Tarih: 01.10.2024 16:47

SAKARYA’MI ADAPAZARI MI?

Facebook Twitter Linked-in

bilgilendirilir. Tabi bu tabelalar şehirlerin isimleri ile yazılır, ancak ne yazık ki Sakarya ismi nedense karartılmakta bunun yerine bir çok yerde il yada ilçe çıkışlarından en uzak mahalle ve köylerimizin çıkışlarında Sakarya yazması gereken tabelalarda Adapazarı ismi dikkatinizi çekmiş olmalı...
İlk bakışta basit gibi gelen bu durumun ilk farkına varan AK Parti Sakarya Milletvekili Ali İnci oldu. İlk dönem 2015-2016 yıllarında bu konuyu gündeme taşımış ve tabelaların düzeltilmesi yönünde meclis önerge vermişti. 
İlerleyen süreçte hükümet kurulamamış, Kasım seçimlerine gidilmiş bu kez de Ali İnci Sakarya’dan milletvekili sıralamasına girememişti.
   Aradan yıllar geçti ve yeni genel seçimde Ali İnci yeniden AK Parti den Sakarya milletvekili seçilmişti.
Şimdi gelelim işin bam teline...
   Ulaşım bakanlığı ve onun bünyesinde kurulu faaliyetini sürdüren Karayolları Genel Müdürlüğüne... Sakarya’nın sınırı olan illerden Sakarya ili sınırlarına girişlerde bulunan trafik uyarı levhalarında bir çok yerde halen Sakarya yazması gerekirken Adapazarı yazdığını görüyoruz. Adapazarı  sadece Sakarya’nın nüfus yoğunluğu ve coğrafi olarak büyüklüğünden başka bir özelliğe sahip değil. Bu özelliklerine binaen de Sakarya’nın merkez bir ilçesi... Adapazarı ile Sakarya’yı eş değer tutmak akıl tutulmasıdır. 
Bizler Sakarya’nın tarihini az  çok biliyoruz peki arkadan gelen yeni nesil ne kadar biliyor hiç düşündünüz mü? Sakarya meydan Muharebesini ne kadar biliyorlar? 
Hülasa, Sakarya tarihsel olarak savaşlara konu olmuş, kahramanlık öykülerine mazhar olmuş bir ilimiz. Tıpkı Maraş’ın Kahraman Maraş adıyla anılması, Antep ilinin Gazilik ünvanı alması ile Gaziantep olarak  ifade edilmesi  gibi...
   Bir Sakarya milletvekili Ali İnci’nin bu konuya duyarlı davranarak yaşanan yanlışın ivedilikle düzeltilmesi yönündeki çalışmalarını yakından biliyoruz. Her haliyle haklı olan bu çalışmanın ivedilikle yerine getirilmesi adına başta ilimiz Sakarya’ya, sonrasında konuyu gündeme taşıyan AK Parti Sakarya Milletvekili Ali İnci’ye bir Hendekli olarak teşekkürü borç bilirim. 




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —