9133,76%-4,06
39,44% 0,24
45,43% -0,63
4358,65% 1,75
6979,12% 1,58
Uludere Çayı, yosun, ot, kir ve çöplerden arındırılarak doğal güzelliğine kavuşturuldu. Çalışmaların bölge halkı tarafından takdirle karşılandığı belirtildi.
HENDEK BELEDİYESİ ULUDERE ÇAYINI KİRDEN VE YOSUNDAN ARINDIRDI
Hendek'in önemli doğal güzelliklerinden ve su kaynaklarından olan ve Hendek’i ortasından geçen Uludere Çayı, biriken ot, yosun, çeşitli atıklar ve çöpler nedeniyle doğal görünümünü kaybetmişti. Vatandaşlardan gelen talepler üzerine harekete geçen Hendek Belediyesi Temizlik İşleri Müdürlüğü ekipleri, çayın içerisine girerek titiz bir çalışma yürüttü. Ekiplerin çalışmaları sonucunda Uludere Çayı, ot, yosun ve çöplerden tamamen arındırıldı. Yapılan temizlik çalışmalarıyla birlikte çay yatağındaki su akışı da iyileştirildi.
BAŞKAN İRFAN PÜSKÜLLÜ: ÇEVREMİZİ TEMİZ TUTALIM
Çalışmaları yakından takip eden Hendek Belediye Başkanı İrfan Püsküllü, Uludere Çayı'ndaki temizlik çalışmalarının başarıyla tamamlanmasından duyduğu memnuniyeti dile getirdi. Başkan Püsküllü, çevre temizliğinin ve doğal kaynakların korunmasının önemine vurgu yaparak, tüm ilçe sakinlerine şu mesajı iletti: "Doğamız bize emanet, temizlik ise hepimizin sorumluluğudur. Uludere Çayımız, ekiplerimizin özverili çalışmalarıyla yeniden nefes aldı. Ancak bu güzelliği korumak hepimizin görevidir. Lütfen, çevremizi temiz tutma konusunda daha duyarlı olalım. Dere içerisine çöplerimizi atmayalım. Unutmayalım ki temiz bir çevre, sağlıklı bir geleceğin temelidir. Hendek'i birlikte daha yaşanabilir bir yer haline getirmek için vatandaşlarımızdan da hassasiyet bekliyoruz” diye konuştu.