Tarih: 22.05.2024 11:37

SAKARYA'NIN EN BÜYÜK HALK KÜTÜPHANESİ AÇILIŞA HAZIRLANIYOR

Facebook Twitter Linked-in

Hendek Belediyesi tarafından Başpınar Mahallesi Şehit Gökhan Yaşartürk Caddesi üzerinde inşa edilen yeni halk kütüphanesinde son rötuşlar tüm hızıyla devam ediyor. Çalışmaları Sakarya İl Kültür ve Turizm Müdürü Süleyman Acar ile yerinde inceleyen Hendek Belediye Başkanı İrfan Püsküllü, “Hendek’in faydasına olacak her proje başımızın tacı. Yeni Kütüphane projemizde bunlardan biri. Çocuklarımızdan gençlerimize, yetişkinlerimizden yaşlılarımıza kadar herkesin faydalanabileceği bu eserde emeği geçenlerden Allah razı olsun” dedi.

60 BİN KİTAP KAPASİTELİ DEV KÜTÜPHANE

Başpınar mahallesi Şehit Gökhan Yaşartürk Caddesinde 2 bin 564 metrekare kullanım alanına sahip olan Sakarya'nın en büyük halk kütüphanesinde çalışmalar son aşamaya geldi. Yenilikçi tasarımıyla dikkat çeken yeni halk kütüphanesi, 60 bin kitap kapasiteli olarak tasarlandı. Geniş bir kitap yelpazesine sahip olacak kütüphane hem çocuklar hem de yetişkinler için önemli bir merkez olacak. Kütüphanede 0-3 yaş arasını kapsayan Bebek Kütüphanesi, okul öncesi bölüm, çocuk ve ilk gençlik bölümleri, gençlik atölyelerinin yanında, üniversite öğrencilerinin akademik ve bilimsel çalışmalarını destekleyecek uygun bir ortam sağlanacak.

MODERN VE FONKSİYONEL ALANLAR

Kütüphane içerisinde yer alan toplu ve bireysel çalışma alanları ile öğrenciler, araştırmacılar ve kullanıcılar sessiz ve konforlu bir ortamda çalışmalarını sürdürebilecekler. Ayrıca, yeni halk kütüphanesinde çocuklar ve ailelerin, kütüphane iç ve dış mekanları içinde birlikte keyifli zaman geçirecekleri birimler bulunacak.

KULLANICILARA ÜCRETSİZ İNTERNET ERİŞİMİ

Teknolojinin hayatımızda önemli bir yere sahip olması nedeniyle kullanıcılar için ücretsiz internet hizmeti de verilecek. Kütüphane içerisinde kurulacak olan kamu internet erişim merkezi sayesinde kullanıcılar, ücretsiz bir şekilde teknolojik aletlerden yararlanıp yine güvenli bir şekilde kablosuz ağ hizmetinden yararlanabilecekler. Bu yenilik, araştırma ve bilgiye hızlı ulaşım açısından büyük bir kolaylık sağlayacak.

ÇALIŞMALAR SON AŞAMAYA GELDİ

Kütüphanenin açılışı öncesi ekiplerin çalışmaları büyük bir titizlikle devam ediyor. Şu anda ekiplerin zemin PVC ve halı kaplama işleri, bina aydınlatma sistemleri ve çevre düzenleme ile peyzaj çalışmaları sürüyor. Tüm bu çalışmaların kısa süre içinde tamamlanması planlanıyor.

BAŞKAN İRFAN PÜSKÜLLÜ PROJE ALANINDA İNCELEMELERDE BULUNDU

Hendek Belediye Başkanı İrfan Püsküllü, Sakarya İl Kültür ve Turizm Müdürü Süleyman Acar ve beraberinde Sakarya İl Kültür ve Turizm Müdür Yardımcısı Niyazi Gül, Hendek İlçe Halk Kütüphanesi Müdürü Şener Yelkenci ve Hendek Belediyesi Fen İşleri Müdürü Kâmil Menteş ile birlikte Yeni Halk Kütüphanesi proje alanını gezerek incelemelerde bulundu. Başkan İrfan Püsküllü konuyla ilgili yaptığı açıklamada, “Kültür ve Turizm Bakanlığımızın destekleriyle Belediyemiz tarafından hayata geçirilen ve önceki dönem belediye başkanımız Sayın Turgut Babaoğlu’nun da emekleriyle belirli bir aşamaya gelen yeni halk kütüphanesi projesinde son aşamaya gelinmiş durumda. Ekiplerimiz titizlikle çalışmalarını sürdürüyorlar. Çalışmalar sonrasında Kültür ve Turizm Bakanlığımıza devrini gerçekleştireceğiz. Tefrişat işlemleri sonrası kısa süre içinde kapılarını açarak, Hendek halkına hizmet vermeye başlayacak. Öğrencilerimizin, öğretmen adaylarımızın ve tüm vatandaşlarımızın artık bilgiye erişimi kolaylaşacak. Gençlerimizden çocuklarımıza, yetişkinlerimizden yaşlılarımıza kadar herkesin faydalanabileceği bir eserin Hendek’imize kazandırılması adına mutluyuz. Emeği geçenlerden Allah razı olsun” diye konuştu.




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —