Tarih: 02.11.2023 08:10

KASIM AYI MECLİSİNE BABAOĞLU’NUN İDDİA VE İTHAMI DAMGA VURDU

Facebook Twitter Linked-in

. Tatlı yenilerek tatlı sona ermesi beklenen meclis toplantısına iddia ve ithamlar damga vurdu.  

HAMİT CANLI: Can alıcı soruyu sordu: YIL BİTİYOR SÖZ VERDİĞİNİZ DOĞALGAZ HALA GELMEDİ!

   Toplantı öncesinde söz alan AK parti meclis grubu sözcüsü Hamit Canlı’nın  “İlçemiz Kazimiye, Köşkü,Puna,Sarıyer ve Yeşilyurt bölgelerine Doğalgaz’ın bu yıl itibarı ile geleceğinin sözünü vermiştiniz. Yıl bitiyor bir gelişme yok, meclisimizi ve kamuoyunu bilgilendirir misiniz” demesi üzerine soruyu yanıtlayan meclis başkanı Babaoğlu, akıl almaz iddia ve ithamda bulundu.

 HER ŞEYİ ENGELLEYEN MALUM KİŞİ KİM?

    Her zaman yaptığı gibi söz veripte gerçekleştiremediği yatırımlara her zaman bir günah keçisi yaratan Babaoğlu bu kez bahse konu olan mahallelere Doğalgaz’ın bu yıl içerisinde gelmeyişinin müsebbibi olarak, isim vermese de tıpkı Süleyman seca Spor Kompleksi konusunda olduğu gibi  “her şeyi engelleyen malum kişi!” nin Doğalgazı döşeyen firma yönetimine baskı uygulayarak;  “yapmayın!” dediğini iddia etti. Babaoğlu, eğer bu kişi telefon açıp bu baskıyı ve tehditlerini kaldırmaz ise  bir basın toplantısı yaparak bu kişinin kimliğini kamuoyu ile paylaşacağını söyledi. 

İNCİ’Yİ ARAYIP İDDİANIN DOĞRU OLUP OLMADIĞINI SORDUK

   Bizde meclis toplantısından ayrılmamızın ardından bahsettiği kişinin 28. Dönem Sakarya Milletvekili Ali İnci olacağı düşüncesi ile kendisini telefonla arayarak bu iddia ve ithamlara verecek cevabının olup olmadığını sorduk. 

28. Dönem Sakarya Milletvekilimiz Ali İnci; “ olur mu öyle şey? Kimse başarısızlığına kılıf aramaya kalkışmasın.  Ben Sakarya Milletvekiliyim, tüm Sakarya’nın ilçelerinin sorununu sahiplendiğim gibi ilçemdeki soruna da tarafsız kalmam mümkün değil. Başkan doğruyu  söylemiyor!  Bahse konu olan başta Kazimiye mahallemiz olmak üzere Köşkü, Yeşilyurt, Sarıyer ve Puna Ortaköye getirilmesi düşünülen Doğalgaz 2023 yatırım programında değildi. Ben ilçem adına Ankara’da beraberimde İrfan Püsküllü ile Enerji Bakanımız Alparslan Bayraktar ile bizzat görüşerek konuyu açtım ve yetişirse bu yıl yetişmez ise 2024 yılı yatırım programına alınması adına talebimi ilettim. Bakan beyde bakan yardımcısına talimat verdi ve bunun üzerine bakan yardımcımız ve İrfan Püsküllü AGDAŞ  genel müdürü ile görüşerek talebin yerine getirilmesi yönünde çalışmalara başladılar. Denildiği gibi bir engelleme, taş koyma söz konusu değildir. Gerçekler bunlardan ibarettir. Sizin aracılığınız ile kamuoyunun bilgisine sunuyorum” diyerek meclis başkanı ve Hendek Belediye Başkanı Turgut Babaoğlu’nun iddia ve ithamlarına cevap verdi.  

DÜZCE-HENDEK TREN YOLU 2. OSB İÇİN ÖNEM ARZEDİYOR

İnci; Sakarya milletvekili olması münasebeti ile yakın zaman önce hem Akyazı hem de Yeşilyurt mahallemize futbol sahası yapımı için 14+14 milyon lira para çıkarttığını, ilçemiz Hendek 2.OSB’de sanayi alanının genişlemesi doğrultusunda oluşan alanda sorunların çıktığını belirterek, “bizzat bakan bey ile görüşerek tarım arazi vasfıdaki arazinin sanayi alanına dönüşmesini sağladıklarının “ altını çizdi. İnci yakın zaman içerisinde Düzce-Hendek arasında yapımı düşünülen yolcu treni taşımacılığında trenin Hendek’de durmasının OSB açısından büyük önem arzettiğini belirtip bunun çalışması ve gayreti içerisinde olduğunu söyledi. 




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —