• BIST 100

    10796,39%0,23
  • DOLAR

    32,84% 0,07
  • EURO

    35,19% 0,15
  • GRAM ALTIN

    2453,49% 0,13
  • Ç. ALTIN

    3983,52% 0,00

HENDEKSPOR YENİ BAŞKANINI SEÇTİ

İş insanı Zafer Çakmak, Hendekspor kulüp başkanı oldu. İlçemiz Atatürk parkı nikah salonunda 2024 yılı olağan seçimli kongresini yapan Hendekspor’da tek liste ile seçime giren iş insanı Zafer Çakmak kulüp başkanı oldu.

SPOR 8.06.2024 11:28:00 793 0
HENDEKSPOR YENİ BAŞKANINI SEÇTİ

    Dün saat 18.00 de gerçekleşen kongre,  saygı duruşu ve İstiklal Marşının okunması ile başladı. Divanın oluşması ile gündem maddeleri okundu. Kulübün 2023-2024 yılı faaliyet raporları okundu ve genel kurul tarafından ibra edildi. Aidat fiyatları ve yönetim kurunda görev alacak olanların sayısının artışı güncellendi ve bir kısın tüzük değişikliği de genel kurul tarafından olur verilerek kabul edildi.  

    Dilek ve temenniler  bölümünde kulüp başkanlığında bulunurken istifa eden Hüdaverdi Bahadır, kulüp eski basın sorumlusu ve yeni Büyükdere mahallesi muhtarı  Emel Kasap, CHP ilçe başkanı, antrenör Şener Gürsel ve belediye başkanı İrfan Püsküllü birer konuşma yaparak yeni yönetime başarı dileklerinde bulundular. 

MUHTAR KASAP LAFINI EĞİP BÜKMEDEN SÖYLEDİ

   Kasap;  “Sayın Divan, Değerli Hazirun, Kıymetli Hendekspor camiası, Hendeksporumuzun Olağan Genel Kurul toplantısına katılan herkesi saygıyla ve sevgiyle selamlıyor, kongrenin camiamıza hayırlı olmasını diliyorum.

GÖREV ALMAKTAN ASLA KAÇMADIM

   Hendek’i ve Hendeksporu seven bir insan olarak her zaman ve her durumda bu sevgiyi hizmetle taçlandırmak adına görev almaktan asla kaçınmadım. Bir kadın olarak sözde değil özde atılımlarla elimizden geleni yaparak gerçekten, gayretle ve samimiyetle katkı sunmaya çalıştım.2019 yılında Adil Karabulut Başkanlığında kurulan yönetim kurulunda basın sözcüsü olarak, daha sonra ise Murat Kaya başkanlığında kurulan yönetim kurulunda reklam ve organizasyonlardan sorumlusu olarak görev yaptım.

MESNETSİZ SALDIRILARA MARUZ KALDIK

   Maalesef biz Hendekspor başarılı olsun diye mücadele ederken, gerek söylemlerle gerek haksız ithamlarla sürekli canına dişine takan insanların çalışmaması, moralinin bozulması, motivasyonunun düşmesi için bir gurubun mesnetsiz saldırılarına maruz kaldık. Bizler Hendekspor için gerçekçi, yapıcı her söyleneni aldık başımızın üstüne koyduk. Ancak şahsi davranarak kendi ikballeri, hırs ve ihtiraslarına yenilerek sözüm ona Hendekspor sevdasını kendisine malzeme yapanlara ne fırsat verdik ne de meydanı boş bıraktık.Yine maalesef ki Hendekspor üzerinden hemşehrilerimizin duygularını istismar edip intikam hırsı taşıyanların sözde naralarını son dönemler de duymaya devam ediyoruz.

HENDEK’İN TİCARİ KAYGILARA DEĞİL SEVGİYE İHTİYACI VAR

   Hendeksporun yönetimsel ve mantıksal anlayışta ilk olarak siyasi ve ticari kaygılarla değil, gerçek sevgi anlayışı ve özde destekle var olmaya ihtiyacı vardır. Kişiye, hayatına, siyasi ve sosyal davranışlarına göre bakış açısı olduğu sürece Hendekspor üzerinden süregelen kısır çekişmelerin bitmek bilmeyen başarısızlıkları beraberinde getireceğini herkes bilmelidir.

GAYRİ AHLAKİ DURUMA SON VERİLMELİDİR

   Fedakarlık yaparak,  özveri ile çalışan, alın teri döken, maddi manevi desteğini esirgemeyerek ailesinden, işinden zaman ayıran insanları bunun adamı şunun bilmem nesi diye ayırt ettiğimiz sürece de olduğumuz yerde saymaya devam ederiz. Yersiz, mesnetsiz, haksız, hukuksuz ve vicdanlara sığmayan, ipe sapa gelmeyen ithamlarla bu takımın başındaki isimlere yapılacak olan her saldırıyı meşrulaştırmak deyim yerinde ise gayri ahlaki bir durumdur.

BİRİLERİ KAPALI KAPILAR ARDINDA SENARYO YAZIYORLAR

   Siyasi bakış açısıyla kurban edilen Hendekspor, bu şehrin markası, gücü ve emanetidir. Bu sevgiyi, Hendek halkının futbola ve spora olan aşkını şahsi ikballere kurban etmek düşmanlıktan başka bir şey değildir. Bunları neden söylediğime gelince; çünkü biz bu filmi seyrettik, izledik. Birileri kapalı kapılar ardından yazıp yönetmeye çalıştığı senaryolarına bizleri figüran yapmaya çalışmıştır.

HENDEKSPORUN BAŞARISI HEPİMİZİN BAŞARISIDIR

   Biz birlik ve beraberlikten bahsediyor, sadece ve sadece bu takımın başarılı olmasını istiyoruz. Hendeksporun şampiyon olması hepimizin başarısıdır. Bu başarıya sunan kim olursa başımızın tacıdır, göz bebeğidir. Bu bakış açısı hakim olmadığı sürede siyasi husumet ve hamasetle, ya da en yaygın tabirle Hendek siyaseti yaparak bir yol alamayacağız çok aşikardır.Hendekspora gerçekten sevenler kendi imkanlarıyla maddi destek olabilirse bunu ilk adım olarak görebiliriz.

BAŞARILAR DİLİYORUM

   Bu vesileyle Hendeksporda görev yapan tüm başkan yönetici ve emektarlarımıza, ter dökmüş futbolcularımıza ve Hendeksporu hiç yalnız bırakmayan taraftarlarımıza sonsuz şükranlarımı sunuyor, her birini saygıyla selamlıyorum.Genel Kurulumuzun bir kez daha camiamıza ve Hendek'imize hayırlı olmasını diliyor, seçilecek yönetime başarılar diliyorum.

BEL ALTI VURANLAR KENDİLERİNE YAKIŞANI YAPIYORLAR, KENDİLERİNİ SAYGIYA DAVET EDİYORUM

   Öncelikle bir kadın olarak üstlenmiş olduğun görev ve misyon gereği şahsıma yönelik alçakça namussuzca ve iğrenç şekilde söylemlerin kendilerini Siyasette en üst makamda görenler tarafından bile dile getirilip yalana ahlaksızlığa ve iftiraya başvurduğunu gördük  bunların kim olduğunu Hendek halkı çok iyi biliyor. Neredeyse bel altına inerek kendine yakışanı yapanlar bu namussuzluğun bedelini öbür dünyada aldıkları ahlarla ödeyecektir ancak bu dünyada da kendilerine asla ve asla meydan bırakmayacağımı bilmelerini isterim beni ailemi şahsi ihtiras ve heveslerimizin dışında tutmak bir sorumluluk değil ahlak meselesidir bunu bir ahlak meselesi olarak görmeyenlerin ahlaksızlığını ve bu pervasızlığını kendilerine aynen iade ediyor aile bağlarına aileye ve bir kadına saygılı olmaya davet ediyorum.

GERÇEKLERİ SÖYLEMEKTEN ASLA VAZGEÇMEYECEĞİM

   Biz her daim kişilere takılmadan Hendeksporu desteklemeye devam edeceğiz. Hendekspor üzerinden siyaset yapanları da bu süreçte yakından takip ederek, dününü ve bugünü söylemekten asla kaçınmayacağım.

SPOR ADAMI GÜRSEL’İN KONUŞMASI TEPKİ ÇEKTİ

   Dilek ve temenniler bölümünde genel kurula hitap eden Şenol Gürsel;  “Hendek’de Türkiye genelinde bir seçim oldu,  sayın başkanımız İrfan Püsküllü seçimi kazandı, kendisine hayırlı olsuna gidemedim buradan kendisine hayırlı olsun diyorum, 2024 yılı yeni yönetimin Hendekspora hayırlı olmasını temenni ediyorum. 5 yıl öncesini gözümüzün önüne getirdiğimizde Turgut başkan yönetimi yapmıştı bugün yine yönetim aynı kişilerden oluşmuş durumda. Bunu genele yaymak lazım, Hendekspor siyasetim içinde değil siyasetin destek verdiği bir kulüp olmalı.Bende bir Hendekli spor adamı olarak bizim bu takımda görev almamız için bir siyasetçinin arkasında, yanında mı olmamız gerekir? 

BÜTÇE OLDUKÇA YÜKSEK BORÇLANMAYA GEREK YOK

   Bugün burada Hendeksporun bütçesi belirleniyor, ben yaklaşık  2 yıldır 2.ligde top koşturan Somasporun bütçesi yaklaşık olarak 10 milyon TL. Biz hiçbir zaman gidip bir hocaya 1-1,5 milyon tl vermedik, en pahalı oyuncumuz 300-400 bin lira civarında. Biz kulübümüze aldığımız oyuncuyu çok daha yüksek paralara satarak kulübümüze gelir sağladık. Bugün Hendekspora baktığımızda 10 yıldır alt yapıdan  futbolcu çıkmıyor bunun sebebi yönetimdedir bunu kimse inkar edemez. Çünkü alt yapıda bilinçsizce bir yapılaşma var.” Diyen Gürsel, alt yapının başarılı olması için tesisleşmenin çok önemli olduğuna vurgu yaptı. 

BAŞKAN PÜSKÜLLÜ’YE TALİMAT: LÜTFEN TELEFONA BAKMAYIN! BENİ DİNLEYİN!!!

    Gürsel, “ 2014 yıllarında  şimdiki CHP ilçe başkanı Nihat Bayraktar ile birlikte görev yaptık, kendisine teşekkür ediyorum, hayatımda ilk defa sporun içinde bu kadar düzgün hareket eden birini ilk defa gördüm. Başkanımızın hiçbir yanlışını da görmedim. Bütçe konusuna gelecek olursak 50 milyon bütçe inanılmaz bir bütçe. 33 milyon lirası transfer bütçesi. Hendekspora dışarıdan gelen futbolcular Ronaldo yada Messi mi? Hendekli çocuklarımıza değer verilmeli. Her sene paraları uçup gidiyor. Şöyle bir baktığımda 5 yılda amatör spor çöktü. Bu Hendek için çok kötü. ( İRFAN BAŞKANIM TELEFONA BAKMAZSA SEVİNİRİM!) diyerek başkan Püsküllü’ye talimat vererek Püsküllü’ye seslendi. 

AMATÖR SİZDEN DESTEK BEKLİYOR

   Gürsel, konuşmasının devamında; “ şu anda amatör spor sizden destek bekliyor. Biz her sene doğruları yapmaya çalışıyoruz ama bizler ne desek boş. Maddi olarak Hendekspora bir şey veremem ama futbol olarak benim yanıma yaklaşma şansınızda yok!” sözleri genel kurul üyelerince kabul görmedi ve “salonda yer alan eski Hendekli sporcu abilerimize hakaret ediyorsun” sözleri ile karşılık buldu. 

BU BİR BAYRAK YARIŞIDIR

  Mikrofona gelen Hendek Belediye Başkanı İrfan Püsküllü’de genel kurula yaptığı hitabetinde; “ bu bir bayrak yarışıdır. Buralarda görev alan arkadaşlarımız en değerli zamanlarını, sağlıklarını veriyorlar, ailelerine vermedikleri zamanı kulüpte bazen iç sahada bazen deplasmanlarda harcıyorlar. Geçmişten günümüze kadar Hendeksporda zamanlarını ve sağlıklarını veren tüm arkadaşlarımıza teşekkür ediyorum  bize haklarını helal etsinler. İyiki Hendekspor var iyiki bu güzel insanlar varlar, Hendek halkının gönlünde taht kuran bir kulüp haline getirdiler. Her görev alan arkadaşımız en iyisini yapmanın mücadelesi içersinde oldular. Önemli olan onların yanlarında olabilmek, onlara destek verebilmektir. Buna mukabil en kolay şey eleştirmektir. Ama her ne olursa olsun yönetim kurullarında görev alan arkadaşlarımız bulundukları göreve göre yapılan eleştirileri olgunlukla karşılamalarını bekliyorum” dedi.

SİZE SÖZ VERİYORUM HENDEKSPORUN ALT YAPI MASRAFLARINI BELEDİYE OLARAK BİZ KARŞILAYACAĞIZ

   Püsküllü; “ eksiklikler hatalar olabilir önemli olan burada bir kasıt olmamasıdır. Bugün baktığımızda ehil ve liyakatlı arkadaşlarımız yönetim kurulundalar. Yani futbolu bilen, alt yapısı olan kişilikleriyle Hendeksporumuza katkı sağlamaktadırlar. Ben kendilerine çıkmış oldukları bu yolda başarılı olmalarını temenni ediyorum. Bizde belediye olarak her türlü  yardımı ve desteği mevzuatlar istikametinde ve imkanlarımız nispetinde destekleyeceğiz. Elimizde bugün 400’e yakın alt yapıda öğrencilerimiz var. Buradan şunun sözünü veriyorum yeni seçilen yönetim kurulumuza ve başkanımıza, ben Hendek Belediye Başkanı olarak alt yapı masraflarının hepsini karşılamaya hazırım. Sebebi onlar bizim çocuklarımız, onlar bizim gençliğimiz, onlar bizim geleceğimiz. İnşallah önümüzdeki dönemde alt yapımızdan yetiştireceğimiz evlatlarımızla Hendekspora yapılabilecek en büyük iyiliği bu yönetim yapar diyoruz. Tekrar seçilen arkadaşlarımızı tebrik ediyor kendilerine başarılar diliyorum” diyerek sözlerini sonlandırdı. 

KAVGA YAPACAKSAK KONGRELERİMİZDE YAPALIM

     Son olarak mikrofona gelerek genel kurula hitap eden çiçeği burnunda başkan Zafer Çakmak’ta genel kurul üyelerine yaptığı konuşmasında; “arkadaşlar  önceki kongrede de söylediğim gibi bu işe gönül veren sporseverler kongrelerde bu işin kavgasını yapmalı, içinden geldiği gibi söylemeliler. Hendeksporun başarısı adına düşüncelerini açıkça ifade etmeleri beni gerçekten mutlu ediyor. Beşeriz şaşarız ama af dilemek var doğrusunu yapmak var. Aslında yanlışlar insanın öğreticisidir. Biz Hendekspor ailesiyiz. Bunun kıymetini bilmemiz gerekir. Ne benim ne de yönetimde görev alan arkadaşlarımın hiçbir ikbal beklentisi yok” dedi ve Hendeksporun tarihsel geçmişini anlattı.

HEDEFİMİZ 4 MADDE

   Çakmak; “ bütçeyi daha sonradan değiştirme şansımız hukuken olmadığı için şimdiden tedbirimizi almak adına bütçemizi yüksek tuttuk.” diyen Çakmak  hedeflerini dört madde ile açıkladı.

  1. Bu kulüp sizden aldığı yetki ile kurumsal bir kulüp oluşturmak,
  2. Bu kulübün alt yapısı ile ilgili planlarını bitirdik, 32 sayfalık bir raporumuz hazır bugün açıklamadık önümüzdeki gönlerde yemekli bir toplantı ile bunu sizlere açıklayacağız,
  3. Hendeksporda  Yüksek İstişare Kurulu oluşturduk, burada sporun içinden gelen 35 isim mevcut hepsi liyakatlı arkadaşlarımız,
  4. Değerler. Hendekspora değer katmış çok önemli insanlar var.

TESİS KOLAY YAPILMIYOR SİYASETÇİLERİMİZ DE SANAYİCİLERİMİZ DE SPOR KULÜPLERİMİZE  DESTEK OLMA ZORUNLULUKLARI VAR

    Çakmak;  “hangi siyasi görüşte olursanız olun hiç önemi yok  biz Hendekli olmak zorundayız. Bizi çalışmamız için seçtiniz. Alt yapı ve tesisleşme önemli. Geçmişte de bu işin üzerine projeler oluşturmuştuk ancak değişik gerekçelerle bunu başaramadık. “ diyen Çakmak, başkan Püsküllü’ye seslenerek; 

ACİLEN KENT KONSEYİNİ KURUN

“ başkanıma ısrarla dile getiriyorum Hendek’in acilen bir Kent Konseyi’ne de ihtiyacı var. İlçemizde 34 bin gencimiz var. Tesis kolay yapılmıyor. Bugün tesisleşmemizin bedeli var. Bu anlamda siyasetimizin de sanayicimizin de bu spor kulüplerine destek olmak zorunlulukları var. Genel kurul bana idare etmem adına yönetimi verdi, benim anlayışım bu.” diyerek konuşmasını sonlandırması ile kongre sona erdi.  


ALLAH RAHMET EYLESİN

HACI AHMET ÖZDEMİR MEVLİD-İ ŞERİF OKUTTU

HENDEK JANDARMA EKİBİ YOL KONTROLÜNDE

ALLAH RAHMET EYLESİN

ALLAH RAHMET EYLESİN

ECEVİT KELEŞ: SAYIN BAYRAKTAR, SİZ ÖNCE MİLLETVEKİLLİĞİ GÖREVİNİZİ YERİNE GETİRİN!

ALLAH RAHMET EYLESİN

TEVER’DEN 21 HAZİRAN MESAJI

BAŞKAN CUROĞLU'NDAN ADAPAZARI'NIN DÜŞMAN İŞGALİNDEN KURTULUŞ YILDÖNÜMÜ MESAJI!

MHP’DEN BASIN AÇIKLAMASI

ALLAH RAHMET EYLESİN

KAMUOYU YANIT BEKLİYOR!

PROTOKOL BAYRAMLAŞTI

ALLAH RAHMET EYLESİN

İFLAS ETMİŞ BİR BELEDİYE ALMASINA RAĞMEN SELMAN DEDE MESİRE ALANINDA HUMMALI ÇALIŞMA DEVAM EDİYOR

İLÇEMİZDE BAYRAMLAŞMA PROGRAMI

ALLAH RAHMET EYLESİN

BAYRAMINIZ MÜBAREK OLSUN

HENDEK GENÇLİK SPOR İLÇE MÜDÜRÜNE YÜKLENMEK NE DERECE HAKKANİYETLİ ?

HAYIRLI BAYRAMLAR

HAYIRLI BAYRAMLAR

BAYRAMINIZ MÜBAREK OLSUN

HAYIRLI BAYRAMLAR

İYİ BAYRAMLAR

BAYRAMINIZ MÜBAREK OLSUN

HAYIRLI BAYRAMLAR

BAŞKAN İRFAN PÜSKÜLLÜ ‘DEN KURBAN BAYRAMI MESAJI

Ecevit Keleş'ten Kurban Bayramı Mesajı

SELMAN DEDE MESİRE ALANI MİSAFİRLERİNİ BEKLİYOR

İFTİRA, MAHKEME DUVARINA ÇARPTI!

Yükleniyor

HACI AHMET ÖZDEMİR MEVLİD-İ ŞERİF OKUTTU

KAMUOYU YANIT BEKLİYOR!

PROTOKOL BAYRAMLAŞTI

İFLAS ETMİŞ BİR BELEDİYE ALMASINA RAĞMEN SELMAN DEDE MESİRE ALANINDA HUMMALI ÇALIŞMA DEVAM EDİYOR

İLÇEMİZDE BAYRAMLAŞMA PROGRAMI

BAYRAMINIZ MÜBAREK OLSUN

HAYIRLI BAYRAMLAR

HAYIRLI BAYRAMLAR

BAYRAMINIZ MÜBAREK OLSUN

HAYIRLI BAYRAMLAR

ECEVİT KELEŞ: SAYIN BAYRAKTAR, SİZ ÖNCE MİLLETVEKİLLİĞİ GÖREVİNİZİ YERİNE GETİRİN!

TEVER’DEN 21 HAZİRAN MESAJI

BAŞKAN CUROĞLU'NDAN ADAPAZARI'NIN DÜŞMAN İŞGALİNDEN KURTULUŞ YILDÖNÜMÜ MESAJI!

MHP’DEN BASIN AÇIKLAMASI

Ecevit Keleş'ten Kurban Bayramı Mesajı

CHP Parti Meclisi Üyesi Ecevit Keleş’in Babalar Günü Mesajı

BU VAHŞETE YÜREK DAYANMAZ

Siyaset mühendisliği kesmemiş olmalı ki ,İstibdat mahkemesi başkanlığına soyundu!

AK PARTİ GENİŞLETİLMİŞ DİVAN TOPLANTISI TİCARET MERKEZİ KONFERANS SALONUNDA YAPILDI.

HENDEK CHP'DEN PROTESTO!

HENDEK GENÇLİK SPOR İLÇE MÜDÜRÜNE YÜKLENMEK NE DERECE HAKKANİYETLİ ?

HENDEK’TE TERFİ SEVİNCİ

TURNUVANIN ŞAMPİYON ADAYI KAYALAR KUYUMCULUK

TEK RAKİBİ KENDİLERİ!

HENDEKSPOR YENİ BAŞKANINI SEÇTİ

18. KAYMAKAMLIK FUTBOL TURNUVASI DÜN AKŞAM START ALDI

HENDEKDE FİNAL COŞKUSU

İSTANBUL’U FETETMEYE GİDİYORUZ!

12’DEN VURDUK!

SAKARYASPORA DESTEK AFİŞLERİ İLÇEYİ SÜSLEDİ

KARADENİZLİLER DERNEĞİNDEN ANNELER GÜNÜ MATİNESİ

DEMİR AİLESİ İLE SONBAHAR AİLESİ DÜNÜR OLDULAR

MUTLULUKLAR SİZLERİN OLSUN…

MUTLULUKLAR DİLİYORUZ…

ÇELEN VE EKİN AİLESİNİ EN MUTLU GÜNLERİNDE SEVENLERİ YALNIZ BIRAKMADI

Sapanca 5. El Sanatları Festivalinde Coşkulu Açılış

HACIKIŞLA YAYLA ŞENLİĞİNDE BUGÜN FİNAL GÜNÜ

ONLAR MURAD’LARINA ERDİLER

ENSAR KARDEŞİMİZ BEKARLIĞA VEDA ETTİ!

BEKARLIĞA VEDA ETTİ!

TÜRKİYE YÜZYILI PROJESİ KAPSAMINDA OKUL ÖNCESİ ETKİNLİĞİ START ALDI

HENDEK DEVLET BAHÇELİ FEN LİSESİ GERÇEĞİ!

EĞİTİMCİYE GÖSTERİLEN TAVIR, EĞİTİM SENDİKASI TARAFINDAN BASIN AÇIKLAMASI İLE TELİN EDİLDİ

VELİLER DERT KÜPÜ! "VERDİKLERİ SÖZLERİ TUTSUNLAR!"

ALGIYLA BİR YERE VARAMAZSIN SİYASET MÜHENDİSİ…

HENDEK’TE OKUL ÇOCUKLARINA AĞIZ VE DİŞ SAĞLIĞI EĞİTİMİ

SAYIN HENDEK HALKIMIZIN DİKKATİNE!

EĞİTİMDE ÇAĞ ATLADIK!!!

İLÇEMİZDE TAŞIMALI EĞİTİM 1 GÜN TATİL EDİLDİ, YARIN BU OKULLAR KAPALI

ŞEHİT ALİ GAFFARDA VELİ TOPLANTISI YOĞUN GEÇTİ

LİG TABLOSU

Takım O G M B Av P
1.Galatasaray 38 33 2 3 66 102
2.Fenerbahçe 38 31 1 6 68 99
3.Trabzonspor 38 21 13 4 19 67
4.İstanbul Başakşehir 38 18 13 7 14 61
5.Kasımpaşa 38 16 14 8 -3 56
6.Beşiktaş 38 16 14 8 5 56
7.Sivasspor 38 14 12 12 -7 54
8.Alanyaspor 38 12 10 16 3 52
9.Rizespor 38 14 16 8 -10 50
10.Antalyaspor 38 12 13 13 -5 49
11.Gazişehir Gaziantep 38 12 18 8 -7 44
12.Adana Demirspor 38 10 14 14 -7 44
13.Samsunspor 38 11 17 10 -10 43
14.Kayserispor 38 11 15 12 -13 42
15.Hatayspor 38 9 15 14 -7 41
16.Konyaspor 38 9 15 14 -13 41
17.Ankaragücü 38 8 14 16 -6 40
18.Fatih Karagümrük 38 10 18 10 -3 40
19.Pendikspor 38 9 19 10 -31 37
20.İstanbulspor 38 4 27 7 -53 16
1.Galatasaray 38 33 2 3 66 102
2.Fenerbahçe 38 31 1 6 68 99
3.Trabzonspor 38 21 13 4 19 67
4.İstanbul Başakşehir 38 18 13 7 14 61
5.Kasımpaşa 38 16 14 8 -3 56
6.Beşiktaş 38 16 14 8 5 56
7.Sivasspor 38 14 12 12 -7 54
8.Alanyaspor 38 12 10 16 3 52
9.Rizespor 38 14 16 8 -10 50
10.Antalyaspor 38 12 13 13 -5 49
11.Gazişehir Gaziantep 38 12 18 8 -7 44
12.Adana Demirspor 38 10 14 14 -7 44
13.Samsunspor 38 11 17 10 -10 43
14.Kayserispor 38 11 15 12 -13 42
15.Hatayspor 38 9 15 14 -7 41
16.Konyaspor 38 9 15 14 -13 41
17.Ankaragücü 38 8 14 16 -6 40
18.Fatih Karagümrük 38 10 18 10 -3 40
19.Pendikspor 38 9 19 10 -31 37
20.İstanbulspor 38 4 27 7 -53 16