-
BIST 100
15954,59%-0,83
-
DOLAR
44,16% -0,13
-
EURO
50,81% 0,63
-
GRAM ALTIN
7119,86% -0,21
-
Ç. ALTIN
11534,35% -0,30
GAZETECİ TEHDİTE BOYUN EĞMEZ
Sakarya Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Sezai Matur, Sakarya Sebzeciler ve Meyveciler Esnaf Odası Başkanı Muzaffer Kabacan’ın tutumu hakkında açıklamada bulundu.
Sakarya Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Sezai Matur, TV264 ekranlarında yayınlanan “Gazeteciler Soruyor” programında yapılan değerlendirmeler sonrası gazetecilere yönelik tehdit ve küfür iddialarıyla gündeme gelen Sakarya Sebzeciler ve Meyveciler Esnaf Odası Başkanı Muzaffer Kabacan’ın tutumu hakkında açıklamada bulundu.
SGC Başkanı Sezai Matur tarafından yapılan açıklamada, “Gazeteciler Soruyor” programında SESOB seçimlerine ilişkin değerlendirmelerde bulunan gazeteciler Zafer Tokuş ve Hüseyin Cumalı’nın, programın ardından Oda Başkanı Muzaffer Kabacan tarafından telefonla aranarak tehdit ve küfür içeren ifadelere maruz kaldığının öğrenildiği belirtildi.
"TEHDİT VE HAKARET KABUL EDİLEMEZ"
Matur, kamuoyunun gündemindeki konulara ilişkin eleştiri ve yorum yapmanın gazeteciliğin en temel görevlerinden biri olduğunu vurgulayarak, bu tür değerlendirmelerin eleştiri sınırları içinde kaldığı sürece meşru ve vazgeçilmez olduğunu ifade etti. Açıklamada, kendisiyle ilgili ifadeleri yanlış ya da hakaret içerikli bulan kişi ve kurumların başvurması gereken yolun hukuk olduğu hatırlatıldı. Tekzip, ceza ve tazminat davaları gibi yasal mekanizmaların mevcut olduğu belirtilerek, tehdit ve hakaretin kabul edilemez olduğu kaydedildi.
“BASIN ÖZGÜRLÜĞÜNE SALDIRI”
Oda Başkanı Kabacan’ın gazetecileri telefonla arayarak kaba, tehditkâr ve küfür içeren bir üslup kullanmasının basın özgürlüğüne açık bir saldırı olduğunu belirten Sezai Matur, bu tutumun demokratik toplumun temel taşlarından biri olan eleştiriye tahammül kültürünü zedelediğini ifade etti.
Sezai Matur, Sakarya Gazeteciler Cemiyeti olarak meslektaşlarına yönelik bu kabul edilemez tutumu kınadıklarını belirterek, basın özgürlüğünün ve eleştirel gazeteciliğin her koşulda korunması gerektiğini vurguladı.
BAŞKAN İRFAN PÜSKÜLLÜ TÜM İSLAM ALEMİNİN KADİR GECESİNİ KUTLADI
KADİR GECENİZ HAYIRLARA VESİLE OLSUN
HAYIRLI KANDİLLER
ASKERLİK YAPMAYANLAR DEVLETİN SİL SİLE YOLUNU NE BİLSİN?
MADEM O KADAR ALINDIN SORUNUN CEVABINI SEN VER SİYASET MÜHENDİSİ...
CHP İFTARINDA CUMHURİYET ve ATATÜRK VURGUSU
UZAKTAKİLERİNİ ALIYORUZ YANIBAŞIMIZDAKİNE BAKIYORUZ! NE KADAR İLGİNÇ...
ALLAH RAHMET EYLESİN
TURANLAR İFTARI
TIP BAYRAMI
ALEMDAR'DAN KAÇAMAK CEVAP!
AK PARTİ İFTAR PROGRAMI
HENDEKSPOR-KARASUSPOR MÜSABAKASINDA KARASULU TARAFTARLARA YASAK GELDİ
İKBALİYE MAHALLESİ’NDE YATAY MİMARİ OLARAK İNŞA EDİLEN TOKİ KONUTLARI YÜKSELİYOR
PARANIZI ÇÖPE ATMAYIN!!!
“ZENGİNLİKLERİN ADİL BİR ŞEKİLDE PAYLAŞILMASI ENGELLENDİĞİ İÇİN TÜRK HALKI FAKİR”
ORHANGAZİ ANADOLU LİSESİNDEN GÖRKEMLİ TÖREN
ALLAH RAHMET EYLESİN
OĞUZ GIDA'DAN İFTAR PROGRAMI ÖNCESİNDE "KABEDE HACILAR HU DER ALLAH" İLAHİSİ
BAYRAM ÖNCESİNDE CUMHURİYET ALANI ŞANTİYE ALANINA DÖNDÜ
HENDEK KAYMAKAMLIĞINDAN KAYNAK KİTAP DAĞITIMI
SAYIN ALEMDAR DİPLOMANIZ GERÇEK Mİ SAHTE Mİ?
HENDEK ZABITASINDAN KAPALI PAZAR YERİNDE KAPSAMLI DENETİM
SAKARYA ÜNİVERSİTESİ FARKINDALIK YARATTI
OKULLARIMIZA SPOR MALZEMESİ DESTEĞİ YAPILDI
YETERSE YETER! NEREDE MAHALLE MUHTARI?
HENDEK KARATE SEÇMELERE DAMGA VURDU
HENDEK'DE 10 MİLYONLUK KAÇAK MAKARON YAKALANDI
BBP HENDEK İLÇE TEŞKİLATI İFTAR PROGRAMINA YOĞUN KATILIM
ALLAH RAHMET EYLESİN
Yükleniyor


