Tarih: 21.09.2023 08:11

TOPLU KONUT HAYALİ HÜSRANA DÖNDÜ

Facebook Twitter Linked-in

TOPLU KONUTTA SÜKUTU HAYALE UĞRAYAN  220 VATANDAŞ BİR YANDAN, 499  HAK SAHİBİ HATADAN DÖNÜLMESİNİ İSTEDİ

Hendek Belediyesinin 2020 yılında FLAŞŞŞŞ diyerek duyurduğu Toplu Konut Hamlesi vatandaşın umutlarını boşa çıkardı. Ev sahibi olma hevesi ile yaşayan yüzlerce vatandaş bu duyuru üzerine belediyenin belirlediği banka hesap numaralarına peşinatlarını yatırdılar. 

VERİLEN SÖZLER HAVADA KALDI!

İlerleyen süreçte belediye başkanı Babaoğlu, ekonomik krizi, Pamdemi’yi ve belediyenin gelirlerinin azalmasını gerekçe göstererek bu sözünde de durmadı.

TOKİ’NİN İLK EVİM PROJESİ VATANDAŞI MEMNUN ETMEDİ

   2023 ocak ayında  220 konut için çekilen kuralara ümit bağlayan yüzlerce vatandaş büyük sevinç yaşarlarken aradan geçen 9 aylık zamanda bir buğday tanesi yol alınmamış olması vatandaşların umutlarını söndürdü.   

   Bütün bunlar yetmezmiş gibi TOKİ’nin vatandaşlara 10 yıl vadeli faizsiz kredi musluğunu açarak 2 yılda yapmaları şartıyla konut sahibi edindirme yardımına müracaat eden 499 vatandaş, Hendek devlet Hastanesinin bitişiğinde bulunan alanın kendilerine tahsis edileceğini beklerlerken TOKİ’nin  Necatipaşa mahallesinde Otoban kenarında ve bitişiğinde kum ocağı ve tavuk çiftliği bulunan alanı tahsis etmesi vatandaşlarda hayal kırıklığı yarattı. 

   Bu konuda belediye yetkililerinden üst kattakilerin farklı alt kattakilerin farklı söylemleri de bu hayal kırıklığına tuz biber ekti...




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —