Tarih: 13.10.2024 13:48

HENDEK TARIM FUARINA HAZIRLANIYOR

Facebook Twitter Linked-in

Sakarya 6. Tarım, Hayvancılık Makineleri, Teknolojileri ve Yem Fuarı için geri sayım başladı.

   Sakarya, tarım ve hayvancılık sektöründeki son teknolojileri ve yenilikleri üreticilerle buluşturacak olan 6. Tarım, Hayvancılık Makineleri, Teknolojileri ve Yem Fuarı için yine güç birliğine sahne oldu. Fuar, 7-10 Kasım tarihleri arasında Hendek Ticaret Merkezi ve Çok Amaçlı Fuar Alanı’nda düzenlenecek. Tarım sektöründeki son yenilikler, hayvancılık teknolojileri, makineler ve yem çözümleri bu fuarda sergilenecek.

   Fuar öncesinde yapılan danışma kurulu toplantısında sektör temsilcileri bir araya gelerek önemli kararlar aldı. Toplantıda, fuarın organizasyonu için alınacak tedbirler ve planlar netleştirildi. Fuar için Sakarya Merkez ve ilçe ziraat odaları tarafından ziyaretçi çalışmaları yapılarak, bu listeler fuar organizatörüne iletilecek. Bu yıl ilk kez düzenlenecek olan Genç Çiftçi Bilgi Yarışması, bitkisel ve hayvansal üretim yapan çiftçiler arasında yapılacak ve Sakarya Tarım İl Müdürlüğü tarafından organize edilecek.

   Fındık Randıman Yarışması ise Sakarya Ticaret Borsası tarafından organize edilecek ve dereceye girenlere ödüller verilecek. Ayrıca, Sakarya Ticaret Borsası’nın düzenleyeceği Nostaljik Traktör Sergisi ve Sakarya Ziraat Odaları Koordinasyon Kurulu Başkanlığı’nın düzenleyeceği Bal Kabağı Sergisi de fuarın ilgi çeken etkinlikleri arasında yer alacak.

    GL Platform Fuarcılık Genel Müdürü Gül Ceylan, fuarın önemine değinerek, “Sakarya’ya büyük katkı sağlayan bu fuar için yine büyük bir heyecanla hazırlanıyoruz. Geçtiğimiz yıl 158 firma ve 110 binin üzerinde ziyaretçi ağırladık. Bu yıl bu rakamların daha da artmasını hedefliyoruz. Sektördeki üreticiler için en ekonomik çözümleri sunan bu fuar, onların yeni teknolojilere ve bilgiye erişimini kolaylaştıracak” dedi.




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —