Tarih: 05.09.2024 16:26

KONFERANS SALONU İHALESİZ OLARAK ÖZEL MÜLKİYETE KİRAYA MI VERİLDİ?

Facebook Twitter Linked-in

   İlçemizde bulunan bazı okullarımız bünyesinde  Konferans Salonları mevcut ve bu alanlar mesai saatleri dışında vatandaşlara , okula maddi destek sağlaması adına düğün, nişan, sünnet vs. gibi sosyal etkinlikler için kiralanmakta idi. 

   Piyasa şartlarına göre kira bedellerinin çok daha az olması hasebi ile vatandaşlarımızca tercih ediliyordu.

   İddia o ki bir okulumuzun Konferans salonu kamusal alan olmasına rağmen x bir kişiye verilmek sureti ile birde 10 yıllığına kiralandığı iddia ediliyor. Milli Eğitimin yönetmeliği doğrultusunda bahse konu olan alanın özel müteşebbise İHALE YAPILMAKSIZIN 10 yıllığına kiraya verilmesi karşısında İlçemiz Milli Eğitim Müdürlüğünce sessiz kalınıyor olması  kurumların başına liyakatsız kişilerin getirilmesi Hendek’in sahipsiz olduğunu bir kez daha ortaya koyuyor. 

   Bu mantıklar Eğitim Öğretim bırakın çağ atlamayı mevcudu bile korumaktan uzak olacaktır...

NOT: Ankara kaynaklı bilgiye göre T.C. Milli Eğitim Bakanlığının aldığı bir karar üzerine tüm  İl ve İlçe Milli Eğitim Müdürlüklerini ve okul aile birliği kurumunu devre dışı bırakarak  yaptığı yönetmelik değişikliği doğrultusunda ülke genelindeki tüm okulların bu tür salonlarının ihale ile özel şahıslara kiralanması yönünde işlemler yürütülmektedir. ancak bu uygulaya henüz Sakarya ili girmemiştir. Kamuoyuna ilanen duyurulur. 




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —