Tarih: 02.10.2024 17:10

HENDEK BELEDİYESİ OLAĞAN EKİM AYI MECLİS TOPLANTISI YAPILDI

Facebook Twitter Linked-in

   Hendek Belediyesi olağan Ekim ayı meclis toplantısı ilçemiz Atatürk parkında bulunan Belediye sosyal tesisi Nikah salonunda yapıldı. Sakarya Valisi Rahmi Doğan’ın  ilçe ziyaret programına ev sahipliği yapan Hendek Belediye Başkanı İrfan Püsküllü’nün yerine birinci başkan vekili sıfatı ile meclis AK Parti gurubundan  Ali Kemal Sofu başkanlık etti. 
HER PARTİNİN GURUP SÖZCÜLERİ ÖNERİLERİNİ DİLE GETİRDİLER
   Meclis  gündemine geçmeden söz alan mecliste gurubu olan siyasi partilerin grup başkan vekilleri istek ve önerilerini sıralayarak görüşlerini belirtmeleri sonrası  meclis yoklamasına geçildi. Yoklama sonrasında 10 gündem maddesi oylamaya sunuldu ve maddelerin okunarak oylamaya sunulması başladı.
SAKAL, KOKARCA İLE MÜCADELESİNİ ANLATTI
   AK Parti gurup başkanı Şenay Sakal, ülke genelinde olduğu gibi ilçemiz genelinde de Kokarca böceğinin üretime verdiği zarara dikkat çekerek, her bir çiftçimizin kendi imkanları ile çok cüzi bir maliyetle yapabileceği tarımsal ilacın formülünü sundu. Sakal; “ benim 50 dönüm fındık bahçemde bu yıl ( 3) üç adet Kokarca gördüğünü onu da öldürerek imha ettiğini “ söyledi. 
SAKAL, “AMERİKAYI YENİDEN KEŞFETMEYE GEREK YOK! KOKARCA İLE MÜCADELEDE EN ETKİLİ İLAÇ YERLİ YAPIM GÜLLÜCE BULAMACIDIR DEDİ. 
   Sakal’ın Osmanlı döneminden günümüze getirilen ancak bir çok çiftçi tarafından bilinmeyen GÜLLÜCE BULAMACI’nın tarif etti. Sakal; “ her bir çiftçimiz bahçesinde bir kazan yada teneke içerisinde yanmamış Kireç ve Kükürt karıştırılarak kaynatsın, soğumaya bıraksın ve tarlasına serpsin”  diyerek kendisinin bu uygulama sayesinde Kokarca ile mücadelesinde başarılı olduğunu vurgulayarak çiftçilerimizin bu uygulamayı uygulamaları tavsiyesinde bulundu.   
AK PARTİ VE MHP GURUBU RED  OYU KULLANDIKLARI 9. MADDE HAKKINDA ESNAFA OLAN BORÇLARIN ÖDENMESİNİ, ÖDEMENİN ARDINDAN YASAL İŞLEMLERİN BAŞLATILMASINI İSTEDİ
   10 gündem maddesinden  ikisi  ( 6 ve 9.cu maddeler) AK parti meclis gurubunca desteklenmedi ve red verildi. Red verilen gündem maddesinden  6. cı gündem maddesi  oy çokluğu ile geçerken  ikinci red verilen  9. cu madde  AK parti gurubunca red verilerek oylamada 12-12 duruma geldi. Meclis başkanlığını ifa eden AK parti meclis üyesi Ali Kemal Sofu’da partisinin gurup kararı istikametinde oy kullanması ile gündem maddesi 13-12 duruma gelerek red edildi. 
Meclis oturumunu yöneten Ali Kemal Sofu meclis gündemini sonlandırması sonrasında soru cevap şeklinde bir uygulamaya gitmeyeceğinin altını çizdi, tarafımızdan soru yöneltmemizi istemedi ve meclis oturumunu kapattı. 




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —