Tarih: 12.10.2024 10:18

HENDEKTE BÜTÜNSEL SAĞLIKLI YAŞAMA DESTEK :KANSER FARKINDALIĞI

Facebook Twitter Linked-in

   Konferansa İlçe Sağlık Müdürü Uzm.Dr Fulya Aktan Kibar, Hendek Belediye Başkanı İrfan Püsküllü’nün  eşi  Dilek Püsküllü, Hendek Belediyesi Sağlık İşleri Müdürü Kemal Atala ,Hendek Belediyesi Kültür İşleri Müdürü  Cumaali Çetin, Hendek Akşemsettin Mesleki Teknik ve Anadolu Lisesi Öğretmeni Yusuf Kandemir ve öğrencileri, Hendek İlçe Sağlık Müdürlüğü çalışanları, çok sayıda Sivil toplum ve Siyasi parti temsilcileri ile  vatandaşlar katılım sağladılar.
   Bütünsel Sağlıklı Yaşama Destek kapsamında  Hendek İlçe Sağlık Müdürü Uzm.Dr.Fulya Aktan Kibar tarafından gerçekleştirilen ilk sunumda  vatandaşların kanser taramalarına önem vermeleri , erken tanı ve tedavi konularına değinildi.
Hendek İlçe Sağlık Müdürlüğünde görevli Dr. İrem Düzbasan “Kanser Hastalığı ve KETEM”, Dr. Sümeyya Sena Sapmaz “Serviks Kanseri” , Dr.Muhammet M. Müdüroğlu “Kolorektal Kanser”, Dr Özge Ecertaştan “Meme Kanseri” konularında sırasıyla sunumlar gerçekleştirdiler
   Hendek İlçe Sağlık Müdürlüğü Eğitim, Proje ve Basın Birimi sorumlusu Deniz Çifçi’nin  moderatörlüğünde gerçekleşen konferansta Hendek Akşemsettin Mesleki Teknik Anadolu Lisesi öğrencileri “Sağlıklı Yaşam” temalı sözler ile sağlığın önemini vurguladılar.
Güner Organizasyonun gönüllü desteği ile gerçekleşen etkinlikte pembe konsepti ile Meme Kanseri kod rengi vurgulanarak farkındalık geliştirildi. Program sonunda konuşmacılara  teşekkür belgeleri ve hediyeleri  takdim edildi.
   Sağlık en değerli hazinedir ve toplumumuzun bu  etkinliklere katılımı toplumsal bilinci geliştirecektir. Gençlerin bu tür çalışmalarda katılımcı olmaları 
hastalık  ve sağlık bilgisi anlamında erken yaşta farkındalık kazanmaları açısından  önem taşıyor.




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —