Tarih: 06.02.2024 13:37

HENDEK’DE ŞEHİT BABASINA YAPILAN BU ZULMÜ KİM DURDURACAK?

Facebook Twitter Linked-in

Seçim gününün yaklaşması, ilçe halkının her geçen gün BBP Hendek Belediye Başkanı İrfan Püsküllü’ye olan teveccühünün artarak devam etmesi Belediye yönetimini ve  başkanı konumunda bulunan  Belediye Başkan adayı Turgut Babaoğlu’nu  oldukça ürkütmüş…

KORKU İMPARATORLUĞU İKLİMİ!

   Bu tür konularla ilgili olarak çok sayıda şikayetler alıyorduk ancak ilçede süren KORKU İMPARATOĞLUĞU iklimi oluşturulması nedeni ile hiçbir vatandaşımız bu sitem ve şikayetlerini kayıt altına almamıza karşı çıkıyorlardı. Yaşadığımız bugünkü gelişme  korku imparatorluğunun ipliğini pazara çıkardı.

HER ŞEY YASAL PROSÜDÜRE UYGUN  YAPILMIŞ

   Bahse konu olan apartmanda 1999  depremi sonrası  görülen hasar üzerine  bazı kat maliklerinin haberi olmamasına rağmen güçlendirme yapılmış, bu esnada binanın zemin katındaki kolonların tadilat nedeni ile genişlemesinden kaynaklanan oto garajının küçülmesi karşısında malik sahiplerinin aracını  kapalı otoparkına sokabilmesi adına balkon çıkıntısının altına 70cm’lik bir çıkıntı yapması ile sorun ortadan kısmi olarak kaldırılmış. 

İMAR AFFINDAN YARARLANILMIŞ

   Gel gör ki bahse konu olan bu çıkıntı aradan yıllar geçmesine, hatta malik sahibinin Türkiye Cumhuriyetinin aldığı karar doğrultusunda  Çevre ve Şehircilik Bakanlığına müracaat ederek uygulamaya sokulan İMARA AFFI’ndan yararlanarak bu çıkıntıyı yasal hale getirmişti. 

   Hatta bu konu ile alakalı olarak Hendek Belediye Başkanlığına yazılan dilekçede konu belirtilmiş ve gelen cevabı yazıda bir sıkıntı olmadığı kendisine iletilmişti.

ŞEHİT BABASI GERİ ADIM ATMADI, HUKUK MÜCADELESİ BAŞLATTI

   Buraya kadar yaşananlar devletin rutin işleyişinin resmi fotoğrafları ancak; apartman çatısına  bina maliki ve Şehit Teğmen Gökhan Yaşartürk’ün  şehit babası ve geçmiş dönemde de Hendek Belediye Meclisinde Belediye başkan yardımcılığı görevinde bulunan ilçemiz Ziraat Bankası emekli müdürü Ahmet Yaşartürk’ün binasına afiş asması karşısında Hendek Belediyesinden kendisine tebliğ edilen YIKIM kararı ile şaşkına döndü. Kat amliki doğalolarak yasal hakları çerçevesinde asla geri adım atmadı, astığı ve desteklediği afişi de indirmedi ve hukuk mücadelesi başlattı. 

SAYIN VALİMİZİN DİKKATİNE!

    Şehitlerimize ve şehit yakınlarına olan hassasiyetini iyi bildiğimiz sayın Sakarya Valimiz Yaşar Karadeniz’in olaya müdahil olmasını, el koymasını ve Şehit babasının uğradığı bu zulümden, baskıdan kuratrılması adına bir Hendek’li basın mensubu olarak sizlerden istirham ediyoruz. 




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —