Tarih: 30.10.2023 10:44

HENDEK GENÇLİĞİ CUMHURİYETE SAHİP ÇIKTI

Facebook Twitter Linked-in

Cumhuriyetimizin ilan edilişinin 100 cü yıl dönümü kutlaması muhteşem görüntülere şahitlik etti.  Hendek Belediyesinin organize ettiği  100 yıl etkinliği  ilçemiz Muammer Sencer  caddesi saat kulesi önünden başladı, marşlar eşliğinde yürüyen kortej Hendek Belediyesi önüne kadar yürüdü. 

TÜRK BAYRAKLARI DAĞITILDI

   Onuncu yıl marşı ile başlayan yürüyüş öncesi  caddeyi dolduran yaşlısı, genci, ihtiyarı, çoluğu çocuğu binlerce vatandaşımıza Hendek Belediyesi tarafından Türk Bayrakları dağıtıldı. Gençlerin açtığı büyük Türk bayrakları ce bayrağın yanında yürüyen ellerine yanan meşalelerin bulunduğu yürüyüş korteji büyük bir disiplin ve 100 yıla erişmenin verdiği mutluluk vatandaşlarımızın yüzlerine yansıdı. 

ANIT ÖKSÜZ KALDI!

   Her yıl bu tür etkinliklerin aynı yerden başlayıp ilçemiz Cumhuriyet alanındaki Atatürk anıtı önünde sonlanırken bu yıl aynı yerden başlayıp Atatürk anıtı yerine belediye önünde sonlanması burukluk yaşattı. 

KORTEJE, BABAOĞLU , NAMLI VE  BAYRAKTAR ÖNCÜLÜK ETTİ. KARTVİZİT İLÇE BAŞKANLARI ETKİNLİĞE KATILMADILAR

Saat kulesi önünde başlayan yürüyüşün  önünde Hendek Belediye Başkanı Turgut Babaoğlu , MHP İlçe Başkanı Nurhan Namlı, Hendek ülkü Ocakları Derneği Başkanı Sıtkı Yaz, Kızılay Derneği Hendek şube başkanı Aydın Birinci ve  Hendek CHP İlçe Başkanı Nihat Bayraktar öncülük ederlerken ilçemizde mevcut bulunan diğer kartvizit  ilçe başkanları siyasi partilerin temsilcilerinin törene katılmamaları oldukça dikkat çekti. 

BAYRAMLARINI KUTLADILAR

   Yürüyüşün belediye önünde sonlanması sonrasında yatsı ezanının okunuyor olması vesilesi ile  kutlamalara kısa süreli ara verildi. Namaz sonrası devam eden kutlamalarda kürsüde bulunan parti  ve STK temsilcileri  vatandaşların Cumhuriyet Bayramlarını kutladılar. 

   Hendek Belediye Başkanı Turgut Babaoğlu’nun önderliğinde  Atatürk’ün Gençliğe Hitabesi hep bir ağızdan okundu. Marşların okunması ve günün anlam ve önemine hitaben atılan sloganlar eşliğinde  Cumhuriyetimizin  100. Yıl kutlamaları sona erdi. 

 




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —