• BIST 100

    9771,16%-1,67
  • DOLAR

    33,97% 0,11
  • EURO

    37,62% -0,39
  • GRAM ALTIN

    2725,00% -0,77
  • Ç. ALTIN

    4472,67% 0,18

İYİ PARTİDE GÜMRÜK RÜZGARI

ADAY DEĞİL ADAY ADAYI BAŞVURUSU! Aslen Trabzonlu olup ilçemiz Uzuncaorman mahallesinde ikamet eden iş insanı Resul Gümrük, yaşadığı gel-git'lerin ardından İYİ partide karar kıldı ve

SİYASET 19.10.2023 11:55:00 1426 0
İYİ PARTİDE GÜMRÜK RÜZGARI

ADAY DEĞİL ADAY ADAYI BAŞVURUSU!

  Aslen Trabzonlu olup ilçemiz Uzuncaorman mahallesinde ikamet eden iş insanı Resul Gümrük, yaşadığı gel-git'lerin ardından İYİ partide karar kıldı ve 31 mart 2024 mahalli seçimlerinde İYİ parti çatısı altında Hendek Belediye Başkan aday adayı olduğunu açıkladı. Başvuru mutabakatını İYİ Parti Hendek İlçe Başkanı Fatih Bayındır'a teslim etti. 

GÜMRÜK, ADAYIMIZ DEĞİL ADAY ADAYIMIZ

   İlçemiz İYİ Parti teşkilatında dün akşam gerçekleşen aday adaylığı açıklaması öncesinde İYİ Parti ilçe başkanı Fatih Bayındır, “bu akşam gerçekleştireceğimiz törende Hendek Belediye Başkan adaylığı için değil aday adaylığı başvurusu yapılacaktır.” Notunu düşerek sözü aday adayı Resul Gümrük'e verdi.

   Aday adayı Gümrük yaptığı açıklamasında; “ bu akşam burada bir arada bulunmaktan mutluyum. Hep beraber el birliği ile Hendek'e Belediye Başkanlığını kazandırmak için mücadelemizi sürdüreceğiz. Hepinize sevgi ve saygılarımı sunuyorum” diyerek sözü yaşananları takip eden basın temsilcilerine verdi.

1-İlk soruyu sormak bana düştü ve bende İYİ Parti, Hendek İlçe Başkanı Fatih Bayındır'a ilk soruyu sorarak başladım ve ; “ sayın başkan Belediye Başkan adaylarını belirlerken kriterleriniz nedir?, Elinizde şu an itibarı ile istatik bir bilgi var mı? “ sorusunu yönelttik.

    İlçe Başkanı Bayındır'da;  “şu an itibarı ile elimizde bir istatiki bilgi yok, şu anda aday adaylığı üzerindeyiz. Herhangi bir aday üzerinde kesinleşmiş bir kararımız yok. Vakti saat geldiğinde o gün kaç tane aday adayımız varsa içlerinden birini İYİ Parti Hendek yönetim kurulumuzun ortak kararı ile Belediye Başkan adayı olarak belirleyeceğiz. Bizim kriterlerimize uyan, Hendek'in menfaat ve çıkarını düşünen aday adayını aday olarak belirleyip yolumuza devam edeceğiz. Bu Resul beyde olabilir, başka bir aday adayı da olabilir.“ diyerek yanıtladı. 

MAKAS DEĞİŞİKLİĞİ

2-İkinci sorumuzu da başkan aday adayı Gümrük'e sorduk. ;  “sayın Gümrük, 6 Temmuz'da Hendek Belediye Başkanlığına bağımsız aday olduğunuzu açıkladınız. 26 Temmuz'da bağımsız aday olmaktan vaz geçtiğinizi, adil olduğuna inandığınızı, ezenden taraf değil ezilenden yana olduğunuzu söyleyerek DSP' den Hendek Belediye Başkan adayı olduğunuzu açıkladınız ve  DSP Genel Başkanı tarafından görüştüğünüzü ve Belediye Başkan aday adayı olarak kabul gördüğünüzü açıklamıştınız. Bugün ise burada  İYİ Partidesiniz. Bu makas değişikliğini nasıl açıklayacaksınız? Hem bağımsız adaylık açıklamanızda hem de DSP çatısı altında ADAY iken bu gün buraya gelip ADAY ADAYI olarak müracaatta bulunuyorsunuz. Bu ivme düşüklüğünü nereye  bağlıyorsunuz?” sorumuz üzerine  İYİ Parti İlçe Başkanı Bayındır söze girerek;   “ivme düşüklüğü ifadesi yanlış bir ifade, bağımsız aday olduğunda belirli bir tabanı yok,  DSP'ninde belli bir tabanı yok.  Tabanı olan bir partiye gelmek daha evla” diyerek yanıtladı. 

DSP SAKARYADA SEÇİMLERE GİREMİYOR

3-Aday adayı Gümrük'de verdiği cevabında;  “ seçimi kazanmak istiyoruz ikincisi de bağımsız olarak çıktığımızda encümen listesi yapamadığımızdan dolayı DSP çatısı altında  bir adaylığım söz konusuydu, DSP'nin Sakarya'da seçimlere giremeyeceği aşikardır bu yüzden  İYİ Partinin çatısı altında birleşmeye ve seçime girmeye karar verdim. Başarısız belediye yönetimini değiştirmek istiyoruz. Amacımız, gayemiz bu. “ diye yanıtladı.

4-  “İlçe Başkanı Bayındır'ında  , izah ettiği gibi aday adayları arasında seçim yapılacak, nihayetinde ilçe yönetim kurulu karar verecek. Oldu ki sizin adınız aday olarak açıklanmadı, aynı samimiyeti aynı sıcaklığı İYİ Partiye desteğinizi verecek misiniz yoksa B ve C planlarınız var mı?” Sorumuz üzerine Gümrük;   “kesinlikle başkan bir planım yoktur bu iş burada bitmiştir. Şansımız olursa da olmazsa da devam edeceğiz. Ben sonuna kadar burdayım. Hendek İYİ Parti altında buluşacak ve seçimi kazanacağız. “ diyerek yanıtladı. 

KESİNLİKLE İTTİFAK YAPMAYACAĞIZ

   İlerleyen zamanda çayların ikram edilmesi ile koyu muhabbet başladı ve ilçe başkanına; “seçimlerde ittifak yapacak mısınız? “ sorusu geldi. Bayındır bu soruya; “ ilçemizde dedikodu mahiyetinde konuşulanlar bizimde kulağımıza geliyor, ittifak yaparlar diyorlar ama biz kesinlikle ilçemizde hiçbir parti ile ittifak yapmayacağız. Seçime gireceğiz ama 1 oy ama 25 bin oy alacağız. Günümüzde yaşandığını gördüğümüz iç çekişmelerden, vatandaşların çektiği sıkıntılardan bizim sonuç alacağımıza inancımız tam. “ dedi.

GÖNDERMEDE BULUNMAYI İHMAL ETMEDİ

 Bayındır, “geçmişte aynı ittifak içinde yer alıpta ilçemizde sandıkların başına görevli oturtamayanlar düşünsün” diyerek göndermede bulunmayı da ihmal etmedi. 

KAPIMIZ HERKESE AÇIK KİMSEYE GEL ADAYIMIZ OL DEMİYORUZ

   Bayındır, kendileri tarafından kimseye adaylık konusunda çağrıda bulunmayacaklarını ancak aday adayı olmak isteyen vatandaşlara da kapılarının açık olduğunu duyurdu. Bayındır; “ bizim bütün derdimiz kazanabilecek bir adayla seçmenin huzuruna çıkmak. Tabi buna ilaveten rakiplerimiz kimleri aday çıkartacak? Çıkan adaylardan vatandaşın tercihi kimden yana olacak bunların hepsi ayrı birer detay. Diğer bir konu partimizin üye sayısı bugün itibarı ile 1035 kişi.” 

KORKU İMPARATORLUĞU HAKİM

 “ Ancak iktidar tarafından insanlar üzerinde bir korku imparatorluğu var. Ya  oğlu, ya kızı ya torunu bir devlet kurumunda çalışıyorsa işinden olmaması adına partimize üye olmaktan çekiniyor. Sizin e devletinize sizden başka birinin bakma şansı yok iken bakabiliyorlar ve insanları korkuttuklarını” iddia etti. 

HENDEKSPORA BİR GİRDİLER BİR DAHA DA ÇIKAMADILAR

   Bayındır, mevcut belediye yönetiminin Hendekspora girdiğini bir daha çıkamadıklarını söylemesi üzerine müracaat başvurusunda,  yakın zaman önce Yeniden Refah Partisinden  Hendek Belediye Başkanlığı müracaatında bulunan,

BU NE PERHİZ BU NE LAHANA TURŞUSU?

   Gürkan Özer'in;  rakip bir siyasi partiden aday olmasına karşın hala Hendek Belediyesinden servis edilen ALGI dolu haberleri kendi haber sayfası üzerinden verdiğini unuturcasına , belediyeye her bir konuda eleştiride ketum davranırken  “ yine başkanım spor salonları vardı, başlandı, başlanamadı, bisiklet ve yürüyüş yolu projesi vardı yapılamadı “ söylemleri oldukça dikkat çekti, şaşkınlık yarattı.

   Gecede kendisine sorulan;  “rakibiniz Hendek Belediyesinin bugününün fotoğrafını çeker misiniz?” anlamında bir soruya,

SEÇİM SONUÇLARI, VATANDAŞLARIN BELEDİYE YÖNETİMİNDEN MEMNUN OLMADIKLARININ EN BARİZ GÖSTERGESİ

    İlçe Başkanı Bayındır;   “bugün Hendek Belediye başkanlığı Cumhur İttifakı üyesi MHP'de. MHP 2018 genel seçimlerinde ki o dönem Hendek Belediyesi AK partide idi. ilçemiz genelinde 8.500 oy almışlardı. 14 Mart genel seçimlerinde belediye kendilerinde olmasına rağmen aldıkları oy 6.500 civarında. Bu durum Hendek'te vatandaşların belediye yönetiminden memnun olmadıklarının en bariz göstergesi bu kadar açık. “ diye cevapladı. 

   Bayındır, “ iktidar kanadı Cumhur İttifakı taraflarının 2024 Martı seçimlerinde aday benden olsun anlayışının hakim olduğunu belirterek” sözlerini sonlandırdı. 

   Konuşmaların sonlanmasının ardından aday adaylığı başvurusunda bulunan Resul Gümrük ile ilçe başkanlığı makamına geçildi ve müracaat formunun verilmesini gösteren fotoğrafın çekilmesi ile gece sona erdi.  


KONUŞMAYACAK MISINIZ?

ALLAH RAHMET EYLESİN

CHP PARTİ MECLİSİ ÜYESİ ECEVİT KELEŞ'TEN İKİNCİ YÜZYILIN DEĞİŞİM KURULTAYI'NA TAM DESTEK

BIRAKIN HAYATLARININ SON DEMLERİNDE OLSUN RAHAT ETSİNLER…

ALLAH RAHMET EYLESİN

HENDEKSPOR KAMP YOLUNDA

KONFERANS SALONU İHALESİZ OLARAK ÖZEL MÜLKİYETE KİRAYA MI VERİLDİ?

ORADA NEDEN OTURUYORSUN?

PAZAR GÜNÜ ELEKTRİK KESİNTİSİ

CUMHUR İTTİFAKI YİNE ÇUVALLADI!

CHP GRUP SÖZCÜSÜ UYUŞTURUCUYA DİKKAT ÇEKTİ

HENDEKSPOR KAMPA GİDİYOR

6 EKİMDE HENDEK ATATÜRK STADYUMUNDA BULUŞALIM

Ersin İbil: Ortak Hareketle Çözüm Bulmalıyız

Püsküllü; “ BEN VE MECLİS ÜYELERİMİZİ HENDEK HALKI BİZE HİZMET ETSİNLER DİYE SEÇTİ. KİMSE HENDEK BELEDİYESİNDEN NEMALANAMAZ”

HENDEK BELEDİYESİNDEN İHALE UYARISI

SEDAŞ, HENDEK CHP İLÇE BİNASININ ELEKTRİKLERİNİ KESTİ

SAKARYA'NIN EN BÜYÜK HALK KÜTÜPHANESİNDE ÇALIŞMALAR SON AŞAMADA

HENDEKSPOR HAZIRLIK MAÇINDA GÖZ DOLDURDU

TIR-KAMYON PARKININ OLMAMASI BÜYÜK SORUN

ALLAH RAHMET EYLESİN

MACERA MERAKLISI PİKNİKÇİLERE SELMAN DEDE MESİRE ALANI EV SAHİPLİĞİ YAPIYOR

HENDEK BELEDİYE MECLİSİ 4 EYLÜL'DE TOPLANIYOR

HENDEK’İN İNCİ’Sİ VAR!

GÖZÜNAYDIN KARGALI HANBABA MAHALLESİ

DENİZE DÜŞEN YILANA SARILIR!

30 AĞUSTOS ZAFER BAYRAMI TÖRENLE KUTLANDI

ALLAH RAHMET EYLESİN

MHP Hendek İlçe Başkanı Burhan Namlı Zafer Bayramı mesajı yayınladı

GAZETENİZ HENDEK ŞAFAK BUGÜN OKUYUCUSU İLE BULUŞTU

Yükleniyor

KONUŞMAYACAK MISINIZ?

BIRAKIN HAYATLARININ SON DEMLERİNDE OLSUN RAHAT ETSİNLER…

KONFERANS SALONU İHALESİZ OLARAK ÖZEL MÜLKİYETE KİRAYA MI VERİLDİ?

PAZAR GÜNÜ ELEKTRİK KESİNTİSİ

Ersin İbil: Ortak Hareketle Çözüm Bulmalıyız

Püsküllü; “ BEN VE MECLİS ÜYELERİMİZİ HENDEK HALKI BİZE HİZMET ETSİNLER DİYE SEÇTİ. KİMSE HENDEK BELEDİYESİNDEN NEMALANAMAZ”

HENDEK BELEDİYESİNDEN İHALE UYARISI

SEDAŞ, HENDEK CHP İLÇE BİNASININ ELEKTRİKLERİNİ KESTİ

SAKARYA'NIN EN BÜYÜK HALK KÜTÜPHANESİNDE ÇALIŞMALAR SON AŞAMADA

TIR-KAMYON PARKININ OLMAMASI BÜYÜK SORUN

CHP GRUP SÖZCÜSÜ UYUŞTURUCUYA DİKKAT ÇEKTİ

Keleş’ten 30 Ağustos Zafer Bayramı Mesajı

AK PARTİ SAHADA, MUHALEFET NERDESİN HANEY?

ADALET BİRLİK PARTİSİ, HALKIN İRADESİNE SAYGISIZLIĞI KINADI

ADALET SİSTEMİNDE ÇİFTE STANDART

ECEVİT KELEŞ: BU BASİRETSİZLİĞİN BEDELİNİ GELECEĞİMİZLE ÖDEYECEĞİZ!

İŞTE AK PARTİNİN BAŞARISI:”BORÇ BATAĞINDA BİR TÜRKİYE “

HANİ GEMİDEN İNENLER BİR DAHA O GEMİYE BİNEMEZLERDİ?

ECEVİT KELEŞ: "HER ALANDA İŞ BİRLİĞİ İÇİN GÜÇLÜ ADIMLAR ATILDI"

CHP’DE YENİ DÖNEM, ECEVİT KELEŞ’TEN KUTLAMA VE KURULTAY AÇIKLAMASI

CHP PARTİ MECLİSİ ÜYESİ ECEVİT KELEŞ'TEN İKİNCİ YÜZYILIN DEĞİŞİM KURULTAYI'NA TAM DESTEK

HENDEKSPOR KAMP YOLUNDA

HENDEKSPOR KAMPA GİDİYOR

6 EKİMDE HENDEK ATATÜRK STADYUMUNDA BULUŞALIM

HENDEKSPOR HAZIRLIK MAÇINDA GÖZ DOLDURDU

TEMİZEL ve KAYACIK KAMPA GİRDİ

TÜRKİYE ŞAMPİYONU EDİZ GURURUMUZ OLMAYA DEVAM EDİYOR

VENEDİK YOLCUSU KALMASIN! Milli Takıma 2 sporcu

MADALYA AVCILARI DÖNDÜ

HENDEKSPORUN GRUBU VE RAKİPLERİ BELİRLENDİ

KOMUTANIMIZIN İKİNCİ BAHARI

KEREM, SENEM’İNE KAVUŞTU

FAHRİ HEMŞEHRİMİZ HAKİM BİNGÖL TATLI TELAŞ İÇERİSİNDE

ULUDERE’DE DUYGU SELİ !

İŞTE ORGANİZASYON İŞTE ETKİNLİK…

GAZETE ŞEHİR VİZYON’UN ÖDÜL GECESİ RENKLİ GEÇTİ

İŞ, SİYASET,BÜROKRASİ VE SPOR DÜNYASI BU DÜĞÜNDE BULUŞTU

BAYRAK AİLESİNİN EN MUTLU GECESİ

HALİT İNCİ KAYINPEDER OLUYOR

ELİF İLE ÇAĞLAYAN MURATLARINA ERDİLER

ORADA NEDEN OTURUYORSUN?

Sakarya Üniversitesi Kontenjanları Doldu

HANİ HENDEK DEVLET BAHÇELİ FEN LİSESİ BİTMİŞ, İÇERİSİNDE ÖĞRENCİLER EĞİTİM-ÖĞRETİM GÖRÜYORLARDI?

HENDEK BELEDİYESİ KİTAP BAĞIŞI KAMPANYASI DÜZENLİYOR

TÜRKİYE YÜZYILI PROJESİ KAPSAMINDA OKUL ÖNCESİ ETKİNLİĞİ START ALDI

HENDEK DEVLET BAHÇELİ FEN LİSESİ GERÇEĞİ!

EĞİTİMCİYE GÖSTERİLEN TAVIR, EĞİTİM SENDİKASI TARAFINDAN BASIN AÇIKLAMASI İLE TELİN EDİLDİ

VELİLER DERT KÜPÜ! "VERDİKLERİ SÖZLERİ TUTSUNLAR!"

ALGIYLA BİR YERE VARAMAZSIN SİYASET MÜHENDİSİ…

HENDEK’TE OKUL ÇOCUKLARINA AĞIZ VE DİŞ SAĞLIĞI EĞİTİMİ

LİG TABLOSU

Takım O G M B Av P
1.Fenerbahçe 4 3 0 1 9 10
2.Galatasaray 3 3 0 0 6 9
3.Beşiktaş 3 3 0 0 6 9
4.Eyüpspor 4 2 0 2 4 8
5.İstanbul Başakşehir 3 2 0 1 5 7
6.Göztepe 4 1 0 3 2 6
7.Samsunspor 3 2 1 0 2 6
8.Kasımpaşa 4 1 1 2 0 5
9.Konyaspor 4 1 2 1 -2 4
10.Sivasspor 4 1 2 1 -2 4
11.Antalyaspor 4 1 2 1 -4 4
12.Rizespor 4 1 2 1 -5 4
13.Gazişehir Gaziantep 2 1 1 0 0 3
14.Bodrum FK 4 1 3 0 -4 3
15.Trabzonspor 2 0 0 2 0 2
16.Alanyaspor 4 0 2 2 -5 2
17.Kayserispor 2 0 1 1 -1 1
18.Hatayspor 4 0 3 1 -5 1
19.Adana Demirspor 4 0 3 1 -6 1