Tarih: 28.07.2023 15:43

HENDEK BELEDİYESİNDEN AŞURE ALDATMACASI!

Facebook Twitter Linked-in

 Bilindiği üzere her yıl Muharrem ayının 10. Cu gününde evlerimizde olduğu gibi ilçemizin ortak kurumu Hendek Belediyesi aşure yapar, belirli camilerin önünde stantlar kurmak sureti ile cami cemaatine  aşure ikram ederler. 

REKLAM GÜZEL YA GERİSİ???

Bu yılda Hendek Belediyesi 3 gün öncesinden resmi sosyal sayfası üzerinden  aşure yapıldığını ve bugün Cuma namazı çıkışında ( Hendek Belediyesi önü- Orta cami-Yeni Cami-Rasimpaşa Cami-Çamlıca Camii ve Kurtköy cammi) nde namaz çıkışında cemaate aşure verileceğinin REKLAMLARI yapılmıştı. 

SIRLAR DÖKÜLDÜ ALGI ORTAYA ÇIKTI

İlçemizin en büyük  camisi olan Rasimpaşa camisinde Cuma cemaatinin en asgari 1500 kişiden oluştuğu hepimizin malumu. Bu durumda  ilçeye rekalm yaparak hayır işliyorum algısını oluşturmaya yönelik reklamların sadece ALGI’dan ibaret olduğu bugün Cuma çıkışında ortaya çıktı…

Nasıl mı?

Diğer camilerde yaşananlara vakıf değilim. Yaşadığım olayı sizlerle paylaşayım. Yorumu da kararı da sizler verin…

Cuma namazını ilçemiz Rasimpaşa camisinde nasip oldu idrak ettik.  Vakıflar Bankası cephesindeki ana giriş kapısından çıktık, kurulan bir gölgelik altında belediye personelinin aşure dağıttığına şahitlik ettik. Görevliye sordum: “Kaç adet aşure getirdiniz?” Sorumuza “ bilmiyoruz” cevabını aldık. 

Dağıtımı fotoğraflayıp  şadırvan önünde kurulan diğer dağıtım yerine geçtik. Kuyruk yoktu bir aşurede ben alayım düşüncesi ile önümde bulunan kişinin arkasında bekledim. Ancak   bu noktada aşure ne hikmetse bitmişti. Ne önümdeki, ne ben  ne de benden sonraki vatandaşlar aşure alabildiler. Görevli kişi aşure takviyesi yapılıp yapılmayacağı konusunda da bir bilgi paylaşmadı sadece ifadesi; “ BİTTİ! “ oldu. 

Oysa, önceden cemaat sayısının az çok bilindiği halde plastik kasalar içerisinde  adeta ADET YERİNİ BULSUN! Kabilinden 300-500 kişilik aşure dağıtılıp cemaatin büyük kısmının aşure alamaması oldukça düşündürücü…

Yeri gelmişken ifade edeyim. 

Hendek Belediye Başkanı Hacı Bizim Turgut, gerek mecliste gerekse farklı yerlerde vatandaşlara yaptığı bir çok konuşmasında yeni yemekhaneler yaptıklarını, istenildiği takdirde günlük 10 bin kişilik yemek çıkartma kapasitesine sahip olduklarını övünerek anlatmıştı.  Durum bu iken Cuma günü asgari 1000 ila 1500 cemaatin topluca Cuma namazını kıldığı Rasimpaşa Camisi bahçesinde 300-500 kişilik aşure dağıtmak… Bu mu AŞURE etkinliğiniz? Bu mu Aşure günü kutlaması??? 

Unutmayın eskilerin güzel bir sözü vardır: BİRİ YER BİRİ BAKAR KIYAMET ONDAN KOPAR…




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —