Tarih: 14.09.2024 15:30

HUKUK MÜCADELESİNİ BELEDİYE KAZANDI

Facebook Twitter Linked-in

AĞZINDAN SAKIZLARI, ELLERİNDEN OYUNCAKLARI ALINDI!

   31 Mart 2024 tarihinde yapılan yerel seçimlerde  seçimi kazanan İrfan Püsküllü, tam da devrik başkan yaptığı basın toplantısında dediği gibi  “İrfan Püsküllü ‘nün kazanırken kaybettiğini kendisinin ise kaybederken kazandığını”  ima eden sözü ile adeta Hendek Belediye bütçesinin altının delik, yama tutmaz olduğunu ikrar etti.

ŞAİBELİ ÇEKLER RAFA KALDIRILDI

    İflas etmiş bir bütçe ile hizmet noktasında yüksünmeden hizmet vermeye devam eden Püsküllü, ince eleyip sık dokumasıyla dikkat çekti. Bunun neticesinde Hendek Belediyesi yüzlerce firma ile ticaret yaparken bu firmalar içerisinde sadece 4-5 şaibeli firmanın çeklerini ödememekte diretti. Zira önce öde sonra hak ara mantığı kediyi ciğere, kafesi Tilki’ye teslim etmekle eşdeğerdi, Püsküllü’de bu işi baştan tuttu ve şaibeli firmaların sözde faturalara istinaden kesilen uçuk çekleri rafa kaldırdı.

FAKTORİNG AVUKATLARI İLÇEDE CİRİT ATIYORLAR

   Tabi bu durum karşısında çeklerini Faktoring firmalarına kırdırmak sureti ile alanlar yaşamlarına hiçbir şey olmamışcasına devam ederken Faktoring firma avukatları ellerindeki çeklerin ödenmesini istediler. 

HİZMET ARAÇLARININ İCRA ELİYLE EL KONULMASI SIKINTILARI DA BERABERİNDE GETİRDİ

   Şaibeler silsilesi de burada başladı zira Belediyeye ve belediyenin bünyesindeki Türkay şirketi üzerinden mamul alındığı söylenen, sözde faturalanan ürünlerin ne zaman, nereye, kime , ne kadar verildiği ortada olmayan ancak bu ürünler karşılığında kesilen çeklerin ödenmesini isteyen Faktoring avukatları sahaya yayılarak belediyenin ve şirketinin hizmet araçlarını takip etmek sureti ile icra yoluna gitmişlerdi. Ve 3-5 aracı da hizmetten men ederek icra yolu ile bağlamışlar araçlar yeddi emin firmalarının garajlarına çekilmişlerdi. 

Yeddi emine çekilen araçların çöp kamyonları olması münasebeti ile doğal olarak bu durum ilçe bazında çöp toplanmasında bazı aksaklıkların yaşanmasına sebebiyet vermişti.

AĞZINDAN SAKIZLARI ELLERİNDEN OYUNCAKLARI ALINDI!

   Şirket üzerinden kesilen şaibeli çeklerin ödenmemesi konusunu yargıya taşıyan Hendek Belediyesi  mahkemeden nihayet beklediği sevindirici haberi aldı.

İCRA KALKTI, ARAÇLAR SERBEST

   Daha düne kadar ilçede icra yoluyla el konulan araçlar nedeni ile belediyeyi kilitlemeye, hizmet edememe pozisyonuna sokulmasına  adeta alkışla, çengi çalgıyla duyuran, neredeyse sevinçlerinden göbek atacak olan yandaş basının  ağzından sakızı ellerinden oyuncakları  hukuk yolu ile alındı.  

 

NOT: İhale dosyaları, kesilen faturalar ve çekler hakkında yükselen pis kokular ilçe halkının dilinde dolaşıyor. Bekleyelim görelim…




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —