Tarih: 05.09.2024 15:57

ORADA NEDEN OTURUYORSUN?

Facebook Twitter Linked-in

   Amaç ana okulundan ilköğretime geçen çocukların daha kolay okula adapte olmalarını sağlamaktı, güzel düşünce, Ancak,

  Gelin görün ki 2 Eylül Pazartesi günü ilkokula başlayan öğrencilerin velilerine İlçe Milli eğitim Müdürlüğünden toplu mesaj gönderilir. Mesajın içeriğinde; 

“ Değerli Velilerimiz 1. Sınıflarımızın şube, öğretmen ve öğrenci listesi yukarıdaki gibi oluşmuştur.  Hayırlara vesile olmasını Yüce Allah'tan diliyorum. 

Yarın (2 Eylül 2024 Pazartesi) saat 10.00' ile 11.00' arasında uyum haftası etkinlikleri yapılacaktır. Sizleri bekliyoruz.

Değerli Velilerimiz; yarın birinci sınıfa yeni başlayacak çocuklarımızla birlikte sizleri de okulumuza bekliyoruz.” Buraya kadar her şey güzel.

VELİLER ŞAŞKIN VELİLER KIZGIN

   Büyük bir hevesle okullarının yolunu tutan öğrenci velileri, beraberlerinde ilkokula başlayacak olan çocuklarını yanlarına  alarak okula gelirler. Okul  personeli bir öğretmen iddialara göre velilere hitaben şu konuşmayı yapar: 

“ Biz eğitimcilerin Eğitim Programı var 1 hafta çocuklarınızı göndermeyin” demesi velilerde büyük şok yaratır ve veliler ve çocuklar uyum haftası etkinliğine katılamadan evlerine geri dönerler. Şimdi düşünün bu çocukların ve ailelerin yaşadığı travmayı…

   Hülasa bir İlçe Milli eğitim Müdürü düşünün ki kendi çağrısı, okul görevlilerince yerine getirilmiyor, bir başka deyimle İlçe Milli eğitim Müdürünü takan yok. Adama sorarlar ORADA NEDEN OTURUYORSUN?

NOT: Milli Eğitim Bakanlığının yurt genelinde başlatmış olduğu  OKULA UYUM ETKİNLİĞİ projesi ile Milli Eğitim Bakanlığının uygulamaya soktuğu bir başka eğitim programının çakışmasından dolayı ( Okul öğretmenlerinin  3 günlük farklı eğitime tabi tutulmaları)  programda aksaklık yaşandığı öğrenildi. 




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —