Tarih: 02.03.2023 10:56

GÜL KOOP GERÇEĞİ!

Facebook Twitter Linked-in

1-“ Sayın başkan, daha önce meclis toplantılarında Gül Koop mensupları için BİR SABAH  ANSIZIN ÇÖKTÜLER  diye ifadede bulunup yasal yollara başvurduğunuzu ve orada duramayacaklarını belirtmiştiniz. Bugün öğreniyoruz ki kimse oraya çökmemiş, TÜRKAY şirketinden kiralandığını öğrendik.  Kiralama olayı yalan mı, yalan değilse TÜRKAY orayı Gül Kooperatifine aylık kaç liraya kiraladı?”

GÜL KOOP’UN UZLAŞMA  ÇABASINA VE VATANDAŞIN BASKISINA SESSİZ KALAMAZDIK

 Sorularımız üzerine meclis başkanı Babaoğlu; “  Gül Koop ile ilgili daha önce meclis toplantılarında söylediğim ve yapmış olduğum tespitler hepsi aynı şekilde doğru ve geçerlidir. Ancak hukuki süreçlerin devam ettiği ve neticenin çok kolay alınamayacağı söz konusu. Kendileriyle  yada vatandaşlarımızla bir kez daha kavgaya , tartışmaya ya da tahliye sonucunda mağduriyete sebebiyet vermemek adına kooperatif yetkilileri ve başkanı özellikle bize vermiş oldukları rahatsızlıktan dolayı üzgün olduklarını, ama bir hata yapıldığını, kendileri bu konuda bizle uzlaşma sağlama çalışmalarını olumlu karşıladık. Daha uygun yeni bir yer tahsis edilene, buradaki kentsel dönüşüm faaliyetine başlayana  kadar  kendilerine buradaki faaliyetlerine devam etmeleri yönünde açıkcası yetki verdik. Devam etmeye başladılar.

ORAYI  AYLIK 5.200 TL’YE KİRALADIK

Vatandaşında bu konuda yerin değişmemesi ve burada devam etmesi yönünde büyük baskı ve talepleri oldu. O yüzden vatandaşın sesine kulak verdik. Vatandaşlarımızı da daha fazla mağdur etmenin bir anlamı olmadığı için orayı kendilerine geçici olarak aylık 5.200 Tl  ücret karşılığında kiraladık” dedi.

İMAR AFFINDAN İLÇEMİZDE KAÇ KİŞİ YARARLANDI?

Bu sorumuzda yanıt veren Babaoğlu; “bizde böyle bir veri yok. Bir sakıncası yoksa Çevre Bakanlığı Sakarya İl Müdürlüğü yetkililerinden bu verileri alır basınla paylaşabiliriz” dedi.

İLÇEMİZDE KAÇAK YAPILAR VAR MI?

KAÇAK YAPILAR KIRSALDA VAR, İLÇE MERKEZİNDE YOK

Babaoğlu; “ ben zaman zaman olduğunu görüyorum. Şikayete dayalı olarak müdahale ettiklerimizde var. Ama daha çok kırsalda bunla ilgili yoğunluk olduğunu düşünüyorum. Şehir merkezinde böyle bir şeyin olma şansını çok görmüyorum” diyerek cevapladı.

 




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —