN

KARATECİLERİMİZ MALEZYA YOLCUSU

HUZUR UYGULAMALARI ARALIKSIZ DEVAM EDİYOR

BELEDİYE MECLİSİ ÇARŞAMBA GÜNÜ TOPLANIYOR

1 TAŞINMAZIN İHALESİ YAPILDI

RASİM PAŞAMIZA AHİRET YOLCULUĞUNDA İLÇE HALKINDAN SEVGİ SELİ

KAYMAKAM GÖKPINAR HALKIN İÇİNDE

İNCİ, CENAZE SAHİPLERİNE TAZİYE ZİYARETİNDE

ALLAH RAHMET EYLESİN

SİYASET MÜHENDİSİNİN BELEDİYEYE YÖNELİK ALGI OPERASYONLARI DEVAM EDİYOR.

HENDEK’TE SU SORUNLARI MASAYA YATIRILDI

HENDEK’TE ULAŞIM AĞI GÜÇLENİYOR, HER MAHALLEDE EŞ ZAMANLI ÇALIŞMA

Ahde Vefa: Rasim Betir Paşa’ya Minnetle

Karadenizliler Derneği'nden Cumayeri Belediye Başkanına Ziyaret

Rasim Betir Paşa hayatını kaybetti!

KAYMAKAM GÖKPINAR MUHTARLARI DİNLEDİ

YÜREKLER TEMİZEL İÇİN ATIYOR

ALLAH RAHMET EYLESİN

ORDA BİR OKUL VAR UZAKTA GİTMESEKTE GÖRMESEKTE O OKUL BİZİM OKULUMUZ,GÖLGE ETMEYİN BAŞKA İHSAN İSTEMEZ!

Muhtardan Teşekkür Mesajı

ALLAH RAHMET EYLESİN

DERDİ OLAN ONA KOŞUYOR!

ALLAH RAHMET EYLESİN

HENDEK SİZİN EVİNİZ!

BELEDİYE ÇALIŞIYOR HENDEK DEĞER KAZANIYOR

Yükleniyor

EKİM AYI OLAĞAN MECLİSİ PÜSKÜLLÜ BAŞKANLIĞINDA TOPLANDI

MELEK NİŞANCI HUZUREVİ’NDE ANLAMLI BULUŞMA

HENDEK KARADENİZLİLER DERNEĞİ BAŞKANI EROL ÇETİNKALA'DAN ÇETİN AÇIKLAMA!

BELEDİYE MECLİSİ ÇARŞAMBA GÜNÜ TOPLANIYOR

1 TAŞINMAZIN İHALESİ YAPILDI

KAYMAKAM GÖKPINAR HALKIN İÇİNDE

SİYASET MÜHENDİSİNİN BELEDİYEYE YÖNELİK ALGI OPERASYONLARI DEVAM EDİYOR.

HENDEK’TE SU SORUNLARI MASAYA YATIRILDI

HENDEK’TE ULAŞIM AĞI GÜÇLENİYOR, HER MAHALLEDE EŞ ZAMANLI ÇALIŞMA

Karadenizliler Derneği'nden Cumayeri Belediye Başkanına Ziyaret

ERBAKAN'DAN GÖVDE GÖSTERİSİ

KONGRERYE DAVET!

KİMSE BİZİM ZEKAMIZI HAFİFE ALMASIN

HENDEK TARİHİ ŞÖLENE HAZIRLANIYOR!

“ULUSAL EGEMENLİĞİ PAZARLIK MASASINA SÜRDÜNÜZ”

BAHADIR BAŞKAN, BASINI KAHVALTIDA BULUŞTURDU

“ATATÜRK’ÜN EMANETLERİ EMİN ELLERDEDİR”

Türkiye Yüzyılı Buluşmaları Hendek’te

KENDİSİNİ MUHTARLARIN HÜKÜMRANI SANAN KİŞİYİ TANIMIYORUM

Beyköy muhtarı Yusuf Silahçı'dan Bektaş'a tam destek

SEYMEN ÖZBAŞ BİLARDO GENÇLER DÜNYA İKİNCİSİ OLDU

KARATECİLERİMİZ MALEZYA YOLCUSU

YÜREKLER TEMİZEL İÇİN ATIYOR

BAŞKAN PÜSKÜLLÜ ERZURUM'DA!

KARTAL SPOR SALONUNDA HENDEK KARATE RÜZGARI

FİKSTÜR ÇEKİLDİ

İLK HAZIRLIK MAÇIMIZ ERZURUMSPOR İLE

HOŞ GELDİN ABDÜLKADİR AKYILDIZ!

Varlıca Madalya’yı kaptı

HENDEK KARATE EKİBİ AVUSTURYA FETHİNDE

MUTLULUK YOLDAŞINIZ OLSUN

BİLAL AZRA'SINA KAVUŞTU

MUTLULUĞA YELKEN AÇTILAR

CENGİZ KURTOĞLU HAYRANI RESSAMIN KARAKALEM ÇALIŞMASI

MUHTEŞEM KONSER

GEVHER AİLESİNİ BU MUTLU GÜNÜNDE HENDEKLİLER YALNIZ BIRAKMADI

ÜMMÜGÜLSÜM KARACA - ERAY KANDAZ DÜNYA EVİNE GİRDİ

ALLAH MESUT BAHTİYAR ETSİN

KARADENİZLİLER DERNEĞİNDEN BALIK MANGAL PARTİSİ

TUTKUN AİLESİNİ, EN MUTLU GÜNÜNDE SEVENLERİ YALNIZ BIRAKMADI

ORDA BİR OKUL VAR UZAKTA GİTMESEKTE GÖRMESEKTE O OKUL BİZİM OKULUMUZ,GÖLGE ETMEYİN BAŞKA İHSAN İSTEMEZ!

YENİ EĞİTİM ÖĞRETİM YILI HAYIRLI OLSUN

YAĞIZ TANKUT, ASYA ULUSLARARASI MATEMATİK OLİMPİYATI'nda GÜMÜŞ MADALYA KAZANDI

İŞTE DİSİPLİNLİN İŞTE ÇALIŞMA AŞKI İŞTE BAŞARI

KİTAPSEVERLERE MÜJDE: HENDEK KİTAP GÜNLERİ BAŞLIYOR

OKULLARA KAR TATİLİ

HENDEK’TE OKUL ÖNCESİ ÇOCUKLARINA MASAL ŞÖLENİ

HENDEK ŞAFAK'IN HABERİ SORUNU ÇÖZDÜ, ANNENİN MÜGE ANLI'YA ÇIKMASINA GEREK KALMADI

YARIN BAZI OKULLARIMIZ TATİL

Veli Akademisinde İlk ders; Huzurlu Toplum ve Aile

LİG TABLOSU

Takım O G M B Av P
1.GALATASARAY A.Ş. 7 7 0 0 17 21
2.FENERBAHÇE A.Ş. 7 4 0 3 7 15
3.TRABZONSPOR A.Ş. 7 4 1 2 3 14
4.GÖZTEPE A.Ş. 7 3 0 4 8 13
5.BEŞİKTAŞ A.Ş. 6 4 2 0 3 12
6.SAMSUNSPOR A.Ş. 7 3 1 3 2 12
7.GAZİANTEP FUTBOL KULÜBÜ A.Ş. 7 3 2 2 -2 11
8.TÜMOSAN KONYASPOR 6 3 2 1 4 10
9.HESAP.COM ANTALYASPOR 7 3 3 1 -1 10
10.CORENDON ALANYASPOR 7 2 2 3 1 9
11.KASIMPAŞA A.Ş. 7 2 3 2 -1 8
12.RAMS BAŞAKŞEHİR FUTBOL KULÜBÜ 6 1 2 3 0 6
13.ÇAYKUR RİZESPOR A.Ş. 6 1 3 2 -5 5
14.İKAS EYÜPSPOR 7 1 4 2 -6 5
15.ZECORNER KAYSERİSPOR 7 0 2 5 -8 5
16.GENÇLERBİRLİĞİ 7 1 5 1 -5 4
17.MISIRLI.COM.TR FATİH KARAGÜMRÜK 7 1 6 0 -9 3
18.KOCAELİSPOR 7 0 5 2 -8 2