Tarih: 16.08.2024 14:41

SAKARYA SEAH'TA MAYMUN ÇİÇEĞİ VAK'ASI

Facebook Twitter Linked-in

   Senegal uyruklu bir kadın, Sakarya Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne (SEAH) "lüpus" hastalığı tedavisi için başvurdu. Ancak, kadının vücudundaki izler doktorların dikkatini çekti ve şüphe uyandırdı. Bu nedenle, hasta özel bir odaya alındı.
   Kadının Senegal’e kısa süre önce giriş-çıkış yapmış olması ve mevcut sağlık durumu göz önüne alındığında, doktorlar Maymun Çiçeği hastalığı olasılığı üzerinde durdu. Hastanın tedavi sürecinde gerekli önlemler alındı ve sağlık ekipleri, bulaşma riskini önlemek için titizlikle hareket ediyor.
   Maymun Çiçeği virüsünün Afrika dışındaki bazı ülkelerde de görülmeye başladığı biliniyor. Son olarak İsveç ve Pakistan'da rastlandığı bildirildi. Bu nedenle, Sakarya'daki vaka büyük bir özenle inceleniyor.
   Senegal’den dönen kadın, SEAH’a geldiğinde vücudunda lekeler ve döküntüler görüldü. Öncelikle resüsitasyon odasına alınan kadın, ardından izole bir odaya yerleştirildi. Şu anda, kadının Maymun Çiçeği taşıyıp taşımadığı hakkında kesin bir bilgi bulunmamakta. Sağlık ekipleri, durumu dikkatle izliyor ve tanı koymak için çalışmalarına devam ediyor.
Lüpus Hastalığı Nedir?
   Lüpus, bağışıklık sisteminin vücudun kendi hücrelerine karşı saldırısına neden olan bir hastalıktır. Semptomlar geniş bir yelpazeyi kapsayabilir; eklem ağrıları, yorgunluk, deri döküntüleri ve böbrek problemleri bunlar arasında yer alır. "Kelebek" şeklinde bir yüz döküntüsü, lupus hastalığının tipik belirtilerindendir.

KAYNAK: SİYAD

 

 

 




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —